ANTHRAX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: ANTHRAX
Przecież tutaj nie chodzi o żadną kłótnię. Nie wiem skąd takie podejście. Trochę "palcówek", ćwiczeń językowych, powtórki z gramatyki i ortografii, a gdy przy okazji trochę dobrej muzyki wpadnie? Tylko się cieszyć. Nie można tak na to spojrzeć?
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
pewnie że można ;)535 pisze:Przecież tutaj nie chodzi o żadną kłótnię. Nie wiem skąd takie podejście. Trochę "palcówek", ćwiczeń językowych, powtórki z gramatyki i ortografii, a gdy przy okazji trochę dobrej muzyki wpadnie? Tylko się cieszyć. Nie można tak na to spojrzeć?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
O, wypatrzylem chyba ostatetczny werdykt,,,,,to nie przypadkiem ulubiony metalowy bloger?
http://recenzjemetal.blogspot.com/2016/ ... gs_14.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Krotka pilka:
Zalety:
+bardzo dobre riffy
+świetne solówki
+świetne brzmienie
+dobry wokal
+całkiem niezłe pomysły
+słyszalny bas
+świetna okładka
+bardzo dobre teksty
Wady:
-zdarzały się średniaki
-momentalnie nie czuć profesjonalizmu
-album lekko za długi
-czasem zespół nie potrzebnie rozbudowywał niektóre utwory
http://recenzjemetal.blogspot.com/2016/ ... gs_14.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Krotka pilka:
Zalety:
+bardzo dobre riffy
+świetne solówki
+świetne brzmienie
+dobry wokal
+całkiem niezłe pomysły
+słyszalny bas
+świetna okładka
+bardzo dobre teksty
Wady:
-zdarzały się średniaki
-momentalnie nie czuć profesjonalizmu
-album lekko za długi
-czasem zespół nie potrzebnie rozbudowywał niektóre utwory
woodpecker from space
- Żułek
z Megadeth wychodzi na remis bo ocena tez 7 ;)Triceratops pisze:O, wypatrzylem chyba ostatetczny werdykt,,,,,to nie przypadkiem ulubiony metalowy bloger?
http://recenzjemetal.blogspot.com/2016/ ... topia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Triceratops
koles jest niezly, moze to jakis brat tamtego slynnego blogera? :D
Podsumowując:
Zalety:
+bardzo dobre riffy
+świetny styl grania perkusisty (o wiele lepszy od poprzedniego bębniarza)
+kapitalne solówki (duża zaleta)
+tytułowiec (!)
+brzmienie
+powrót do Thrashu (poniekąd...)
+ciekawe i dobrze zbudowane teksty
Wady:
-średnia okładka (do oceny końcowej nie wliczam)
-przemęczony wokal (nie wszędzie, ale jednak)
-mało nowych pomysłów
-słabe zakończenie albumu
-zbędne echa "Super Collider"
-czasem wkradała się monotonia
Podsumowując:
Zalety:
+bardzo dobre riffy
+świetny styl grania perkusisty (o wiele lepszy od poprzedniego bębniarza)
+kapitalne solówki (duża zaleta)
+tytułowiec (!)
+brzmienie
+powrót do Thrashu (poniekąd...)
+ciekawe i dobrze zbudowane teksty
Wady:
-średnia okładka (do oceny końcowej nie wliczam)
-przemęczony wokal (nie wszędzie, ale jednak)
-mało nowych pomysłów
-słabe zakończenie albumu
-zbędne echa "Super Collider"
-czasem wkradała się monotonia
woodpecker from space
-
Panie Triceratops, czy pan już przekuł słowa w czyny i nabył nowy Anthrax na jakimś fizycznym nośniku?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Ja pier... Daj pan spokój z pisaniem takich głupot. Nowy Anthrax bardzo dobry, ale gdzie mu do MOP.tomaszm pisze:Drone pisze:
He, he. Wreszcie jakiś konkret. Cóż, "Master Of Puppets" nie jest obiektywnie tak dobra jak nowy ANTHRAX, który zasługuje na notę co najmniej 7,25/10, podczas gdy MOP można wystawić naciągane 6/10. "Master Of Puppets" jest naturalnie o wiele bardziej wpływową płytą.
