HEATHEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- mad
- weteran forumowych bitew
Re: HEATHEN
Albo Supermana od Batmana?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Edinazzu
jednak THRASH METAL to róznorodna muzyka. Ty widzę jesteś zwolennikiem tezy,że lepszy Thrash bliski Punku nizli bliski Progressive/Power :)twoja_stara_trotzky pisze:AUra Noir ostatnia kasuje je wszystkie razem wzięte i to z palcem w dupie ;)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- twoja_stara_trotzky
bo ja wiem? na pewno jestem zwolennikiem tezy, że łączenie słowa progresywny ze słowem power jest dość dziwne ;))))))))))
- mad
Chyba raczej jest przełamane, a nie połączone?
Zgadzam się z Edinazzu. Masz trocki, trochę spojrzenie wypaczone przez miłość do punka ;)
Zgadzam się z Edinazzu. Masz trocki, trochę spojrzenie wypaczone przez miłość do punka ;)
- Edinazzu
Tak chciałem tylko zaznaczyć problem. :-) Po prostu bardziej wolę Progressive / Speed / Thrash niż Black / Punk Thrash, a totwoja_stara_trotzky pisze:bo ja wiem? na pewno jestem zwolennikiem tezy, że łączenie słowa progresywny ze słowem power jest dość dziwne ;))))))))))
Power to było przejęzyczenie. Reasumując wolę / bliżej mi do Annihilator / Artillery /Sanctuary niż do Sodom / Destuction / Aura Noir
- twoja_stara_trotzky
Raczej przez nienawiść do cepelii. ;)mad pisze:Masz trocki, trochę spojrzenie wypaczone przez miłość do punka ;)
Nie rozumiem, bo synonimem progressive łamane na thrash jest VOIVOD, a gdzie masz więcej Voivod niż w Aura Noir? ;)Edinazzu pisze:Tak chciałem tylko zaznaczyć problem. :-) Po prostu bardziej wolę Progressive / Speed / Thrash niż Black / Punk Thrash, a totwoja_stara_trotzky pisze:bo ja wiem? na pewno jestem zwolennikiem tezy, że łączenie słowa progresywny ze słowem power jest dość dziwne ;))))))))))
Power to było przejęzyczenie. Reasumując wolę / bliżej mi do Annihilator / Artillery /Sanctuary niż do Sodom / Destuction / Aura Noir
- Edinazzu
VOIVOD to zupełnie inna kategoria, inny przypadek. Trochę tak jak MORBID ANGEL w DM. Graja w swojej lidze. O Voivod mozna powiedzieć wszystko i ,ze sa blisko Punka i ,że sa blisko Prograssive. Jednym słowem geniusz :)
- twoja_stara_trotzky
no więc AURA NOIR ociera się o geniusz ;)
- Edinazzu
Sprawdzę z ciekawości, bo zawsze jest szansa,że jak ktos się ociera to fajnie sie będzie tego słuchać :)twoja_stara_trotzky pisze:no więc AURA NOIR ociera się o geniusz ;)
-
- w mackach Zła
bo taka jest geneza i źródło pierwotnego thrashu, że był bliżej punka niż prog/poweruEdinazzu pisze:jednak THRASH METAL to róznorodna muzyka. Ty widzę jesteś zwolennikiem tezy,że lepszy Thrash bliski Punku nizli bliski Progressive/Power :)twoja_stara_trotzky pisze:AUra Noir ostatnia kasuje je wszystkie razem wzięte i to z palcem w dupie ;)
Oczywiście, że przesada - dałbym sobie głowę uciąć, że napisałem "jeden z najlepszych". :) Ostatnie: Slayer, Overkill, Exodus minimalnie lepsze, ale to w niczym nie umniejsza "The Evolution Of Chaos" - fajna płyta, zdecydowanie jeden z najbardziej udanych powrotów po latach. Mam nadzieję, że pójdą za ciosem i nie zanotują takiego spadku formy jak ARTILLERY, który po świetnej płycie (na poziomie "The Evolution Of Chaos") kolejny album nagrał bardzo przeciętny, wymęczony, bez polotu.Hatefire pisze:To przesada, ale to poniżej jak najbardziej trafione.IRONMIL pisze:Cieszę się, że jednak odrzuciłem wszelkie uprzedzenia - płytę zakupiłem i od ponad roku cieszę się nią, często do niej wracając. Uważam, że "The Evolution Of Chaos" to najlepszy thrash metalowy album ostatnich lat
Co Ty trotzky z tą Aura Noir - bardzo fajna kapela, ale to druga liga - gdzie im do Overkill, Exodus czy Slayer. :)twoja_stara_trotzky pisze:AUra Noir ostatnia kasuje je wszystkie razem wzięte i to z palcem w dupie ;)
- twoja_stara_trotzky
Slayer to inna bajka, bo oni grają w swojej własnej lidze, ale całą resztę thrashowych tetryków ostatnia Aura Noir zjada z palcem w dupie, czy ci się to podoba, czy też nie. Na tych wszystkich płytach, które tak lubisz, thrash zwyczajnie zdziadział.
Myślę, że raczej zdziadzieli jego niektórzy odbiorcy. :) Zresztą o czym tu dyskutować? Wystarczy włączyć ostatni Overkill albo Exodus, żeby się przekonać, że te stare zespoły wciąż mają się dobrze - kto wie czy nie lepiej niż kiedykolwiek.
-
- w mackach Zła
Stare zespoły grają po prostu swoje, raz lepiej raz gorzej ale przeważnie lepiej;), młoda fala zespołow thrashowych usilnie promowana przez niektórych (np. Vlad N.) niespecjalnie do mnie przemawia.
- mad
He, he, etnografem jesteś?twoja_stara_trotzky pisze:raczej przez nienawiść do cepelii ;)
Racja, ale nie należy mylić genezy z późniejszymi wpływami. Dobrze, że napisałeś to w czasie przeszłym.Raf pisze: bo taka jest geneza i źródło pierwotnego thrashu, że był bliżej punka niż prog/poweru
Tu już niestety pełna zgoda. Szkoda, że zgoda.Raf pisze:Stare zespoły grają po prostu swoje, raz lepiej raz gorzej ale przeważnie lepiej;), młoda fala zespołow thrashowych usilnie promowana przez niektórych (np. Vlad N.) niespecjalnie do mnie przemawia.
- twoja_stara_trotzky
W sumie znamienne, że takich strzałów, jak Aura Noir czy Nekromantheon nie promuje, chyba tylko Lich King mu się podoba z TYCH ZAJEBISTYCH retro strzałów. i szczerze mówiąc, znacznie częściej sięgam po płyty tych trzech powyżej niż po ostatnie krążki Exodus na przykład. ;) Chociaż akurat Exodus, jako jedni z nielicznych (w przeciwieństwie np. do Kreator czy Sodom) trzymają fason. ;)Raf pisze:Stare zespoły grają po prostu swoje, raz lepiej raz gorzej ale przeważnie lepiej;), młoda fala zespołow thrashowych usilnie promowana przez niektórych (np. Vlad N.) niespecjalnie do mnie przemawia.
-
- w mackach Zła
Bo Vladzio, jak kiedyś wspominał, nie lubi wczesnego germańskiego thrashu ani Voivod zresztą też, więc nie ma się co dziwić. On zdaje się tylko Metaliica-exodus-bayarea-cloned bandy preferuje. ;)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Vlad
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Uwielbiam te spekulacje, o czym to niby nie mam pojęcia. ZN fajna ósma liga, nic czym mógłbym się jarać.