KATOLSKIE BOYSBANDY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

30-07-2007, 23:23

[quote][i]Wysłane przez mad[/i]
To nie chrześcijaństwo zagraża światu [/quote]

hohoho! toś pan pojechał... jak gołą dupą po nieheblowanej desce ;-)

Chrześcijaństwo w kulturze Zachodu umiera śmiercią naturalną [/quote]

może i tak,ale co nawywijało przez te wszystkie wieki,i co jeszcze nawywija,to jego... poza tym ten proces jest (i będzie) baaardzo powolny...

Black metal jako sztuka niezależna - tzn. wolna od gotowych doktryn. Przekazująca mroczną prawdę o człowieku, ale szukająca oryginalnych treści, motywów, pomysłów. Zrozumcie, że z punktu widzenia artystycznego sztuka bezkrytycznie przekazująca jakąś gotową doktrynę jest gówno warta. Niestety, dotyczy to w równym stopniu tekstów blackmetalowych i śpiewników oazowych. [/quote]

tu masz sporo racji,jednak wydaje mi się,że to właśnie w BM jest najwięcej gotowych schematów (a właściwie jednego,no,może dwóch schematów-Rogatego i wehrmachtów różnych-czołgów,haubic itp). tu nie znajdziesz "oryginalnych treści, motywów, pomysłów". sad but true-black metal jest do dupy ;-P

EDIT: a swoją drogą,szkoda,że Osama nie spuścił trzech tych naszych supersprawnych F16-na Wiejską,Toruń i Śfiontynię OpaCZności...
WIĘCEJ SZATANA!

http://www.racja.org.pl/
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

31-07-2007, 00:16

Trouble mieli/mają kawałki o dobrym panu i drodze do nieba :)
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

31-07-2007, 02:26

Barthez, w pierwszym cytacie z mojej wypowiedzi małej manipulacji dokonałeś :(
Zestawiłeś 2 zdania, które obok siebie nie występują i zmieniłeś sens wypowiedzi. A do problemu islamu się nie odniosłeś...

Mam pewną słabość do BM. Nie jest to mój ulubiony gatunek (podgatunek?) metalu, ale widzę w nim perspektywy - gdyby tylko muzycy i ich wielbiciele zechcieli stać się bardziej otwarci i wszechstronni.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

31-07-2007, 07:26

Tortured Conscience - wpadło to ostatnio w moje ręce i gdyby nie kiczowata okładka, dziwnie nie pasująca do brutal death metalu, to nie zapoznałbym się z książeczką. A tam... Panie, cuda nie widy, dobro, Jezus i historia zmartwychwstania. Generalnie przy intensywnej muzyce i głębokim growlingu zupełnie mi to nie przeszkadza. Odcinając się od przekazu mogę powiedzieć, że grają przyzwoicie, choć bez rewelacji. Ot, taki brutal death metalowy średniak.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

31-07-2007, 09:29

Barthez, w pierwszym cytacie z mojej wypowiedzi małej manipulacji dokonałeś :(
Zestawiłeś 2 zdania, które obok siebie nie występują i zmieniłeś sens wypowiedzi. [/quote]

poprawione

A do problemu islamu się nie odniosłeś... [/quote]

w dupie mam islam. historia kołem się toczy. gdyby to teraz,przy obecnym poziomie świadomości społecznej i przepływu informacji,a nie kilka wieków temu działa się inwazja (czyt.rozkwit) chrześcijaństwa,świat traktowałby to dokładnie jak obecny wybuch islamskiego fanatyzmu. i odwrotnie. historia fanatyzmu jest taka sama niezależnie od epoki. a religie (wszelkie) to opium dla mas. trafnie zresztą stwierdził Jacek Podsiadło: "Większość ludzi to idioci".

Mam pewną słabość do BM. Nie jest to mój ulubiony gatunek (podgatunek?) metalu, ale widzę w nim perspektywy - gdyby tylko muzycy i ich wielbiciele zechcieli stać się bardziej otwarci i wszechstronni. [/quote]

niestety,BM to-oprócz traditional doom-chyba najbardziej zatwardziały (pod)gatunek metalu. są "przyszłościowe" zespoły,ale ogromna większość jedzie pod szablon...
WIĘCEJ SZATANA!

http://www.racja.org.pl/
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

31-07-2007, 10:41

Poruszyłby ktoś 2 takie tematy:
1. Black metal przeciw islamowi - wiadomo przecież, że to muzułmańskie plugastwo pleni się najszybciej. To nie chrześcijaństwo zagraża światu, lecz islam i przeciwko niemu należałoby rzucić hordy. Chrześcijaństwo w kulturze Zachodu umiera śmiercią naturalną, BM ani nie przyspieszy, ani nie spowolni zgonu. Islam natomiast jest poważnym zagrożeniem.
2. Black metal jako sztuka niezależna - tzn. wolna od gotowych doktryn. Przekazująca mroczną prawdę o człowieku, ale szukająca oryginalnych treści, motywów, pomysłów. Zrozumcie, że z punktu widzenia artystycznego sztuka bezkrytycznie przekazująca jakąś gotową doktrynę jest gówno warta. Niestety, dotyczy to w równym stopniu tekstów blackmetalowych i śpiewników oazowych. [/quote]
Polecam ten watek. Moze nie podejmuje sie tam pierwszego punktu, ale jest wiele tez odnosnie drugiego. Szkoda tylko, ze zostal troche splycony przez niektore glupkowate lub zartobliwe posty :/
[url]viewtopic.php?t=4737&page=1[/url]
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

31-07-2007, 16:30

No tak, trochę zszedłem z tematu. Tylko chciałem zwrócić uwagę na podobieństwo między "katolskimi boysbandami" a BM - obie strony mają gotowe doktrynki i kierują się schematami. Zero myślenia.
warmachine
starszy świeżak

11-08-2007, 01:37

Best of the best : Trouble, Believer, Sacrament - jak dla mnie reszta drag queens z pomalowanymi ryjami na biało-czarno może spierdalać.
ODPOWIEDZ