DISIPLIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: DISIPLIN
jak ktos prezentuje skrajne prawicowe poglady to generalnie ma nasrane, ale spiewac o tym jak najbardziej moze ; )kregozmyk pisze:Oczywiście, że proste i logiczne. Koleś albo zmienił poglądy, albo dopiero teraz uzewnętrznił je wyraźnie w muzyce. Ma się z tym chować po kątach? Sugerujesz, że słuchasz tylko muzyki, która nie niesie z sobą żadnych idei oraz przekazu politycznego? Wymienię tylko Slayer, Napalm Death, Ancient Rites... Znaczy się, że wolno śpiewać np. o aborcji, wolności słowa oraz o pogańskich korzeniach Europy i jej dziedzictwie narodowym, natomiast jak już ktoś prezentuje skrajnie prawicowe poglądy to tego nie wolno? To duże uproszczenie, oczywiście.
this is a land of wolves now
Tyle, że tu nie chodzi o treść jego poglądów (które np. mnie w ogóle nie przeszkadzają). Gość jeszcze wczoraj chciał rewersować kosmos, a dziś chce budować aryjskie imperium i jeszcze twierdzi, że tak było niemalże od początku istnienia zespołu. Sam życzliwym okiem spoglądam na mniej lub bardziej dyskretne podteksty i prowokacje godzące w polityczną poprawność itp bzdury, ale mam wrażenie, że obecne ambicje Disiplin kończą się na ideologicznie siermiężnym nsbm zamiast iść w bardziej wyszukanym kierunku, np. tym wytyczonym przez Sigrblot. Tak czy inaczej - ich sprawa. Nie mam nic przeciwko, choć myślałem, że pójdą inną drogą. Scenie nsbm na pewno wyjdzie to na dobre, bo będzie miała kolejny z nielicznych zespołów, których muzyki naprawdę da się słuchać bez aryjskiej woli słuchaniakregozmyk pisze:Oczywiście, że proste i logiczne. Koleś albo zmienił poglądy, albo dopiero teraz uzewnętrznił je wyraźnie w muzyce. Ma się z tym chować po kątach? Sugerujesz, że słuchasz tylko muzyki, która nie niesie z sobą żadnych idei oraz przekazu politycznego? Wymienię tylko Slayer, Napalm Death, Ancient Rites... Znaczy się, że wolno śpiewać np. o aborcji, wolności słowa oraz o pogańskich korzeniach Europy i jej dziedzictwie narodowym, natomiast jak już ktoś prezentuje skrajnie prawicowe poglądy to tego nie wolno? To duże uproszczenie, oczywiście.

- hcpig
Nie wgłębiałem się w kulisy także nie wiem, czy label zmienili by dopasować się do "kręgów" czy po prostu Satyr nie chce najzwyczajniej w świecie promować nazi-syfu pod szyldem Moonfog.
Yare Yare Daze
- Skaut
O to właśnie chodzi. Logika u gości kuleje mocno, skoro chcą wszystkim wmówić, że od początku działalności zespół miał "aryjskie" oblicze i drzemie w nich pogańska moc wyssana z mlekiem matki ziemi (zapewne w wywiadach też będą teraz tak prawić). Niesmak ogromny, tym bardziej że debiut i dwójka to kawał zajebistego mięcha.Conflagrator pisze:Tyle, że tu nie chodzi o treść jego poglądów (które np. mnie w ogóle nie przeszkadzają). Gość jeszcze wczoraj chciał rewersować kosmos, a dziś chce budować aryjskie imperium i jeszcze twierdzi, że tak było niemalże od początku istnienia zespołu.kregozmyk pisze:Oczywiście, że proste i logiczne. Koleś albo zmienił poglądy, albo dopiero teraz uzewnętrznił je wyraźnie w muzyce. Ma się z tym chować po kątach? Sugerujesz, że słuchasz tylko muzyki, która nie niesie z sobą żadnych idei oraz przekazu politycznego? Wymienię tylko Slayer, Napalm Death, Ancient Rites... Znaczy się, że wolno śpiewać np. o aborcji, wolności słowa oraz o pogańskich korzeniach Europy i jej dziedzictwie narodowym, natomiast jak już ktoś prezentuje skrajnie prawicowe poglądy to tego nie wolno? To duże uproszczenie, oczywiście.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
a wystarczyło się z nami po prostu wcześniej zgodzićkregozmyk pisze:W końcu posłuchałem sobie tegorocznego albumu. Nowe, MUZYCZNE oblicze Disiplin nie jest ok. "Hostis Humani Generis" to wielka porażka! To nie jest muzyka, to bzyczenie roju śmierdzących much. Obrzucić granatami i zaorać!

Coś tam było! Człowiek!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najbardziej nasrane w łbie mają kmioty, które za skrajną prawicę uważają faszystów i nazistów. To w ogóle nie jest prawica, tylko nacjonalistyczna lewica.Riven pisze: jak ktos prezentuje skrajne prawicowe poglady to generalnie ma nasrane, ale spiewac o tym jak najbardziej moze ; )
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
rzeczywiście to nowe "coś" to ścierwo jakich mało.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Skaut
ależ ja o tym wiem, żartowałem sobiekregozmyk pisze:Drogi Panie, spieraliśmy się o poglądy muzyków a nie o to, co i jak grają. Ja teraz piszę o ich nowej pseudo-płycie z pseudo-muzyką i przypomnę...

