no ja też muszę nabyć tego leviathana, bardzom go ciekaw.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Jak ja tego nie lubię, nawet sobie nie wyobrażacie.... Wrrrrrr.4m pisze:Pelson pisze: Rzadko używam tego słowa ale... WSPANIAŁY, kontrolowany chaos
Myślę, że nie..i nie zmartwię się jeśli BM będzie zmierzał w tym(pierwotnie wyznaczonym...?) kierunku, coraz rzadziej wypaczając przez powiązania z wiejsko-metalowym folklorem, coraz rzadziej dryfując na mielizny skocznego patataj w takt bałałajek, ku chwale mhrocznych szyszek i diabelskich borsuków;) No ale wiadomo, żaden "chaos"(czy jakakolwiek inna formułka) nie będzie tu złotym środkiem na dobrą czarcią sztukę;)Pelson pisze:Zaskoczenie, in plus. Chyba pierwsza płyta z USBM która mi sie naprawdę podoba. Choć trzeba przyznać, że bardzo DsO-esque.
@absinthe_patriote -Uważasz, że to tylko chwilowy trend? ;)
Te ambientowe tła to chyba najbardziej efektowny element tej płyty. Proste, wydają się nawet trochę niechlujne, ale to z nich zieje cała piekielna otchłań... ;)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Bardzo podoba mi się wielowymiarowość tej płyty. To co się dzieje na drugim planie. Genialne końcówki Seamless Garment As The Morning i Flagellum Raised To The Sky, niesamowicie epickie granie momentami. Poza tym śliczne ambientowe przestrzenie w ostatnim kawałku (Tangerine Dream mi przyszedł na myśl). Najlepszy album BM w tym roku.
Raczej nie. Step sprowadza CD za jakieś 49 zl.Riven pisze:up, up
znalazlem w jakims polskim sklepie vinyl, ale cd nigdzie nie ma... ktos cos gdzies widzial? ;/
If all goes according to plan, the cursed and wretched new LEVIATHAN full-length album, "True Traitor True Whore", will see its official release on Nov 8th. The return of Wrest imminent...
tytuł pewnikiem nawązuje do tego wydarzeniamanieczki pisze:http://www.pitchfork.com/features/show- ... -no-mercy/
If all goes according to plan, the cursed and wretched new LEVIATHAN full-length album, "True Traitor True Whore", will see its official release on Nov 8th. The return of Wrest imminent...