TEITANBLOOD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: TEITANBLOOD

10-06-2009, 17:13

eeee - mysle, ze jednak Dronik idzie złym tropem - na poczatku lat 90 takie zdjecia robiła sobie prawie kazda kapela Death Metalowa... tutaj bym szukał inspiracji zarówno i u T, i u K, własnie w pierotnej scenie metalu śmierci...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

10-06-2009, 17:31

Całkiem spory i "przyzwoity" ładunek eterycznego pulsującego zła 8) .
Oprócz oczywistych skojarzeń z Blasphemy czy Beherit,dodał bym jeszcze że dość mocno pobrzmiewa tu pierwsza płyta Prophecy Of Doom.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-06-2009, 17:32

W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci. Z tym że Katharsis chociaż nagrali świetne 666 i pare poszczególnych numerów a Teitanblood nie bardzo.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

10-06-2009, 18:14

So_It_Is_Done pisze:W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci.
co jak co, ale w przypadku TEITANBLOOD i KATHARSIS słowa "wlecze" i "smęci" są absolutnie nie na miejscu. Co oczywiście nie oznacza, że T i K w jakikolwiek sposób mogą dorównać geniuszowi Hell Darkness. Że już o Vlad Tepes nie wspomnę.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

10-06-2009, 18:19

boroowa pisze:
So_It_Is_Done pisze:W zasadzie to też obie kapele prezentują podobny poziom, jedno i drugie się wlecze i smęci.
co jak co, ale ani w przypadku TEITANBLOOD ani KATHARSIS słowa "wlecze" i "smęci" są absolutnie nie na miejscu. Co oczywiście nie oznacza, że T i K w jakikolwiek sposób mogą dorównać geniuszowi Hell Darkness. Że już o Vlad Tepes nie wspomnę.
logówki mają lepsze :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-06-2009, 19:25

boroowa pisze:
co jak co, ale w przypadku TEITANBLOOD i KATHARSIS słowa "wlecze" i "smęci" są absolutnie nie na miejscu. Co oczywiście nie oznacza, że T i K w jakikolwiek sposób mogą dorównać geniuszowi Hell Darkness. Że już o Vlad Tepes nie wspomnę.
Oczywiście jak zwykle nie masz racji. A nie na miejscu jest porównanie do Hell Darkness i Vlad Tepes bo to zupełnie inny bm, dużo bardziej rockowy.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-06-2009, 20:09

Maria Konopnicka pisze:. Mam jednak nadzieję, że NED nie pójdzie tym tropem i pozostaną przy stylistyce black metalowej
a ja bym nie był załamany jakby wydawali płyty na takim poziomie w róznych stylistykach....
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-06-2009, 20:33

Sam jesteś płytą roku. Wolałbym czytać codziennie godzinę Twoje wypociny niż słuchać nudy Teitanblood.
DCI Hunt

10-06-2009, 20:43

Maria Konopnicka pisze:Mam jednak nadzieję, że NED nie pójdzie tym tropem i pozostaną przy stylistyce black metalowej
A to Teitanblood to nie black metal? :roll:
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

10-06-2009, 21:01

A jaka jest Twoja cwaniaku :D ?
DCI Hunt

10-06-2009, 21:16

Drone pisze:Są rozbieżne definicje - w zależności od specjalisty. Jedni uważają, że wzorzec black metalu przechowywany jest we francuskiej kopalni (Władysław Tepesz, SIID), inni natomiast wskazują na słoneczną Italię (np. EVOL i Maria K.), ewentualnie skandynawską zabawę ludową (Nemesis Divina, Maria K.) :lol:
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

10-06-2009, 21:20

So_It_Is_Done pisze:A nie na miejscu jest porównanie do Hell Darkness i Vlad Tepes bo to zupełnie inny bm, dużo bardziej rockowy.
zaraz, pogubiłem się, skoro TEITANBLOOD jest bardziej rockowy niż Hell Darkness, a jednoczesnie Hell Darkness
So_It_Is_Done pisze: to pijackie chamstwo oparte na 3 riffach, ale kopie po dupie
oraz
So_It_Is_Done pisze: HD też nie są oryginalni, ale przynajmniej otwarcie pokazują inspiracje, grają naturalny, chamski metal
to wychodzi na to, że to TEITANBLOOD to jakieś niewiadomoco
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
DCI Hunt

10-06-2009, 21:59

Jak kto woli, dla mnie to jest stuprocentowy black metal ;)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-06-2009, 22:13

boroowa pisze:
So_It_Is_Done pisze:A nie na miejscu jest porównanie do Hell Darkness i Vlad Tepes bo to zupełnie inny bm, dużo bardziej rockowy.
zaraz, pogubiłem się, skoro TEITANBLOOD jest bardziej rockowy niż Hell Darkness, a jednoczesnie Hell Darkness
So_It_Is_Done pisze: to pijackie chamstwo oparte na 3 riffach, ale kopie po dupie
oraz
So_It_Is_Done pisze: HD też nie są oryginalni, ale przynajmniej otwarcie pokazują inspiracje, grają naturalny, chamski metal
to wychodzi na to, że to TEITANBLOOD to jakieś niewiadomoco
Ten jaki detektyw :D
Wychodzi na to, że Teitanblood to coś w stylu Blasphemy, ale bez polotu, dokładnie takie niewadomoco.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

10-06-2009, 22:40

"sEven Chalices" to jedna z najlepszych rzeczy jkakie udalo sie wdyac tej wytworni, ty nieiwioadomoco.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-06-2009, 22:47

Z tym akurat mogę się zgodzić hehehe
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

10-06-2009, 23:59

Drone pisze:TEITANBLOOD póki co nagrało płytę roku
ale proszę was. weźcie i dajcie se spokój z takimi tekstami. albo dodawajcie "w kategorii metal".
płyta roku to na razie the prodigy :)
Warcrimer pisze:
Maria Konopnicka pisze:Mam jednak nadzieję, że NED nie pójdzie tym tropem i pozostaną przy stylistyce black metalowej
A to Teitanblood to nie black metal? :roll:
teitanblood to WAR METAL :lol: :lol:
Mental pisze:"sEven Chalices" to jedna z najlepszych rzeczy jkakie udalo sie wdyac tej wytworni, ty nieiwioadomoco.
So_It_Is_Done pisze:Z tym akurat mogę się zgodzić hehehe
no bez kitu :D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-06-2009, 09:49

Gdzie można kupić?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

11-06-2009, 10:08

Agonia ma za 54,90 :D na Allegro było w tej samej cenie...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

11-06-2009, 17:38

z tym albumem roku, to przesada, ale płyta świetna, z CD maksymalnie daje radę. i mam nadzieję, że NED pójdzie dalej w tym kierunku przy okazji wypierdalając z katalogu rzeczy w rodzaju Tiamtu. nowe krążki Katharsis i Teitanblood + DsO nadają odpowiedni kierunkek tej wytwórni.
ODPOWIEDZ