Coś tam było! Człowiek!
- Morph
- Kontakt:
Mamy i krążek nr 4 

ATTENTION !!! PRE-ORDER ! RELEASE DATE IS LATE DECEMBER 2010
LIMITED SPECIAL PACKAGE OF 100 UNITS OF DISIPLIN - RADIKALE RANDGRUPPE PLUS T-SHIRT
DIGIBOOK IS LIMITED TO 1000 COPIES, T-SHIRT TO 100 UNITS TO BE SOLD ONLY AS SPECIAL PACKAGE TOGETHER WITH RADIKALE RANDGRUPPE.
T-SHIRT SIZES AVAILALBE: S-M-L-XL-XXL
GIRLIE: S-M-L
(SPECIFY WHICH T-SHIRT TYPE AND SIZE YOU WANT WHEN ORDERING IN THE COMMENT BOX )
A caustic portrait of crumbling urban decay, enigmatic splicers of extremity DISIPLIN return with the highly anticipated Radikale Randgruppe.
Led, as always, by the twisted genius of mainman Weltenfeind, DISIPLIN here mesmerizingly mash up radiation-sick black metal, industrial-strength sheets of sound, and the darkest dub dragged through the gutter. The result ?
The truly radical Radikale Randgruppe: a disturbingly dense, multi-layered, and sinisterly hypnotic journey into a netherworld both primitive and premonitory.
No future, – submit to the nuclear catharsis!
DISIPLIN - RADIKALE RANDGRUPPE TRACKLIST:
1. Nuclear Catharsis 2:03
2. Me Ne Frego 6:18 SAMPLE http://www.atmf.net/Promos/Disiplin_RR_Me_Ne_Frego.mp3
3. Triarii 6:33 SAMPLE
4. White Earth 6:12
5. Oath of Blood 6:20
6. Radikale Randgruppe 3:20
7. Soldier of the Black Sun 4:47
8. The Golden Age 8:00
9. Exile 5:06
10. The Empire 15:04

ATTENTION !!! PRE-ORDER ! RELEASE DATE IS LATE DECEMBER 2010
LIMITED SPECIAL PACKAGE OF 100 UNITS OF DISIPLIN - RADIKALE RANDGRUPPE PLUS T-SHIRT
DIGIBOOK IS LIMITED TO 1000 COPIES, T-SHIRT TO 100 UNITS TO BE SOLD ONLY AS SPECIAL PACKAGE TOGETHER WITH RADIKALE RANDGRUPPE.
T-SHIRT SIZES AVAILALBE: S-M-L-XL-XXL
GIRLIE: S-M-L
(SPECIFY WHICH T-SHIRT TYPE AND SIZE YOU WANT WHEN ORDERING IN THE COMMENT BOX )
A caustic portrait of crumbling urban decay, enigmatic splicers of extremity DISIPLIN return with the highly anticipated Radikale Randgruppe.
Led, as always, by the twisted genius of mainman Weltenfeind, DISIPLIN here mesmerizingly mash up radiation-sick black metal, industrial-strength sheets of sound, and the darkest dub dragged through the gutter. The result ?
The truly radical Radikale Randgruppe: a disturbingly dense, multi-layered, and sinisterly hypnotic journey into a netherworld both primitive and premonitory.
No future, – submit to the nuclear catharsis!
DISIPLIN - RADIKALE RANDGRUPPE TRACKLIST:
1. Nuclear Catharsis 2:03
2. Me Ne Frego 6:18 SAMPLE http://www.atmf.net/Promos/Disiplin_RR_Me_Ne_Frego.mp3
3. Triarii 6:33 SAMPLE
4. White Earth 6:12
5. Oath of Blood 6:20
6. Radikale Randgruppe 3:20
7. Soldier of the Black Sun 4:47
8. The Golden Age 8:00
9. Exile 5:06
10. The Empire 15:04
Give birth to something dead
Give birth to something old
- koreaniec
- w mackach Zła
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nie najlepiej
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Hostis Humani Generis" w sumie tylko słyszałem.Drone pisze:Panowie, słuchał ktoś tych dwóch ostatnich płyt? Jak to wygląda?
Największą jej wadę wg mnie jest .... długość, to trochę męczy przy słuchaniu, spokojnie można by ją skrócić o połowę i zostawić najlepsze momenty z tej płyty, wtedy byłby ciekawy krążek, a tak dostajemy płytę taką jakich wiele ... niestety.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Nie słyszałem "Radikale Randgruppe", muszę nadrobić. Pierwsze dwa albumy na wysokim poziomie, trzeci to jeden wielki eksperyment, całkiem udana próba wykrzesania ekstremy z elektronicznego pudła. Mistrzostwo to nie jest, warto na pewno się zapoznać. Natomiast RR jak już wspominałem jeszcze nie sprawdzałem, chętnie poczytam co kto ma na ten temat.
- Morph
- Kontakt:
Kto nie zna Anti-Life a lubi Reinkaos niech czym prędzej nadrabia. Ta płyta jest jak Archanioł Gabriel zwiastujący Maryi nadejście Mesjasza.
Give birth to something dead
- Skaut
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ja tam chyba najbardziej debiut trawię.Szkoda,że Disiplin tak już nie gra.
Destroy your life for Noisecore!