a z tymi płytami w katalogu to nie zawsze się to sprawdza
VITAL REMAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Sothis
- rozkręca się
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
-
jax1982
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
a dla mnie to nuda, na poczatku wydawalo sie ze srednia ale teraz to juz sie po prostu zrobila nijaka, wole wlaczyc Dechristianize na ktorym jest to samo tyle ze lepiej [/quote]
a ja wolę przesłuchać po raz 56 Accuser / Opposer z ostatniej płyty Marduk niż rozpakować Vital Remains. "Kurwa!" - to słowo najlepiej oddaje piękno tego kawałka
[/quote]
bo to najlepszy kawalek na nowym marduku
a co do vitali... po poczatkowym entuzjazmie, jakos nie chce mi sie wracac wogole do tej plyty... zdecydowanie slabsza od Dechristianize
[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
a dla mnie to nuda, na poczatku wydawalo sie ze srednia ale teraz to juz sie po prostu zrobila nijaka, wole wlaczyc Dechristianize na ktorym jest to samo tyle ze lepiej [/quote]
a ja wolę przesłuchać po raz 56 Accuser / Opposer z ostatniej płyty Marduk niż rozpakować Vital Remains. "Kurwa!" - to słowo najlepiej oddaje piękno tego kawałka
bo to najlepszy kawalek na nowym marduku
a co do vitali... po poczatkowym entuzjazmie, jakos nie chce mi sie wracac wogole do tej plyty... zdecydowanie slabsza od Dechristianize
...
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- boroowa
- weteran forumowych bitew
W miarę słuchania płyta podoba mi się coraz bardziej, ale szczerze watpię czy zmieści się w top20 2007.
gdyby nie buczenie Bentona i cover pingwina na dobranoc to byłoby świetnie, a tak...
gdyby nie buczenie Bentona i cover pingwina na dobranoc to byłoby świetnie, a tak...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
tak, jestem w stanie po jednym przesłuchaniu ocenić płytę - to jedna z moich zalet
[/quote]
Myślę, że mimo wszystko przeceniasz swoje możliwości. Niektóre płyty mają to do siebie, ze trzeba im poświęcić trochę więcej przesłuchań niż jedno. I tyczy się to nawet ludzi, którzy siedzą w temacie ponad połowę życia
tak, jestem w stanie po jednym przesłuchaniu ocenić płytę - to jedna z moich zalet
Myślę, że mimo wszystko przeceniasz swoje możliwości. Niektóre płyty mają to do siebie, ze trzeba im poświęcić trochę więcej przesłuchań niż jedno. I tyczy się to nawet ludzi, którzy siedzą w temacie ponad połowę życia
- Sothis
- rozkręca się
-
Max_Disgruntled
- w mackach Zła
- Mental
- weteran forumowych bitew
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Ja w zasadzie nigdy nie lubiłem VITAL REMAINS, a to co prezentują na dwóch ostatnich albumach już zupełnie nie dla mnie. Nie lubię takiej ściany dźwięku, takiego łomotu, dudnienia, bulgotu i wrzasku zmiksowanych, spłaszczonych w jeden wielki hałas, ale to chyba nie jest wina zespołu.
Słucham sobie teraz "Feed The Flames" niemieckiego ORTH, który jest pewnie pięćdziesiąt razy mnie znany/poważany niż Amerykanie i płyta robi na mnie większe wrażenie niż "Icons..." (no, może poza okładką ;)).
Słucham sobie teraz "Feed The Flames" niemieckiego ORTH, który jest pewnie pięćdziesiąt razy mnie znany/poważany niż Amerykanie i płyta robi na mnie większe wrażenie niż "Icons..." (no, może poza okładką ;)).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
rottex
- rozkręca się
Na 9 lipca MMP ustaliła datę wydania DVD Vitali pod tytułem "Evil Death Live" ([url=http://www.metalmind.pl/upload/newsy/a_746.jpg]cover[/url]). Wydawnictwo ma zawierać występ na Metalmanii 2007, wywiady z Tonym Lazaro i Davem Suzuki, bootlegi i kilka innych niespodziewanek. Będzie wydana także wersja limitowana zawierająca dodatkowo płytę CD z w/w koncertem w wersji audio.
01. Intro I - Where Is Your God Now
02. Icons of Evil
03. Scorned
04. Born to Rape the World
05. Hammer Down the Nails
06. Intro II - Let the Killing Begin
07. Dechristianized
08. Infidel
09. Devoured Elysium
Bonus:
* Interview with Tony Lazaro and Dave Suzuki
* Photo gallery