ENSLAVED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Re: Progresywne Wikingi z Haugesund
2-3 przesłuchania (co prawda w średnich warunkach) Vertebrae za mną. Materiał jeszcze bardziej progresywny, jeszcze więcej czystych wokali ogólnie zapowiada się kolejna płyta na najwyższym poziomie. Spodziewam się, że kolejne przesłuchania tylko poglębią to przekonanie.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Myślałem, że będzie lepiej, a jak na razie jest zaledwie nieźle. Rozmiękło to trochę.
Give birth to something dead
Give birth to something old
.materiał zyskuje z każdym kolejnym przesłuchaniem.jak dla mnie -bardzo intrygujący album ,choć przy pierwszych przesłuchaniach nie pokusiłbym się o taką opinie..
- Morph
- Kontakt:
Mówisz?
Mnie się najbardziej do tej pory poza debiutem Monumension podobało.
- ultravox
- zahartowany metalizator
To akurat jeden z moich ulubionych zespołów, więc posłucham dopiero jak płyta się ukaże. Liczę jednak, że mnie nie zawiodą(jak dotąd, poza nieco słabszą "Isa", zawsze wypuszczali rewelacyjne krążki).
-
A mi się właśnie Isa chyba najbardziej podoba, Ruun też jest dobra ale już nieco mniej przypadła mi do gustu. Zresztą zasadniczo to lubię wszystkie płyty tego zespołu, a na nową czekam z dużą niecierpliwością.
Monumension zajebiste,stare rzeczy musze odświeżyć,nie znam Isy i Below the Lights,Ruun baardzo mi sie podobało ale ta nowa płyta..wracam do tego non stop.a jaka piękna okładka.mistrzostwo.Morph pisze:Mówisz?
- Morph
- Kontakt:
Debiut zdecydowanie najlepszy, potem "odjechali" w wikińskie rejony jak na mój gust trochę za bardzo. Optymalne wyważenie osiągnęli na Mardraum i Monumension, Below the Lights nie słyszałem. Kolejne nie są złe, są nawet całkiem dobre, ale dla mnie za bardzo rozmiękłe. Co nie zmienia faktu, że jak już to wyjdzie to pewnie nabędę. A okładka rzeczywiście fajna.
- klaun
- zaczyna szaleć
Moim zdaniem Below the Lights to bardzo dobra płytka więc jak będziesz miał okazję to sobie zapuść. Nowej jeszcze nie słyszałem ale niedługo się zabiorę bo chwilowo nie mam ochoty na taką muzykę.
Koulrophobia
- Skaut
- ultravox
Mnie "Isa" rozczarowała, bo po rewelacyjnym "Below the Lights" oczekiwałem płyty będącej rozwinięciem tych bardziej progresywnych elementów, a dostałem płytę w sumie dość zachowawczą(co nie znaczy, że jej nie lubię - polecam też DVD "Return to Ygdrassil, gdzie bazują właśnie na materiale z tej płyty). Gdybym musiał wybierać najlepsze krążki to byłyby to debiut, "Frost", "Monumension" i "Below the Lights", ale żadna ich płyta nie schodzi u mnie poniżej 8/10.
- Krek
- rozkręca się
Moimi ulubionymi albumami są Monumension i Isa. generalnie wszystkie albumy są zacne. Z nowym dopiero sie zapoznaje ale na pierwszy rzut ucha zapowiada się zajebiście
- twoja_stara_trotzky
bardzo dobra płyta, sporo Voivod i Rush.Maria Konopnicka pisze:Słucham sobie właśnie "Vertebrae" - ostatniej płytki Enslaved i choć jestem dopiero przy trzecim kawałku to już wiem, że chłopcy nagrali album wyśmienity. Czekam na głos wielkich autorytetów tego forum - fani Prodigy też mogą zabrać głos
taki ich Angel Rat.
- twoja_stara_trotzky
masz gówno, a nie RushMaria Konopnicka pisze:Myślałem, że tylko ja ostatnio Voivod we wszystkim słyszę. Kręci się właśnie w odtwarzaczu po raz drugi i z każdym obrotem wyrasta na najlepszy krążek w dyskografii Norwegów. Rush (?) znam dość słabo - mam tylko ich jeden album z królikami na okładce. Nie powala, ale całkiem zacny

- twoja_stara_trotzky
Maria Konopnicka pisze:a którą płytę/płyty polecasz? Bo właśnie po przesłuchaniu tego krążka z królikami odniosłem wrażenie, że nie na najlepszy okres się załapałem.twoja_stara_trotzky pisze: masz gówno, a nie Rush
1975 Caress of Steel
1976 2112
1977 A Farewell to Kings
1978 Hemispheres
1980 Permanent Waves
1981 Moving Pictures
1993 'Counterparts
2002 Vapor Trails
2007 Snakes & Arrows
te
-
po kilkukrotnym przesłuchaniu stwierdzam, że nowa jest niestety słabsza od dwóch poprzednich
Isa > Ruun > Vertebrae
Isa > Ruun > Vertebrae
- twoja_stara_trotzky
odwróć strzałki i się zgodzęHeretyk pisze:po kilkukrotnym przesłuchaniu stwierdzam, że nowa jest niestety słabsza od dwóch poprzednich
Isa > Ruun > Vertebrae

-
dobrze że się nie zgadzamy, nikt mi przynajmniej nie wmówi, że ślepo podążam za gustem Trockiegotwoja_stara_trotzky pisze:odwróć strzałki i się zgodzęHeretyk pisze:po kilkukrotnym przesłuchaniu stwierdzam, że nowa jest niestety słabsza od dwóch poprzednich
Isa > Ruun > Vertebrae

- Krek
- rozkręca się
nowy album bardziej progresywny ale zajebisty 

- Maleficio
- Kontakt:
Ja nie umiem tego słuchać, nie wiem kurde czemu... ale dla mnie wieje nudą. Ale to samo mam z płytami Opeth więc luz...