może trochę skojarzeń z Tool na początku da się "wyczuć", ale bez przesady. Więcej jednak Neurosis, Swans, nawet momentami zahacza o Primordial. Zresztą inspiracje mało istotne, bo z wyboldowanym tekstem zgadzam się w 100%.4m pisze:Co do dyskusji wyżej - oczywiście, że na początku albumu to przede wszystkim Tool, to nie może nie rzucić się w uszy, chyba że ktoś ma poważne problemy ze słuchemSkaut_Kwatermaster pisze:hmm, gdyby ktoś wcześniej o tym zespole nie wspomnał to takie skojarzenia nigdy nie przyszłyby mi do głowy.vulture pisze:TOOL. pierwsze co się rzuca w uszy. ale i tak bardzo pyszna płyta.interesująca.Ważne, że te wszystkie nawiązania nie tylko nie przeszkadzają, ale niesamowicie wzbogacają muzykę. Nie odtwórcze, nie na zasadzie mrugnięcia okiem, lecz w pełni twórcze właśnie. Wyłania mi się powoli taka mała grupa, która oderwała się od tegorocznych wydawnictw i jest właściwie, w porównaniu do nich, poza konkurencją. Co tu dużo pisać - naprawdę piękna muzyka
Cobalt - Gin [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Re:
Hehe, podejmę rękawicę:4m pisze:. Wyłania mi się powoli taka mała grupa, która oderwała się od tegorocznych wydawnictw i jest właściwie, w porównaniu do nich, poza konkurencją. Co tu dużo pisać - naprawdę piękna muzyka
Mastodon, Cobalt, Funeral Mist, Brutal Truth ???

- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: Re:
No tak - mocno przewidywalne, jeżeli mowa tylko o metalu, hehePelson pisze:Hehe, podejmę rękawicę:4m pisze:. Wyłania mi się powoli taka mała grupa, która oderwała się od tegorocznych wydawnictw i jest właściwie, w porównaniu do nich, poza konkurencją. Co tu dużo pisać - naprawdę piękna muzyka
Mastodon, Cobalt, Funeral Mist, Brutal Truth ???

edit: ale ze mnie sierota, oczywiście, że Blut Aus Nord też.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Cobalt - Gin [2009]
Bardzo dobry album. Pewnie tak brzmiałoby Neurosis jakby grało bm 

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ultravox
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Mnie to śmierdzi screamo, powoli wykształca się taka odmiana bm szczególnie w stanach, trochę punkowa, czasem lewicowa, coś jak Woe dla których zrobiłem logo i tak świetnie się promują a ni chuja nie da sie tego słuchać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Maleficio
- Kontakt:
So_It_Is_Done pisze:Mnie to śmierdzi screamo, powoli wykształca się taka odmiana bm szczególnie w stanach, trochę punkowa, czasem lewicowa, coś jak Woe dla których zrobiłem logo i tak świetnie się promują a ni chuja nie da sie tego słuchać.
Coś jak Wolves In the Throne Room. I tu się z tobą zgadzam, nie da się sceamo długo słuchać.
- Maleficio
- Kontakt:
Maria, nudzisz się dziś? Cobalt za koncert bierze 400$, może ich na urodziny zaprosisz?
- chaos
- w mackach Zła
zamówiłem sobie w ciemno po przeczytaniu wątku, właśnie dotarło, posłucham w domu, ciekawe co będzie
zauważyli państwo że na grzbiecie zamiast "cobalt" napisane jest "coblat" - trochę wiocha
zauważyli państwo że na grzbiecie zamiast "cobalt" napisane jest "coblat" - trochę wiocha

- Maleficio
- Kontakt:
- 4m
To 'oficjalna' literówka, nie widziałem cd bez niej.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- chaos
- w mackach Zła
no fajna ta płyta faktycznie, nie żałuję, jak siadła w miarę po pierwszym przesłuchaniu dalej może być już tylko lepiej
jak koledzy pisali słychać tu toole i inne isisy ale to dobrze bo lubię
może skuszę się na pozostałe wydawnictwa przy okazji
jak koledzy pisali słychać tu toole i inne isisy ale to dobrze bo lubię
może skuszę się na pozostałe wydawnictwa przy okazji
- mad
Bardzo dobra płyta, wspaniała muzyka. Słucham przynajmniej raz na tydzień, ściągnąłem sobie, gdy Maria pochwalił tę płytę w wątku o Beherit. Teraz kupuję oryginał, nie ma co. Lubię taką muzykę: niejednoznaczna, tajemnicza, pełna świetnych pomysłów. Może za mało techniczna, ale to przecież założenie takie, muszę się palnąć w łeb zamiast oczekiwać tego, co gra Nile. Podejście progresywne widzę, co mnie bardzo cieszy. Jeśli to BM, to taki BM rozumiem i się pod nim podpisuję.
- Skaut
to nie ma mowy, aby Oranssi Pazuzu - Muukalainen Puhuu Tobie nie podeszło.mad pisze:Bardzo dobra płyta, wspaniała muzyka. Słucham przynajmniej raz na tydzień, ściągnąłem sobie, gdy Maria pochwalił tę płytę w wątku o Beherit. Teraz kupuję oryginał, nie ma co. Lubię taką muzykę: niejednoznaczna, tajemnicza, pełna świetnych pomysłów. Może za mało techniczna, ale to przecież założenie takie, muszę się palnąć w łeb zamiast oczekiwać tego, co gra Nile. Podejście progresywne widzę, co mnie bardzo cieszy. Jeśli to BM, to taki BM rozumiem i się pod nim podpisuję.
Coś tam było! Człowiek!
- Scaarph
o, to robisz też logosy z pobudek innych niż ideologiczne?So_It_Is_Done pisze:Mnie to śmierdzi screamo, powoli wykształca się taka odmiana bm szczególnie w stanach, trochę punkowa, czasem lewicowa, coś jak Woe dla których zrobiłem logo i tak świetnie się promują a ni chuja nie da sie tego słuchać.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Logo narysowałem po usłyszeniu samej muzyki na Absinthe Invocation. A moje ideologiczne pobudki są dalekie od pobudek w bm.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
He, dopiero teraz to zauważyłem. Nie widziałem wszystkich CD ale chyba masz rację4m pisze:To 'oficjalna' literówka, nie widziałem cd bez niej.

- Skaut
- pr0metheus
przesluchalem sobie wlasnie...jednym slowem zajebiste
niech to miejsce niebawem zniknie