MEKONG DELTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: Mekong Delta
Znakomita wiadomość (szczegóły poniżej, a okładka na metal-archives; mam nadzieję, że wyjdzie
nie tylko na kompakcie, ale również na winylu, jak ich wszystkie wczesne materiały i poprzedni album):
Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time
Full-length, Zardoz Music
June 10th, 2010
Martin Lemar - Vocals
Benedikt Zimniak - Guitars
Erik Adam H - Guitars
Ralph Hubert - Bass
Alex Landenburg - Drums
The artwork was created by Eliran Kantor (TESTAMENT, SIGH, GWAR, ANACRUSIS)
1. Intro - Concert Guitar
2. Ouverture
3. "A certain fool" (Le Fou) // Movement 1
4. Interlude 1 - Group
5. "The 5th element" (Le Bateleur) // Movement 2
6. Interlude 2 - Group
7. "The Apocalypt - World in shards" (La Maison Dieu // Movement 3
8. Interlude 3 - Concert Guitar
9. "King with broken crown" (Le Diable) // Movement 4
10. Intermezzo (instrumental) // Movement 5
11. Interlude 4 - Group
12. "Affection" (L'Amoureux) // Movement 6
13. Interlude 5 - Group
14. "Mistaken truth" (Le Hérétique) // Movement 7
15. Finale !!!:-)
nie tylko na kompakcie, ale również na winylu, jak ich wszystkie wczesne materiały i poprzedni album):
Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time
Full-length, Zardoz Music
June 10th, 2010
Martin Lemar - Vocals
Benedikt Zimniak - Guitars
Erik Adam H - Guitars
Ralph Hubert - Bass
Alex Landenburg - Drums
The artwork was created by Eliran Kantor (TESTAMENT, SIGH, GWAR, ANACRUSIS)
1. Intro - Concert Guitar
2. Ouverture
3. "A certain fool" (Le Fou) // Movement 1
4. Interlude 1 - Group
5. "The 5th element" (Le Bateleur) // Movement 2
6. Interlude 2 - Group
7. "The Apocalypt - World in shards" (La Maison Dieu // Movement 3
8. Interlude 3 - Concert Guitar
9. "King with broken crown" (Le Diable) // Movement 4
10. Intermezzo (instrumental) // Movement 5
11. Interlude 4 - Group
12. "Affection" (L'Amoureux) // Movement 6
13. Interlude 5 - Group
14. "Mistaken truth" (Le Hérétique) // Movement 7
15. Finale !!!:-)
-
Jak na razie najnowszy album Mekong Delty wyszedł wyłącznie w wersji kompaktowej i to tylko jako digi:
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =530702378 !!!:-)
ps. płytę wydał nie Zardoz Music, jak informuje metal-archives, ale reaktywowana AAARRG Records,
czyli wydawca Ich czterech pierwszych albumów studyjnych, pierwszej i jedynej Ep-ki oraz jedynego
singla, a także wydawca niektórych bądź jednych albumów: Holy Moses, Living Death, X-Mas Project,
Calhoun Conquer, Last Descendants, Pyracanda, Sacred Chao, Siren, Target, Lunatics Without Skateboards Inc
i Ravenous!!!:-)
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =530702378 !!!:-)
ps. płytę wydał nie Zardoz Music, jak informuje metal-archives, ale reaktywowana AAARRG Records,
czyli wydawca Ich czterech pierwszych albumów studyjnych, pierwszej i jedynej Ep-ki oraz jedynego
singla, a także wydawca niektórych bądź jednych albumów: Holy Moses, Living Death, X-Mas Project,
Calhoun Conquer, Last Descendants, Pyracanda, Sacred Chao, Siren, Target, Lunatics Without Skateboards Inc
i Ravenous!!!:-)
Ostatnio zmieniony 10-06-2010, 10:28 przez Death in another way, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
na MySapce jest preview nowego albumu - oj smak jest, duży jest...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Kompozycyjnie, muzycznie i instrumentalnie ten kawałek jest znakomity, pod względem wokalnym jest trochę gorzej
(zresztą Oni nigdy nie mieli szczęścia do specjalnie wybitnych wokalistów, a ten temat jest dodatkowo bardzo dyskusyjny)
i moim zdaniem najbardziej nawiązuje do Ich czwartego albumu "Dances Of Death (And Other Walking Shadows)"
oraz poprzedniego "Lurking Fear", ciekawa jest pewien smaczek-klawiszowy motyw pod koniec jego trwania, kojarzący
mi się z kolei z Sadist, co jest in plus; od pierwszych sekund słuchać jaki to jest zespół i jako jeden z niewielu
potrafił zawsze zagrać na dwie gitary, bas i perkusję, jakby to grała wyjątkowo wybitna orkiestra, a Ich albumy
i inne wydawnictwa to bez wyjątku w mniejszym lub w większym stopniu ARCYDZIEŁA!!!:-)
Pozostaje tylko jeszcze zdobyć ten album i go na spokojnie ocenić oraz w pełni docenić w domowym zaciszu!!!:-)
(zresztą Oni nigdy nie mieli szczęścia do specjalnie wybitnych wokalistów, a ten temat jest dodatkowo bardzo dyskusyjny)
i moim zdaniem najbardziej nawiązuje do Ich czwartego albumu "Dances Of Death (And Other Walking Shadows)"
