BLINDEAD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: BLINDEAD

12-03-2009, 22:57

Nawet dodając drugi, niedawno rozpoczęty wątek coś mało tu o nich. A szkoda, bo zajebiste granie. Jeśli tylko ktoś nie jest uprzedzony, że Havoc, że Polska, że sramto-owamto, to powinien dać tej kapeli, a już zwłaszcza ostatniej produkcji, szansę. Słucham Autoscopii z bananem na ryjcu, zacne dźwięki. Tagi już się przez ten topic przewinęły, dodam jedynie, że zespoł zacnie wysterował się z mielizn nudy, co przy godzinnym materiale nie jest wcale takie oczywiste. Nie jest to też jedynie zgrabna kalka tuzów takiego grania, ale rzecz z mocnym, własnym charakterem sterowanym przez wokal. Aż żałuję, że poznaję ten album tak poźno po premierze.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-03-2009, 23:21

... nie zauważyłem szczerze powiedziawszy tego wątku, a z racji tego że jestem pod cholernym wrażeniem tego albumu, oczywiście mowa o "Autoscopa: Murder in Phazes" pierdolnąłem sobie nowy wątek :)

... ja do tej pory żałuję, że tak późno się zabrałem za słuchanie tego albumu, może dlatego że pierwszy nie wszedł mi tak idealnie jak powinien, nie zmienia to faktu, że dwójeczka już jest mistrzowska. Album przemyślany od "A" do "Z" jak dla mnie, zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky! :) ), by później pierdolnąć niczym najlepsze momenty w Cult of Luna czy Neurosis, choć przyznam się że gdyby mi ktoś postawił ostanią płytkę przed nos Cult of Luna i Blindead bez zawahania wybrał bym BLINDEAD, dlatego tym bardziej z niecierpliwością czekam na kwietniową premierę MLP i .... koncert we Wrocławiu;

... tak przesłuchując ten album (abstrahując od faktu, że płytka jest w całości zajebista), ma parę tak wyjebanych patentów, że człowiekowi szczena opada, przykładowo wejście z czystymi wokalami w pierwszym numerze, początek trzeciego numeru "Phaze II - Symetry" czy choćby numer "5" - Phaze III - Blood Bond" ... kurwa, tam się naprawdę wiele zajebistego dzieje na przestrzeni całej płytki i jak poprzednik wspomniał, przy takiej ilości muzyki ta płytka się nie nudzi...

... dobra, nie będę Mata klepał po dupie, bo zjebie III album :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

13-03-2009, 07:32

Mnie ta płyta zanudziła. Przesłuchałem kilka razy i poszła w świat szukać wiosny. Smęcenie i kombinowanie bez rewelacji.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

01-04-2009, 12:10

The 'Impulse' is ready and you can expect it on ASYMMETRY FESTIVAL! Ep includes 32 minutes of completely new stuff, which might surprise some of our fans, but that's exactly what we wanted to do on this release! We took our music to the places that we've never been before, so we truly hope you'll like it. Here's the track list: I. Impluse II. Between III. Distant Earths The worldwide release will be announced soon. Cheers, Havoc / Blindead.

I dobrze.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

06-04-2009, 10:05

grot pisze: The 'Impulse' is ready and you can expect it on ASYMMETRY FESTIVAL! Ep includes 32 minutes of completely new stuff, which might surprise some of our fans, but that's exactly what we wanted to do on this release! We took our music to the places that we've never been before, so we truly hope you'll like it. Here's the track list: I. Impluse II. Between III. Distant Earths The worldwide release will be announced soon. Cheers, Havoc / Blindead.

