DESTRUCTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: DESTRUCTION
DESTRUCTION rządzi. U mnie zawsze byli i zawsze będą najwyżej z niemieckiej trójki.
PENIS METAL
- olo1972
- postuje jak opętany!
Hm...Lubię ich to oczywiste,ale palmę pierwszeństwa dzierży od lat Kreator:)
-
- postuje jak opętany!
Destruction na początku lat 90-tych był dla mnie kultem. Zdecydowane numer jeden w światowym Thrash Metalu.
Ale ich ostatnie płyty są nudne, wtórne i bez agresji. Kreator i Sodom wciąż nagrywają wartościowe rzeczy w odróżnienia od Schmiera i spółki. Kreator i Sodom nadal na żywo rozpierdalają. O Destruction nie można niestety tego powiedzieć.
Ale ich ostatnie płyty są nudne, wtórne i bez agresji. Kreator i Sodom wciąż nagrywają wartościowe rzeczy w odróżnienia od Schmiera i spółki. Kreator i Sodom nadal na żywo rozpierdalają. O Destruction nie można niestety tego powiedzieć.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja wiem? przed Overkill w tym roku zagrali bardzo dobrze. Sodom robi wiekszy dym, ale i tak bylo bardzo fajnie.
this is a land of wolves now
-
- weteran forumowych bitew
http://www.ebay.pl/itm/DESTRUCTION-Eter ... 2318537c5a ktoś się spotkał z tym wydaniem ?
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Spotkał. U blackcompa z rok temu widziałem to po 3 dychy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
W wypożyczalniach już jest.
Dla mnie Destruction nigdy nie był numerem jeden w światowym thrash metalu - nie wiem czy w pierwszej dziesiątce się mieścił (?). Ich płyty trzymają poziom - przedostatnia się wyróżniała. Mógłbym rzec, że stylistyka skostniała i nie potrafią zaskoczyć, ale nie powiedziałbym nigdy, że grają bez agresji. Szczególnie w kontekście miękkich, melodyjnych i miałkich płyt nagrywanych prze Kreator czy zaskakująco melodyjnej i łagodnej ostatniej płyty Sodom.shadowthrone pisze:Destruction na początku lat 90-tych był dla mnie kultem. Zdecydowane numer jeden w światowym Thrash Metalu.
Na żywo widziałem ich ostatnio z Overkill i Heathen i rozpierdolili. Prawda - widziałem też ich słabsze koncerty, ale nigdy nie były tak beznadziejne jak ostatnie koncerty Kreator. Sodom widziałem tylko raz. Rozjebali!
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Bardzo mi się podobał koncert Kreatora jaki widziałem w tym roku, naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić, że dla kogoś mógłby być beznadziejny.Maria Konopnicka pisze:Dla mnie Destruction nigdy nie był numerem jeden w światowym thrash metalu - nie wiem czy w pierwszej dziesiątce się mieścił (?). Ich płyty trzymają poziom - przedostatnia się wyróżniała. Mógłbym rzec, że stylistyka skostniała i nie potrafią zaskoczyć, ale nie powiedziałbym nigdy, że grają bez agresji. Szczególnie w kontekście miękkich, melodyjnych i miałkich płyt nagrywanych prze Kreator czy zaskakująco melodyjnej i łagodnej ostatniej płyty Sodom.shadowthrone pisze:Destruction na początku lat 90-tych był dla mnie kultem. Zdecydowane numer jeden w światowym Thrash Metalu.
Na żywo widziałem ich ostatnio z Overkill i Heathen i rozpierdolili. Prawda - widziałem też ich słabsze koncerty, ale nigdy nie były tak beznadziejne jak ostatnie koncerty Kreator. Sodom widziałem tylko raz. Rozjebali!
- Drone
Ostatni raz widziałem KREATOR na koncercie z SODOM i DESTRUCTION parę lat temu w Warszawie w Proximie. I wtedy KREATOR wypadł zdecydowanie najlepiej, DESTRUCTION prawie równie dobrze, a SODOM ciut słabiej choć i tak bardzo dobrze.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem nówkę dwa razy i odkładam na bliżej nieokreślony czas. Nawet mi żyłka nie drgnęła, jeden riff nie porwał ani solówka, Wawrzyniec też zrobił to, co do niego należało, a wokale Schmiera to mnie bardziej drażniły niż rajcowały. Nie napinam się, może jeszcze zaskoczy. Kiedyś.
-
Następny niemiecki zespół po Kreatorze, Vendetcie i Assassinie, który kwalifikuje się do piachu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Niestety tak
- Adrian696
- zahartowany metalizator
podobłą Ci sie powrotny Exumer??Pacjent pisze:Następny niemiecki zespół po Kreatorze, Vendetcie i Assassinie, który kwalifikuje się do piachu.
zobaczymy co nagra Living Death i Violent Force
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mnie się podobał, bardzo nawet. Chociaż jebali ze Slayera garściami :)Adrian696 pisze: podobłą Ci sie powrotny Exumer??
-
Exumer jest w porządku, nawet bardzo. Jakieś zastrzeżenia mam do brzmienia, ale co ja będę wybrzydzał gdy inni thrashowi bohaterowie z dawnych lat popełniają masowe samobójstwa.Adrian696 pisze:podobłą Ci sie powrotny Exumer??Pacjent pisze:Następny niemiecki zespół po Kreatorze, Vendetcie i Assassinie, który kwalifikuje się do piachu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Prawda jest taka, że dwie ostatnie płyty ACCUSER zmiatają cały dzisiejszy niemiecki thrash. Pod każdym względem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Nie słyszałem, ale to bardzo możliwe.Drone pisze:Prawda jest taka, że dwie ostatnie płyty ACCUSER zmiatają cały dzisiejszy niemiecki thrash. Pod każdym względem.
Mnie strasznie rozczarował - po genialnym, bez cienia wątpliwości, najlepszym koncercie thrash metalowym jaki w życiu widziałem spodziewałem się płyty wybitnej, a dostałem płytę przeciętną z kilkoma fajnymi momentami. Słucham sobie właśnie 3-loigowego, włoskiego BOTHERS i ich debiutanckiej płyty "No Way Out" i wydaje mi się ona lepsza niż ostatni EXUMERramonoth pisze:Mnie się podobał, bardzo nawet. Chociaż jebali ze Slayera garściami :)Adrian696 pisze: podobłą Ci sie powrotny Exumer??
Ostatnia Vendetta rzeczywiście słaba, ale przedostatnia była świetna (dla mnie w gronie najlepszych thrashowych albumów ostatnich lat), a zupełnie przeszła bez echa.. Z Assassin odwrotnie - ostatni album całkiem niezły, przedostatni bardzo słaby.Pacjent pisze:Vendetcie i Assassinie, który kwalifikuje się do piachu.
Ostatnio zmieniony 24-11-2012, 21:37 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.