oraz poprzedniego "Lurking Fear", ciekawa jest pewien smaczek-klawiszowy motyw pod koniec jego trwania, kojarzący
mi się z kolei z Sadist, co jest in plus; od pierwszych sekund słuchać jaki to jest zespół i jako jeden z niewielu
potrafił zawsze zagrać na dwie gitary, bas i perkusję, jakby to grała wyjątkowo wybitna orkiestra, a Ich albumy
i inne wydawnictwa to bez wyjątku w mniejszym lub w większym stopniu ARCYDZIEŁA!!!:-)
Pozostaje tylko jeszcze zdobyć ten album i go na spokojnie ocenić oraz w pełni docenić w domowym zaciszu!!!:-)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
co ty pierdolisz, ostatnia plyta to gowno skonczoneDeath in another way pisze:Ich albumy
woodpecker from space
-
Jak się nie zna w pełni Ich dyskografii, ma się spaczony gust muzyczny albo wogóle się go nie ma,Triceratops pisze:co ty pierdolisz, ostatnia plyta to gowno skoczoneDeath in another way pisze:Ich albumy
uwielbia się prowokować, jak właśnie ty, to się wypisuje celowo takie herezje-mnie to wogóle nie rusza!!!:-)
- Triceratops
No ale to chyba kazdy slyszal, ze to tony szamba i nic wiecej , ot durnowate patataj
woodpecker from space
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Oj tam, oj tam... poprzednia płytka była całkiem fajna. Przynajmniej mi osobiście się mnóstwo podobuje:)
Co zaś sie tyczy tego preview nowego albumu to moze być całkiem ciekawie, tylko jakoś wokale mi za cholerę nie leżą
Co zaś sie tyczy tego preview nowego albumu to moze być całkiem ciekawie, tylko jakoś wokale mi za cholerę nie leżą
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
płyta po reaktywacji to kompletne gówno. natomiast Dances of Death czy Kaleidoscope do dziś bronią się doskonale.
- YNKE
- w mackach Zła
zgadzam się z przedmówcą, a tego skiałczenia wokalisty nie da się kompletnie słuchaćtwoja_stara_trotzky pisze:płyta po reaktywacji to kompletne gówno. natomiast Dances of Death czy Kaleidoscope do dziś bronią się doskonale.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Triceratops
no wlasnie znowu sie zgadzamytwoja_stara_trotzky pisze:płyta po reaktywacji to kompletne gówno.
woodpecker from space
- Scaarph
dances of death i kaleidoscope to przezajebiste płyty, mucha nie siada.twoja_stara_trotzky pisze:płyta po reaktywacji to kompletne gówno. natomiast Dances of Death czy Kaleidoscope do dziś bronią się doskonale.
-
Najnowszy album Mekong Delty jest dostępny zarówno w wersji winylowej, jak też digi w tej samej cenie-12,95 Euro,
jak na razie niestety wyłącznie pod poniższymi linkami:
-http://mailorder.mekongdelta.eu/index.php?categoryID=82,
-http://mailorder.mekongdelta.eu/index.php?productID=132!!!:-)
Stosunkowo niedawno ukazała się jego bdb recenzja na metal-archives!!!:-)
jak na razie niestety wyłącznie pod poniższymi linkami:
-http://mailorder.mekongdelta.eu/index.php?categoryID=82,
-http://mailorder.mekongdelta.eu/index.php?productID=132!!!:-)
Stosunkowo niedawno ukazała się jego bdb recenzja na metal-archives!!!:-)
- pogodancer
szkoda tylko, że to kupa nie warta funta kłaków !!!:-)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Niestety. Tak jak poprzednia, w moich oczach wypadała naprawdę dobrze, tak teraz nie ma zbyt wielu pozytywów które mógłbym o ich nowym krążku napisać. Właściwie, to o nim można pisać tylko zle...pogodancer pisze:szkoda tylko, że to kupa nie warta funta kłaków !!!:-)
-
Jak na razie nie słyszałem tej płyty w całości, tylko ten jeden utwór z Ich profilu na myspace, więc nie będę
się wypowiadać na ten temat jej oceny!!!
się wypowiadać na ten temat jej oceny!!!
- mad
Mamy już nową płytkę "Intersections". Interesuje kogoś jeszcze ten zespół czy raczej macie już zlew? Dla mnie była to bardzo ważna ekipa, a ostatnie 2 płytki oceniam bardzo pozytywnie - jednak z naciskiem na wyższość "Lurking Fear". Nową obczaję może jutro. Albo jeszcze dzisiaj przed snem.
- moonfire
Lurking Fear mi się spodobał, a kolejna już niekoniecznie. Zamiast traszu jest prog, a ja rzygam na to hasło. Nowa to już przebrzmiała moda na nagrywanie starych kawałków jeszcze raz, więc nie wiem, czy w ogóle jest sens słuchać. Rzucał ktoś uchem?
- mad
E, a już się podnieciłem.... Właśnie miałem poszukać gdzieś płytki. Odpuszczam sobie...
- moonfire
Re: MEKONG DELTA

Jest nowa płyta "In a Mirror Darkly". Właśnie robię pierwszy odsłuch, jest średnio, ale lepiej niż na "Wanderer...".
Niby fajny, techniczny thrash metal, ale całość psują wstawki a la Virgin Steele.
" onclick="window.open(this.href);return false; - Janus
" onclick="window.open(this.href);return false; - The Armageddon Machine