I dobrze.
32 min. muzyki, 3 utwory :)
... i świetnie, z tego co słyszałem ma się ten materiał różnić od tego co było na II LP - się nie mogę doczekać :lol:
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

06-04-2009, 15:08

Ja także bardzo liczę na ten materiał. Obowiązkowo trzeba będzie się zaopatrzyć w dodatkową kasę na Asymmetry i zrobić małe zakupy.
- O, czym się zajmuje?
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

24-04-2009, 06:32

pojawil sie numer z epki na majspejs zespolu http://www.myspace.com/blindead
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

24-04-2009, 09:33

slayer pisze:pojawil sie numer z epki na majspejs zespolu http://www.myspace.com/blindead
świetny numer! :)

Grot idziesz na Asymmetry?
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

24-04-2009, 09:50

Na Asymmetry byłem pierwszego dnia, teraz niestety nie będę.
Numer dobry, szkoda, że w zeszły weekend jeszcze całej EPki nie było.
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

24-04-2009, 09:57

grot pisze:Na Asymmetry byłem pierwszego dnia, teraz niestety nie będę.
Numer dobry, szkoda, że w zeszły weekend jeszcze całej EPki nie było.
"Impulse" ma być dopiero dostępny w niedzielę;

... koncert z MINSK może być naprawdę niezły;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

24-04-2009, 10:05

Ihasan pisze:zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky! :) )
Znaczy się z Neolithic, tak? ;) Nie lubię oceniać po myspace, ale po tym co słyszałem wydaje mi się, że ta epka przekona kilku niedowiarków jak dobrą muzykę można grać na polskim podwórku :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

24-04-2009, 10:17

posluchalem juz pare razy, swietny numer, wspaniale budowanie napiecia, no i oryginalnie :)
epka juz na allegro jest
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

24-04-2009, 10:18

4m pisze:
Ihasan pisze:zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky! :) )
Znaczy się z Neolithic, tak? ;) Nie lubię oceniać po myspace, ale po tym co słyszałem wydaje mi się, że ta epka przekona kilku niedowiarków jak dobrą muzykę można grać na polskim podwórku :)
zawsze mi się jebią te kapelki :)
może dlatego, że nigdy ich nie słuchałem ... ale chodzi o Neolithic; :lol:
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

24-04-2009, 10:20

slayer pisze:posluchalem juz pare razy, swietny numer, wspaniale budowanie napiecia, no i oryginalnie :)
epka juz na allegro jest
dokładnie ... fajnie się ten numer "rozwija"

wczoraj jeszcze nie było jej na allegro, bo sprawdzałem :wink:
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

25-04-2009, 02:56

Ihasan pisze:
slayer pisze:posluchalem juz pare razy, swietny numer, wspaniale budowanie napiecia, no i oryginalnie :)
epka juz na allegro jest
dokładnie ... fajnie się ten numer "rozwija"

wczoraj jeszcze nie było jej na allegro, bo sprawdzałem :wink:
peikn y nurem!
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

25-04-2009, 02:58

epka juz na allegro jest
+1
Coś tam było! Człowiek!
Tarpaulin
w mackach Zła

25-04-2009, 09:41

slayer pisze:pojawil sie numer z epki na majspejs zespolu http://www.myspace.com/blindead
Bardzo do rzeczy ten kawałek. Wokal Neolithic zdecydowanie lepiej sprawdza sie w tutaj, niz w Antigamie. Czyste wokale są w pytę.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

26-04-2009, 13:29

Nowy numer rewelacja! Chce uslyszec cala epke!!!!!!
http://allegro.pl/item619040578_blindea ... it_rp.html
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

26-04-2009, 22:06

kolejna polska załoga na światowy poziomie. pięknie! mam nadzieję, że chłopaki wydadzą jeszcze kilka równie zajebistych materiałów jak I i II. Epki jeszcze nie słyszałem, ale ten fragment na ms robi smaka! To może być najdojrzalsza i najlepsza sprawa w ich wykonaniu!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

26-04-2009, 22:14

Nawet nie słucham bo wiem, że będzie dobre. Kupie przy najbliższej okazji.
PENIS METAL
ODPOWIEDZ