BLINDEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: BLINDEAD
Nawet dodając drugi, niedawno rozpoczęty wątek coś mało tu o nich. A szkoda, bo zajebiste granie. Jeśli tylko ktoś nie jest uprzedzony, że Havoc, że Polska, że sramto-owamto, to powinien dać tej kapeli, a już zwłaszcza ostatniej produkcji, szansę. Słucham Autoscopii z bananem na ryjcu, zacne dźwięki. Tagi już się przez ten topic przewinęły, dodam jedynie, że zespoł zacnie wysterował się z mielizn nudy, co przy godzinnym materiale nie jest wcale takie oczywiste. Nie jest to też jedynie zgrabna kalka tuzów takiego grania, ale rzecz z mocnym, własnym charakterem sterowanym przez wokal. Aż żałuję, że poznaję ten album tak poźno po premierze.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
... nie zauważyłem szczerze powiedziawszy tego wątku, a z racji tego że jestem pod cholernym wrażeniem tego albumu, oczywiście mowa o "Autoscopa: Murder in Phazes" pierdolnąłem sobie nowy wątek 
... ja do tej pory żałuję, że tak późno się zabrałem za słuchanie tego albumu, może dlatego że pierwszy nie wszedł mi tak idealnie jak powinien, nie zmienia to faktu, że dwójeczka już jest mistrzowska. Album przemyślany od "A" do "Z" jak dla mnie, zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky!
), by później pierdolnąć niczym najlepsze momenty w Cult of Luna czy Neurosis, choć przyznam się że gdyby mi ktoś postawił ostanią płytkę przed nos Cult of Luna i Blindead bez zawahania wybrał bym BLINDEAD, dlatego tym bardziej z niecierpliwością czekam na kwietniową premierę MLP i .... koncert we Wrocławiu;
... tak przesłuchując ten album (abstrahując od faktu, że płytka jest w całości zajebista), ma parę tak wyjebanych patentów, że człowiekowi szczena opada, przykładowo wejście z czystymi wokalami w pierwszym numerze, początek trzeciego numeru "Phaze II - Symetry" czy choćby numer "5" - Phaze III - Blood Bond" ... kurwa, tam się naprawdę wiele zajebistego dzieje na przestrzeni całej płytki i jak poprzednik wspomniał, przy takiej ilości muzyki ta płytka się nie nudzi...
... dobra, nie będę Mata klepał po dupie, bo zjebie III album

... ja do tej pory żałuję, że tak późno się zabrałem za słuchanie tego albumu, może dlatego że pierwszy nie wszedł mi tak idealnie jak powinien, nie zmienia to faktu, że dwójeczka już jest mistrzowska. Album przemyślany od "A" do "Z" jak dla mnie, zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky!

... tak przesłuchując ten album (abstrahując od faktu, że płytka jest w całości zajebista), ma parę tak wyjebanych patentów, że człowiekowi szczena opada, przykładowo wejście z czystymi wokalami w pierwszym numerze, początek trzeciego numeru "Phaze II - Symetry" czy choćby numer "5" - Phaze III - Blood Bond" ... kurwa, tam się naprawdę wiele zajebistego dzieje na przestrzeni całej płytki i jak poprzednik wspomniał, przy takiej ilości muzyki ta płytka się nie nudzi...
... dobra, nie będę Mata klepał po dupie, bo zjebie III album

- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Mnie ta płyta zanudziła. Przesłuchałem kilka razy i poszła w świat szukać wiosny. Smęcenie i kombinowanie bez rewelacji.
- grot
- weteran forumowych bitew
The 'Impulse' is ready and you can expect it on ASYMMETRY FESTIVAL! Ep includes 32 minutes of completely new stuff, which might surprise some of our fans, but that's exactly what we wanted to do on this release! We took our music to the places that we've never been before, so we truly hope you'll like it. Here's the track list: I. Impluse II. Between III. Distant Earths The worldwide release will be announced soon. Cheers, Havoc / Blindead.
I dobrze.
I dobrze.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
32 min. muzyki, 3 utworygrot pisze: The 'Impulse' is ready and you can expect it on ASYMMETRY FESTIVAL! Ep includes 32 minutes of completely new stuff, which might surprise some of our fans, but that's exactly what we wanted to do on this release! We took our music to the places that we've never been before, so we truly hope you'll like it. Here's the track list: I. Impluse II. Between III. Distant Earths The worldwide release will be announced soon. Cheers, Havoc / Blindead.
I dobrze.

... i świetnie, z tego co słyszałem ma się ten materiał różnić od tego co było na II LP - się nie mogę doczekać

- grot
Ja także bardzo liczę na ten materiał. Obowiązkowo trzeba będzie się zaopatrzyć w dodatkową kasę na Asymmetry i zrobić małe zakupy.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
-
- rasowy masterfulowicz
pojawil sie numer z epki na majspejs zespolu http://www.myspace.com/blindead
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
świetny numer!slayer pisze:pojawil sie numer z epki na majspejs zespolu http://www.myspace.com/blindead

Grot idziesz na Asymmetry?
- grot
Na Asymmetry byłem pierwszego dnia, teraz niestety nie będę.
Numer dobry, szkoda, że w zeszły weekend jeszcze całej EPki nie było.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Impulse" ma być dopiero dostępny w niedzielę;grot pisze:Na Asymmetry byłem pierwszego dnia, teraz niestety nie będę.
... koncert z MINSK może być naprawdę niezły;
- 4m
Znaczy się z Neolithic, tak?Ihasan pisze:zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky!)

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- rasowy masterfulowicz
posluchalem juz pare razy, swietny numer, wspaniale budowanie napiecia, no i oryginalnie
epka juz na allegro jest

epka juz na allegro jest
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
zawsze mi się jebią te kapelki4m pisze:Znaczy się z Neolithic, tak?Ihasan pisze:zaczyna się świetnie czystymi wokalami Nicka (którego nie wiedzieć czemu bardziej kojarzę z Wolverine niż Neolith - pzdr. Trotzky!)
Nie lubię oceniać po myspace, ale po tym co słyszałem wydaje mi się, że ta epka przekona kilku niedowiarków jak dobrą muzykę można grać na polskim podwórku

może dlatego, że nigdy ich nie słuchałem ... ale chodzi o Neolithic;

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
dokładnie ... fajnie się ten numer "rozwija"slayer pisze:posluchalem juz pare razy, swietny numer, wspaniale budowanie napiecia, no i oryginalnie![]()
epka juz na allegro jest
wczoraj jeszcze nie było jej na allegro, bo sprawdzałem

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
-
- w mackach Zła
Bardzo do rzeczy ten kawałek. Wokal Neolithic zdecydowanie lepiej sprawdza sie w tutaj, niz w Antigamie. Czyste wokale są w pytę.slayer pisze:pojawil sie numer z epki na majspejs zespolu http://www.myspace.com/blindead
- Deathless King
Nowy numer rewelacja! Chce uslyszec cala epke!!!!!!
http://allegro.pl/item619040578_blindea ... it_rp.html
http://allegro.pl/item619040578_blindea ... it_rp.html
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- paluch
- rozkręca się
kolejna polska załoga na światowy poziomie. pięknie! mam nadzieję, że chłopaki wydadzą jeszcze kilka równie zajebistych materiałów jak I i II. Epki jeszcze nie słyszałem, ale ten fragment na ms robi smaka! To może być najdojrzalsza i najlepsza sprawa w ich wykonaniu!
- Block69
- zahartowany metalizator