Dzięki za czujność i info !!! Już zamówione, przy okazji łyknołem jeszcze nowy Throneum.kregozmyk pisze:Płyta jest ponownie w Slefmadegod...H-K44 pisze:Wygląda na to, że wziąłem jedną z 3 ostatnich sztuk.bary06 pisze:Noi chuj bombki strzelił, płytki w Selfmade już niema.... może ktoś wie czy idzie to dostać w jakimś innym distro?W Polsce w innych sklepach niestety nie widziałem tej płytki i chyba raczej nikt więcej nie ma...
http://allegro.pl/item811894085_ravens_ ... c_fix.html
Ravens Creed - Albion Thunder
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: Ravens Creed - Albion Thunder
-
- rozkręca się
Jakby kto chciał , to w TBT się pojawiło.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
W obecnym tygodniu dołączyłem do grona wielbicieli. Od wtorku posiadam "Militia of blood sacrifice", od wczoraj "Albion thunder". Obie zakupiłem praktycznie w ciemno, wiedząc tylko, że jest to nazwa, która ostro namieszała w ostatnim roku i posiadając mglisto zarysowany obraz stylu jakiego mogę się spodziewać, czyli dysponując wiedzą operacyjną charakterystyczną dla czasów zamierzchłych (pre-mp3olit). O płycie napisano już wystarczająco dużo, natomiast co do minialbumu mogę dodać, że jest to blisko dziesięć i pół minuty muzyki na bardzo wysokim poziomie, stylistycznie, jak się zapewne domyślacie, nie odbiegającej specjalnie od debiutanckiego albumu. Jedyny mankament to brzmienie - każdy z utworów nagrany został inaczej (może podczas innej sesji?). Na spójność materiału nie ma to większego wpływu, ale jakość dźwięku, zwłaszcza w przypadku utworu "Exploding the steel", momentami w zachwyt bynajmniej nie wprawia. Same utwory jednak rekompensują to z nawiązką. Dość powiedzieć, że od momentu zakupu płytka kręciła się u mnie już kilkadziesiąt razy.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
W kontekście "Albion thunder" padły tu porównania do VENOM, CELTIC FROST i BATHORY. Chciałem jednak zwrócić uwagę na fakt, iż w "Pear of anguish" czy "Bloodbath" z kolei MASTER aż bije po uszach. Do tego dziw bierze, że nikt nie wspomniał o "Unholy force of extraordinary magnitude" (może się nie chciało tytułu przepisywać?). Przecież to jest najczystszy hołd dla "Reign in blood" - to niemal kalka "Necrophobic"!!!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jak podaje strona bravewords.com na nowym albumie Ravens Creed zawyje niejaki Stian 'Iscariah' Smorholm co szczerze mnie zmartwiło bo Ward mnie zachwycił. Nowy materiał "A Conspiracy of..." jeszcze w tym roku, ponoć ma być jeszcze agresywniejszy niż Albion Thunder.
A oto tytuły kawałków:
'Raped By The Graveyard'
'Bashed In'
'Five Witches Of Nine'
'Shoot The Wounded'
'The Wires Will Kill You'
'Kick To Kill'
'War Cauldron'
'Hearse Fokker'
'Unleash The Ratbashers'
'Bloody Luxury'
'Black Bullets'
'Wiccan Wanderers'
'Bitemarks'
'Taint The Robe With Torpid Feculence'
A oto tytuły kawałków:
'Raped By The Graveyard'
'Bashed In'
'Five Witches Of Nine'
'Shoot The Wounded'
'Kick To Kill'
'War Cauldron'
'Hearse Fokker'
'Unleash The Ratbashers'
'Bloody Luxury'
'Black Bullets'
'Wiccan Wanderers'
'Bitemarks'
Zajebisty tytuł, był tez taki zespół i zawsze jego nazwa bardzo mnie się podobałaest pisze: 'Kick To Kill'

- YNKE
- w mackach Zła
Szkoda, Ward zawiesił wysoko poprzekę, pocieszam że pewnie wrócił do goblinów i montują nowy zajebisty materiałest pisze:Jak podaje strona bravewords.com na nowym albumie Ravens Creed zawyje niejaki Stian 'Iscariah' Smorholm co szczerze mnie zmartwiło bo Ward mnie zachwycił. Nowy materiał "A Conspiracy of..." jeszcze w tym roku, ponoć ma być jeszcze agresywniejszy niż Albion Thunder.
A oto tytuły kawałków:
'Raped By The Graveyard'
'Bashed In'
'Five Witches Of Nine'
'Shoot The Wounded'
'Kick To Kill'
'War Cauldron'
'Hearse Fokker'
'Unleash The Ratbashers'
'Bloody Luxury'
'Black Bullets'
'Wiccan Wanderers'
'Bitemarks'

„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Glene
- weteran forumowych bitew
Odejscie Warda to duża strata dla tego zespolu jego charakterystyczny styl spiewania idealnie laczyl sie z muzyka ktora grali, mam duza nadzieje ze drugi album co najmnie dorowna albion thunder. A tak wogle to juz maja nowego wokaliste jest nim Stian "Iscariah" Smorholm (ex-Immortal, Dead to this world). Przyznam ze nie sluyszalem jak on spiewa . A Wy co sadzicie o takim wyborze ekipy z Albionu?
- Lykantrop
Jest w Pagan. Ale już nie wersja digi, na szczęście.bary06 pisze:Noi chuj bombki strzelił, płytki w Selfmade już niema.... może ktoś wie czy idzie to dostać w jakimś innym distro?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- pogodancer
o to świetnie, już zamawiamLykantrop pisze:Jest w Pagan. Ale już nie wersja digi, na szczęście.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Płyta już od jakiegoś czasu się kręci i jest świetna. EP już zamówione,niedługo powinna przyjść.
Nowej jestem ciekawy, ale szkoda, że posada wokalisty się zmieniła. Ward zajebiście tu pasował.
Nowej jestem ciekawy, ale szkoda, że posada wokalisty się zmieniła. Ward zajebiście tu pasował.
- pogodancer
no ba, śmiem twierdzić, że wkład wokali Ward'a w zajebistość tej płyty jest ogromny, istotnie wpasował się tu doskonale, jednocześnie bardzo utrudnił życie swoim następcom, jednym słowem nowy wokalista ma przejebanegelO pisze:Nowej jestem ciekawy, ale szkoda, że posada wokalisty się zmieniła. Ward zajebiście tu pasował.

-
Poza tym sam image Warda pasuje do Ravens Creed jak fuga do kafelki. Jest po prostu odpowiedni. Może to mało istotne, ale jak ten cały Iscariah przerobi się na taki klimat to trochę może pozerstwem jechać.
-
- Glene
No jestem, ciekaw jak nowy wokalist sie spisze bo ward na debiucie odwalil kawal dobrej roboty i idealnie pasowal do ich obskurnej muzyki. Kurwa, Wam tez gdy wchodzicie na myspace ravens creed wlacza sie jakis jebany rapujacy czarnuch?
- Glene
-
- Gore_Obsessed
- YNKE
- w mackach Zła
Nowy frontowy wszystko psuje, jak go słyszę to jakby mi ktoś pumeksem jaja szorował.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Glene
Wokal taki sobie ale moze z czasem sie przekonam, a muzycznie to samo co na debiucie ostro i do przodu, kurewsko chwytliwe gra RC, ich muzyka jest wybitnie koncertowa , z checia przeszedlbym sie na ich koncert.