DERANGED (SWE)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: DERANGED (SWE)
Leci sobie właśnie. Po prostu stare dobre Deranged. Tak trzymać.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Nowy album jest konkretny. Styl zachowany, wpierdol solidny jak zawsze albo i lepszy.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najlepsza płyta od czasów III.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Największą masakrę dają między "High on Blood", a "Plainfield Cemetery". Koniec, kropka. Teraz nowy album wydali, ale dla mnie zjadają już swój ogon od "Obscenities in B-Flat".
Destroy your life for Noisecore!
-
Czy ja wiem czy zjadają swój ogon? Czwarty album był jakby lepszą wersją znakomitej trójki, tu bym się może i zgodził, chociaż obydwu albumów słucha mi się znakomicie. Nie słyszałem jeszcze najnowszego potwora, ale jestem spokojny zarówno o poziom jak i wykonanie - ja wiem, że z tym albumem spędzę miło czas i to mi wystarczy. Nie oczekuję od Deranged ani grama oryginalności tylko czystej rzezi. Koniec, kropka.
-
A kogo Deranged kopiuje?Nasum pisze:Nie oczekuję od Deranged ani grama oryginalności tylko czystej rzezi. Koniec, kropka.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
A kopiuje? Chodziło mi o wypowiedź, że zjadają swój własny ogon - dopóki będą dostarczać znakomitych, wypełnionych death grindem płyt, mogą go zjadać do woli.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Nie to co boskie ryki na debiucie ANAL STENCH... :)hcpig pisze:"Rated X" - taaakaa fajna płyta okaleczona taaaakimi niefajnymi wokalami :(
Cover totalny. Podoba mi się takiej podejście. Zero kompleksów i lepimy po swojemu.hcpig pisze:O gwałcie na Stonesach nie mogę wypowiedzieć się jednoznacznie, ledwo go rozpoznałem w interpretacji Szwedów - raczej taka ciekawostka.
Te wokale są świetne, nie wiem co jest przykładem wokalnego "mistrzostwa świata" w tej stylistyce, ale to co mam na debiucie Szwedów mi całkowicie do szczęścia wystarcza.Nasum pisze:Nie uważam też, aby na "Rated-X" były słabe wokale - mistrzostwo świata to owszem nie jest, ale nie można mówić o jakiejkolwiek słabiźnie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ultravox
Wokale na "Rated X" są mistrzowskie, nie wiem jak można się ich czepiać.
- Gore_Obsessed
Ot, mądrze mówisz. Takie "Killing spree" to morderstwo między innymi dzięki nim.
-
"Killing spree" to arcyprzebój z tej płyty:) Rozdupca mnie ten utwór na hadrony ilekroć go słucham. Zresztą cała płyta jest genialna - patrząc na to w jakim roku została nagrana, kiedy death metal był wypierany przez black a dobrych death metalowych albumów wychodziło jak na lekarstwo - Szwedzi płynęłi pod prąd, nagrywając płytę która nie wynikała z zapotrzebowania rynku czy mody, ale po prostu bo taką czuli. A wracając jeszcze do wokali - są znakomite, idealnie pasują do muzyki, też nie rozumiem ludzi którzy na nie narzekają.
- Grindead
- postuje jak opętany!
W licealnych swych czasach zajezdzilem tasme z "Rated-X" podczas lekcji, a wokale na niej to bestialstwo.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- hcpig
Ale ten kluchowaty bulgot w Deranged brzmi po prostu komicznie.Gore_Obsessed pisze:Nie to co boskie ryki na debiucie ANAL STENCH... :)
Yare Yare Daze
- Gore_Obsessed
Dla mnie to jest bulgot optymalny. Z tymi riffami i tym brzmieniem bębnów zestrojony idealnie.
shitfun pisze:Leci sobie właśnie. Po prostu stare dobre Deranged. Tak trzymać.
TheDude pisze:Nowy album jest konkretny. Styl zachowany, wpierdol solidny jak zawsze albo i lepszy.
Czyli chyba można brać w ciemno... Hellthrasher, masz jeszcze na stanie ten nowy Deranged? Chętnie dorzucę do nastepnej paczki.Pacjent pisze:Najlepsza płyta od czasów III.
Bardzo mi robi ten zespół jednocześnie zaspokajając większość mojego zapotrzebowania na takie granie. Kilku płyt już się dorobiłem. "High On Blood" to takie małe arcydzieło i chyba faktycznie lepiej się tego zagrać nie da.
-
Prawdę rzekłeś. Jeśli nie słyszałeś jeszcze "III" to sprawdź koniecznie - moim zdaniem nawet lepszy od "High...".Conflagrator pisze: "High On Blood" to takie małe arcydzieło i chyba faktycznie lepiej się tego zagrać nie da.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Właśnie mam tylko ''High'...". Poza tą ''III'', warto obadać jeszcze inne?
- Grindead
- postuje jak opętany!
Rated-X musowo.
Z pozniejszych jeszcze "Plainfield Cemetery" sie wybija, chetnie do niej wracam.
Z pozniejszych jeszcze "Plainfield Cemetery" sie wybija, chetnie do niej wracam.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
Rated - X to absolutna podstawa, ale właściwie każdy album Deranged jest wart poznania. B-flat jest chyba najsłabszy, "Deranged" łudząco podobny do trójki, nawet ten industrialny przerywnik w połowie płyty powtórzyli, ale to wciąż bdb album, z zajebistym brzmieniem. Dwie ostatnie też jak najbardziej - powiem tak - pierwsze cztery poznać trzeba na bank, jeśli połkniesz bakcyla Deranged, to sięgaj po wszystko, ta kapela raczej nie czyni muzycznych rewolucji.
- twoja_stara_trotzky