BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Doktur Potfur
- rozkręca się
[quote][i]Wysłane przez Alsvartr[/i]
Nie widziałem jeszcze tutaj tematu o zjebie Vikernesie :] więć takowy zakładam.Co myślicie?Jak bardzo Varg skurwił się przerzucając się na pseudo ambient (którego swoją drogą IMO nieźle się słucha), a może według was nie skurwił sie wogóle?Ogółem co sądzicie o Bużumie.
Głosować!(w sondzie uwzględniłem tylko longi i "Aske") [/quote]
Nie lubię Burzum.
Nie lubię smętów Vikernesa wypływających wprost z jego mistycznego syntezatora.
Nie lubię żadnego jego wydawnictwa.
Nie dostrzegam "klimatu", który podobno gdzieś na nich się znajduje.
Generalnie bardziej widzę go w kolejnej odsłonie "Włóż go przez kraty".
Nie widziałem jeszcze tutaj tematu o zjebie Vikernesie :] więć takowy zakładam.Co myślicie?Jak bardzo Varg skurwił się przerzucając się na pseudo ambient (którego swoją drogą IMO nieźle się słucha), a może według was nie skurwił sie wogóle?Ogółem co sądzicie o Bużumie.
Głosować!(w sondzie uwzględniłem tylko longi i "Aske") [/quote]
Nie lubię Burzum.
Nie lubię smętów Vikernesa wypływających wprost z jego mistycznego syntezatora.
Nie lubię żadnego jego wydawnictwa.
Nie dostrzegam "klimatu", który podobno gdzieś na nich się znajduje.
Generalnie bardziej widzę go w kolejnej odsłonie "Włóż go przez kraty".
- Einherjer
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez shel[/i]
ja zaglosowalem na Filosofem ;][/quote]
To samo, dla mnie jest to najlepszy album Burzum, chyba najbardziej pelny. Jedynym minusem jest to 25-minutowe plumkanie, ale da sie przezyc, gdyby tego utworu nie bylo to byloby 6/6, tak jest 5/6.
Najmniej znam HLTO, chociaz podoba mi sie ten album. Swego czasu mocno katowalem Det Som Engang Var i przyznaje, ze jest to jeden z bardziej klimatycznych albumow w black metalu. Z plyty Burzum podoba mi sie raptem kilka utworow, reszta jest tylko ok. Nie traktuje tego albumu jako najlepszego, widac, ze Varg dopiero sie uczyl i ten album jest troche prymitywny - jednakze ma rowniez swoisty klimat.
Co do tworczosci wieziennej, to chuj z nia. Mozna posluchac raz czy dwa, ale rajcowac sie nie ma czym, bo z tego gowno a nie ambient. A juz najbardziej w dupie mam poczynania Varga i jego poglady.
No dobra, to ladnie odswiezylem stary watek, ale chuj tam
ja zaglosowalem na Filosofem ;][/quote]
To samo, dla mnie jest to najlepszy album Burzum, chyba najbardziej pelny. Jedynym minusem jest to 25-minutowe plumkanie, ale da sie przezyc, gdyby tego utworu nie bylo to byloby 6/6, tak jest 5/6.
Najmniej znam HLTO, chociaz podoba mi sie ten album. Swego czasu mocno katowalem Det Som Engang Var i przyznaje, ze jest to jeden z bardziej klimatycznych albumow w black metalu. Z plyty Burzum podoba mi sie raptem kilka utworow, reszta jest tylko ok. Nie traktuje tego albumu jako najlepszego, widac, ze Varg dopiero sie uczyl i ten album jest troche prymitywny - jednakze ma rowniez swoisty klimat.
Co do tworczosci wieziennej, to chuj z nia. Mozna posluchac raz czy dwa, ale rajcowac sie nie ma czym, bo z tego gowno a nie ambient. A juz najbardziej w dupie mam poczynania Varga i jego poglady.
No dobra, to ladnie odswiezylem stary watek, ale chuj tam

Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
gówno jakich mało, cały rok wspólokator mnie katował tym szitem na zmiane z Graveland i Perunszitem jakimś
nie wiem czym sie tu zachwycać? ta muzyka nie ma żadnej mocy, perkusja przypomina napierdalaniwe w pusty karton po telewizorze, bzyczące gitary i koleś skrzecący jakby mu włosy na worku mosznowym opalali
i do tego ta cała zjebana nazi otoczka
gdyby facet zabił jakiegoś porządnego Norwega to powinni go powiesić a że zakatrupił równego sobie śmiecia to mu sie upiekło (zresztą tam i tak nie ma kary śmierci hehehehe)
no ale to KVLTH przecież
nie wiem czym sie tu zachwycać? ta muzyka nie ma żadnej mocy, perkusja przypomina napierdalaniwe w pusty karton po telewizorze, bzyczące gitary i koleś skrzecący jakby mu włosy na worku mosznowym opalali
i do tego ta cała zjebana nazi otoczka
gdyby facet zabił jakiegoś porządnego Norwega to powinni go powiesić a że zakatrupił równego sobie śmiecia to mu sie upiekło (zresztą tam i tak nie ma kary śmierci hehehehe)
no ale to KVLTH przecież

...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
"Hvyć lancetem tartą osę".... to przeciętna płyta, ale... pośród innych krążków Varga to majstersztyk. Czasem posłucham jak mam już dość 234467985645 kopii norweskich lasołazów...
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Trojan[/i]
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
czcij las , bedziesz wielki! (jak grisznak) [/quote]
To prawie jak czcij bobrzą norę i spierdalaj
[/quote]
to nie bobr, to borsuk
[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
czcij las , bedziesz wielki! (jak grisznak) [/quote]
To prawie jak czcij bobrzą norę i spierdalaj

to nie bobr, to borsuk
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- panthyme
- w mackach Zła
świstak juz wyszedł..amnestia była...
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Block69
- zahartowany metalizator
"Hvis.." rządzi (płyta od początku do końca zajebista), zaraz potem Filozofia, lubię też kawałki z dem i "Aske". "Hlidskjalf" ma fajny klimacik, dzięki któremu, pierwszy, drugi, trzeci raz całkiem przyjemnie się tego słucha, ale w ogólnym rozrachunku jest średnia. "Daudi Baldrs" natomiast to jakiś głupi żart, gnój nie muzyka. Reszty wydawnictw nie znam.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: