TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: TEITANBLOOD
eeee - mysle, ze jednak Dronik idzie złym tropem - na poczatku lat 90 takie zdjecia robiła sobie prawie kazda kapela Death Metalowa... tutaj bym szukał inspiracji zarówno i u T, i u K, własnie w pierotnej scenie metalu śmierci...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Całkiem spory i "przyzwoity" ładunek eterycznego pulsującego zła
.
Oprócz oczywistych skojarzeń z Blasphemy czy Beherit,dodał bym jeszcze że dość mocno pobrzmiewa tu pierwsza płyta Prophecy Of Doom.

Oprócz oczywistych skojarzeń z Blasphemy czy Beherit,dodał bym jeszcze że dość mocno pobrzmiewa tu pierwsza płyta Prophecy Of Doom.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci. Z tym że Katharsis chociaż nagrali świetne 666 i pare poszczególnych numerów a Teitanblood nie bardzo.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- boroowa
co jak co, ale w przypadku TEITANBLOOD i KATHARSIS słowa "wlecze" i "smęci" są absolutnie nie na miejscu. Co oczywiście nie oznacza, że T i K w jakikolwiek sposób mogą dorównać geniuszowi Hell Darkness. Że już o Vlad Tepes nie wspomnę.So_It_Is_Done pisze:W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
logówki mają lepszeboroowa pisze:co jak co, ale ani w przypadku TEITANBLOOD ani KATHARSIS słowa "wlecze" i "smęci" są absolutnie nie na miejscu. Co oczywiście nie oznacza, że T i K w jakikolwiek sposób mogą dorównać geniuszowi Hell Darkness. Że już o Vlad Tepes nie wspomnę.So_It_Is_Done pisze:W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci.

Coś tam było! Człowiek!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście jak zwykle nie masz racji. A nie na miejscu jest porównanie do Hell Darkness i Vlad Tepes bo to zupełnie inny bm, dużo bardziej rockowy.boroowa pisze:co jak co, ale w przypadku TEITANBLOOD i KATHARSIS słowa "wlecze" i "smęci" są absolutnie nie na miejscu. Co oczywiście nie oznacza, że T i K w jakikolwiek sposób mogą dorównać geniuszowi Hell Darkness. Że już o Vlad Tepes nie wspomnę.So_It_Is_Done pisze:W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci.
- Adrian696
a ja bym nie był załamany jakby wydawali płyty na takim poziomie w róznych stylistykach....Maria Konopnicka pisze:. Mam jednak nadzieję, że NED nie pójdzie tym tropem i pozostaną przy stylistyce black metalowej
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Sam jesteś płytą roku. Wolałbym czytać codziennie godzinę Twoje wypociny niż słuchać nudy Teitanblood.
A to Teitanblood to nie black metal?Maria Konopnicka pisze:Mam jednak nadzieję, że NED nie pójdzie tym tropem i pozostaną przy stylistyce black metalowej

- Lucek
A jaka jest Twoja cwaniaku
?

Drone pisze:Są rozbieżne definicje - w zależności od specjalisty. Jedni uważają, że wzorzec black metalu przechowywany jest we francuskiej kopalni (Władysław Tepesz, SIID), inni natomiast wskazują na słoneczną Italię (np. EVOL i Maria K.), ewentualnie skandynawską zabawę ludową (Nemesis Divina, Maria K.)

- boroowa
zaraz, pogubiłem się, skoro TEITANBLOOD jest bardziej rockowy niż Hell Darkness, a jednoczesnie Hell DarknessSo_It_Is_Done pisze:A nie na miejscu jest porównanie do Hell Darkness i Vlad Tepes bo to zupełnie inny bm, dużo bardziej rockowy.
orazSo_It_Is_Done pisze: to pijackie chamstwo oparte na 3 riffach, ale kopie po dupie
to wychodzi na to, że to TEITANBLOOD to jakieś niewiadomocoSo_It_Is_Done pisze: HD też nie są oryginalni, ale przynajmniej otwarcie pokazują inspiracje, grają naturalny, chamski metal
I'll give you black sensations up and down your spine
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ten jaki detektywboroowa pisze:zaraz, pogubiłem się, skoro TEITANBLOOD jest bardziej rockowy niż Hell Darkness, a jednoczesnie Hell DarknessSo_It_Is_Done pisze:A nie na miejscu jest porównanie do Hell Darkness i Vlad Tepes bo to zupełnie inny bm, dużo bardziej rockowy.orazSo_It_Is_Done pisze: to pijackie chamstwo oparte na 3 riffach, ale kopie po dupieto wychodzi na to, że to TEITANBLOOD to jakieś niewiadomocoSo_It_Is_Done pisze: HD też nie są oryginalni, ale przynajmniej otwarcie pokazują inspiracje, grają naturalny, chamski metal

Wychodzi na to, że Teitanblood to coś w stylu Blasphemy, ale bez polotu, dokładnie takie niewadomoco.
- Mental
"sEven Chalices" to jedna z najlepszych rzeczy jkakie udalo sie wdyac tej wytworni, ty nieiwioadomoco.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Scaarph
ale proszę was. weźcie i dajcie se spokój z takimi tekstami. albo dodawajcie "w kategorii metal".Drone pisze:TEITANBLOOD póki co nagrało płytę roku
płyta roku to na razie the prodigy

teitanblood to WAR METALWarcrimer pisze:A to Teitanblood to nie black metal?Maria Konopnicka pisze:Mam jednak nadzieję, że NED nie pójdzie tym tropem i pozostaną przy stylistyce black metalowej

Mental pisze:"sEven Chalices" to jedna z najlepszych rzeczy jkakie udalo sie wdyac tej wytworni, ty nieiwioadomoco.
no bez kituSo_It_Is_Done pisze:Z tym akurat mogę się zgodzić hehehe

- Gore_Obsessed
- Adrian696
Agonia ma za 54,90
na Allegro było w tej samej cenie...

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
z tym albumem roku, to przesada, ale płyta świetna, z CD maksymalnie daje radę. i mam nadzieję, że NED pójdzie dalej w tym kierunku przy okazji wypierdalając z katalogu rzeczy w rodzaju Tiamtu. nowe krążki Katharsis i Teitanblood + DsO nadają odpowiedni kierunkek tej wytwórni.