-
- mistrz forumowej ceremonii

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
A zaraz ktoś się znajdzie, kto napisze bzdurę typu QUEEN >>> METALLICA. Trzeba zachować chłodny umysł w obliczu sentymentów, masowych nacisków itd. Prawda jest taka, że jedyne, co się znakomicie broni na MOP i co winduje ocenę płyty na 6/10, to początek "Battery", a konkretnie do czasu 1:15. Potem już nic szczególnego na tej płycie się nie dzieje.Wasyl pisze:Ja pier... Daj pan spokój z pisaniem takich głupot. Nowy Anthrax bardzo dobry, ale gdzie mu do MOP.tomaszm pisze:Drone pisze:
He, he. Wreszcie jakiś konkret. Cóż, "Master Of Puppets" nie jest obiektywnie tak dobra jak nowy ANTHRAX, który zasługuje na notę co najmniej 7,25/10, podczas gdy MOP można wystawić naciągane 6/10. "Master Of Puppets" jest naturalnie o wiele bardziej wpływową płytą.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
Licytuje japonca.Pacjent pisze:Panie Triceratops, czy pan już przekuł słowa w czyny i nabył nowy Anthrax na jakimś fizycznym nośniku?
woodpecker from space
-
na płytach Accusser I Gurd dzieją się zajebiste rzeczy, na pewno lepsze niż na Master of Puppets. Jesteś niepoważnym człowiekiem mój drogi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Wasyl
Kolega pajacuje dalej, widzę. :)Drone pisze:
A zaraz ktoś się znajdzie, kto napisze bzdurę typu QUEEN >>> METALLICA. Trzeba zachować chłodny umysł w obliczu sentymentów, masowych nacisków itd. Prawda jest taka, że jedyne, co się znakomicie broni na MOP i co winduje ocenę płyty na 6/10, to początek "Battery", a konkretnie do czasu 1:15. Potem już nic szczególnego na tej płycie się nie dzieje.
- KKK
- postuje jak opętany!
Czemu?Przecież 6/10 to wysoka ocena MOP[V] pisze:na płytach Accusser I Gurd dzieją się zajebiste rzeczy, na pewno lepsze niż na Master of Puppets. Jesteś niepoważnym człowiekiem mój drogi.
- hcpig
Im więcej poznaję zespołów thrashowych tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że nie nagrano bardziej brutalnego, energetycznego i niepitolącego numeru thrashowego niż 'Damage Inc', dlatego też kocham ten utwór również w wersji Crystla Age. Żadne niemieckiego, monotonne kwadraty tego nie odtworzą.Drone pisze:Potem już nic szczególnego na tej płycie się nie dzieje.
Yare Yare Daze
-
KKK pisze:Czemu?Przecież 6/10 to wysoka ocena MOP[V] pisze:na płytach Accusser I Gurd dzieją się zajebiste rzeczy, na pewno lepsze niż na Master of Puppets. Jesteś niepoważnym człowiekiem mój drogi.
MOP to jedna z najwspanialszych podróży muzycznych na świecie. Nie chce się wkurwiać ale pewnych rzeczy po przyjęciu alkoholu w pewnych dawkach mógłbym nie zrozumieć. A to są tylko nędzni prowokatorzy, jebać ich. Nie dajmy się sprowokować bzdetnym pierdoletom.
Ostatnio zmieniony 17-03-2016, 08:09 przez tomaszm, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Prowokacje Drona znane są mi i nie obce. Boje się ze kiedyś pęknę.[V] pisze:na płytach Accusser I Gurd dzieją się zajebiste rzeczy, na pewno lepsze niż na Master of Puppets. Jesteś niepoważnym człowiekiem mój drogi.
-
MOP to jedna z najwspanialszych podróży muzycznych na świecie. Nie chce się wkurwiać ale pewnych rzeczy po przyjęciu alkoholu w pewnych dawkach mógłbym nie zrozumieć. A to są tylko nędzni prowokatorzy, jebać ich. Nie dajmy się sprowokować bzdetnym pierdoletom.KKK pisze:Czemu?Przecież 6/10 to wysoka ocena MOP[V] pisze:na płytach Accusser I Gurd dzieją się zajebiste rzeczy, na pewno lepsze niż na Master of Puppets. Jesteś niepoważnym człowiekiem mój drogi.
Ostatnio zmieniony 17-03-2016, 08:10 przez tomaszm, łącznie zmieniany 5 razy.
-
master to 10/10 i wypierdalać marni prowokatorzy. Jak ktoś ma wątpliwości zapraszam do tanga na solo przy
[youtube][/youtube]
zmierzymy się na klaty.
Najlepszy kawałek trash kiedykolwiek.
[youtube][/youtube]
zmierzymy się na klaty.
Najlepszy kawałek trash kiedykolwiek.
- Gunman
W sedno.tomaszm pisze:wypierdalać marni prowokatorzy.
-
Załączam jeszcze jedno video by uwydatnić w jakiej kondycji była kiedyś Metallica. Odetnijcie się od obecnego tanio-dziwkarskiego wizerunku tego zespołu i spójrzcie na Cliffa.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 17-03-2016, 08:45 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.