Bloodbath - nowy album Krwawej Łaźni
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
Re: nowa Krwawa Łaźnia
album jest WYJEBANY ale dociera to dopiero po któryś tam kontakcie,na początku jest tylko bardzo dobrze.
mocno,brutalniej,bez pierdolenia się z jakimiś bzdurami typu progresywne zapędy lub jakieś inne dziwadła.w moim osobistym rankingu pretendent do najlepszej płyty DM 2008,chyba że o czymś zapomniałem po drodze..
mocno,brutalniej,bez pierdolenia się z jakimiś bzdurami typu progresywne zapędy lub jakieś inne dziwadła.w moim osobistym rankingu pretendent do najlepszej płyty DM 2008,chyba że o czymś zapomniałem po drodze..
-
- rasowy masterfulowicz
Tam jeszcze mocno Mithras (Wrath of God) słychać.twoja_stara_trotzky pisze: za dużo tu cytatów - jeszcze ten z Morbid Angel w Mock The Cross jestem w stanie zrozumieć,
Odnoszę wrażenie, jakby Szwedom pomyliła się kolejność kawałków. Zamiast, jak to jest w zwyczaju, dawać największe petardy na początek płyty, ci zostawili je na koniec. Gdyby cały album utrzymany był na poziomie ostatnich tracków to byłoby morderstwo. Tak jest tylko dobrze.twoja_stara_trotzky pisze:zdecydowanie brakuje większej liczby petard w rodzaju Wretched Human Mirror.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ej nie, bo właśnie koniec, poza ostatnim, jest słabszy - najlepsze pierwsze cztery i zamykacz.
-
- rasowy masterfulowicz
Przecież w tych pierwszych trackach najbardziej słychać tą "brutalność" i amerykańskie mielenie, o której pisałeś wcześniej, że Ci się nie podoba. W momencie, gdy panowie zaczynaja kombinować (poczatek Iesous, czy ten rwany riff na Devouring the feeble) jest od razu lepiej.twoja_stara_trotzky pisze:ej nie, bo właśnie koniec, poza ostatnim, jest słabszy - najlepsze pierwsze cztery i zamykacz.
Zresztą po kolejnych przesłuchaniach bardziej podchodzą mi te wolniejsze partie.
- Egr
- zaczyna szaleć
Słowo, które od razu ciśnie mi się na usta na myśl o tym albumie to "fajny". Taki fajny death-metal. Bez jakiegoś mega wbijania w glebę czy zachwytów ale japa się cieszy podczas słuchania. Mam wrażenie, że muzycy też specjalnie większych ambicji nie mieli więc chyba jest ok.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Pelson pisze:(poczatek Iesous, czy ten rwany riff na Devouring the feeble.
te fragmenty mnie właśnie strasznie irytują

- 4m
- weteran forumowych bitew
Chciałem napisać kilka zdań o The Fathomless Mastery, szukam stosownego tematu, znajduję, patrzę, a tam Trocki z Pelsonem wszystko już napisali co ja chciałem

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form