GORGUTS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: GORGUTS

28-07-2013, 10:16

Trocki przez Was przemawia, moi Drodzy, to ewidentne ;)
A nówkę biorę w ciemno, nie będę tracić czasu na mp3 i inne takie formaty.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

28-07-2013, 10:22

ja raczej poczekam aż wyjdzie na odpowiednim nośniku, obok ULCERATE chyba najbardziej wyczekiwany przeze mnie album w tym roku;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
535

28-07-2013, 10:35

[V] pisze:
wszystko prawda,wyżej skupiliśmy sie jednak tylko na skromnym wycinku metalowej historii.
Gdy padło Written in Waters, przypomniałem sobie, że słuchając Red po roku 1995, zawsze zastanawiam się, czy Carl-Michael odpalił działkę Frippowi?
[V]

28-07-2013, 10:37

:)Pewnie tak.Czral słucha mnóstwo tych starszych rzeczy,wspominał w wywiadzie jak sie pałują z Garmem Magmą,King Crimson,Dr,John,Can etc etc;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

28-07-2013, 10:43

Ten facet wie co dobre. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że można było nagrać taką płytę (Written in Waters) w czasach plakatówek i leśnych fujarek.
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

28-07-2013, 11:37

535 pisze:Do tej pory nie mogę uwierzyć, że można było nagrać taką płytę (Written in Waters) w czasach plakatówek i leśnych fujarek.
10 lat później zapłacił wysoką cenę za to szaleństwo.

[V] pisze:Czral słucha mnóstwo tych starszych rzeczy,wspominał w wywiadzie jak sie pałują z Garmem Magmą,King Crimson,Dr,John,Can etc etc;)
Przydałby się jakiś projekt C-M i Garma.. z gitarą barytonową w tle.
This is where everything goes backwards.
535

28-07-2013, 11:45

Knokkelmann pisze:
535 pisze:Do tej pory nie mogę uwierzyć, że można było nagrać taką płytę (Written in Waters) w czasach plakatówek i leśnych fujarek.
10 lat później zapłacił wysoką cenę za to szaleństwo.

Niewiele brakowało. Kurwa mać. Niewiele.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

28-07-2013, 12:01

[V] pisze:trzeba jednak zacząc w jakimś momencie historii a Obscura skupia w sobie te wszystkie wpływy jak w soczewce.
Nie zgodze się jednak,że Gorguts gra teraz patenty które grało tylko DsO,tutaj działa jakaś siła autosugestii,wszak w okresie gdy kanadyjczycy wstrzymali działalność świat nasiąknął tym co proponowalo na swoich płytach dso ale to już było wtórne względem Obscury czy Written in waters
Oczywiście, że tak. "Doktor" po prostu zaklina rzeczywistość. Chociaż kolega Plastek ująłby to bardziej dosadnie.
Mistrz pisze:"Fas" jest wtórny wobec "Obscury"? podobieństwa mogą leżeć tylko w "połamanych" rytmach, riffy są zupełnie inne na tych płytach.
Nie słuchałeś uważnie Obscury. FAS to wielka płyta, ale mimo wszystko wyraźnie inspirowana wspomnianą wcześniej.
The madness and the damage done.
[V]

28-07-2013, 12:10

sam zainteresowany podchodzi do tematu w ten oto sposób:

What do you think of the current technical-metal scene, in relation to how you helped create it?

I don’t look at it this way. I love my metal, and when I say that I mean, I love listening to metal. It’s not like and think, “Oh, this is our fault that they sound this way.” Not at all. It’s a very nice compliment you say that we broke some doors in the extreme music scene. If we helped contribute, great. I think there’s tons of great metal and quality music that’s coming out. I’m always looking around for this new band

Obrazek
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Harlequin

28-07-2013, 12:52

Nie przesadzacie z tym włażeniem w tyłek DsO? Gorguts zrzyna z DsO? No kaman ... Zaryzykuję stwierdzenie, że nowy Gorguts to jeden z najbardziej wymagających i nieoczywistych krązków jakie w życiu słyszałem. Zakup oczywiscie obowiązkowy.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-07-2013, 12:55

strasznie oczywista płyta, nagrali dokładnie to, czego od nich wymagano, zero fantazji :D
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

28-07-2013, 13:01

Harlequin pisze:Zaryzykuję stwierdzenie, że nowy Gorguts to jeden z najbardziej wymagających i nieoczywistych krązków jakie w życiu słyszałem. Zakup oczywiscie obowiązkowy.
Nie pierdol :D
[V]

28-07-2013, 13:04

Glene pisze:
Harlequin pisze:Zaryzykuję stwierdzenie, że nowy Gorguts to jeden z najbardziej wymagających i nieoczywistych krązków jakie w życiu słyszałem. Zakup oczywiscie obowiązkowy.
Nie pierdol :D
harlequin dziwny kolo,obrócił płytę dwa razy I ją jebał,później ją polubił a teraz jest to najbardziej wymagajacy I nieoczywisty krążek w jego życiu.puk puk wake up call:trocki wpadł i napisał zero fantazji.i co teras?:D
Awatar użytkownika
Harlequin

28-07-2013, 13:08

No to se Trocek powiedział i w sumie powiedział prawde - nagrali to czego od nich wymagano. I co teras :)? A tak serio, to za pierwszym razem ta kakofonia mnie stłamsiła i nie dałem rady Lemayowi. Na szczęście z każdym odsłuchem jest coraz lepiej, płyta wciąga, ale po 2 odsłuchach z rzędu mozna być wykończonym.
[V]

28-07-2013, 13:09

zmieniasz zdanie jak chorągiewka na wietrze;)ja obróciłem 5 razy dzisiaj i jestem wypoczęty i zrelaksowany.
Awatar użytkownika
Harlequin

28-07-2013, 13:29

Atam, czepiasz sie, ledwo ze szpitala wypuscili, a tu za taka kolubryne chciało mi sie brac.
[V]

28-07-2013, 13:41

zwłaszcza jeśli chodzi o def metale w tym roku to ta płyta wypada po prostu wyśmienicie,polecam sesje na słuchaweczkach można się wówczas wgryźć w te wszystkie detale.Piękny powrót.
Awatar użytkownika
Sybir

28-07-2013, 13:57

[V] pisze:puk puk wake up call:trocki wpadł i napisał zero fantazji.i co teras?:D
Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

28-07-2013, 14:00

twoja_stara_trotzky pisze:strasznie oczywista płyta, nagrali dokładnie to, czego od nich wymagano, zero fantazji :D
Trochę zawiedli. Liczyłem na jakieś progresywne elementy.
Baton
weteran forumowych bitew

28-07-2013, 14:01

[V] pisze::trocki wpadł i napisał zero fantazji.i co teras?:D
Musi czas się zabić.

Widze, że jest dobra okazja do zapoznania się z ta kapelą. Jakoś zawsze odkładałem Obscurę na później, to może w końcu czas nadrobić zaległości.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
ODPOWIEDZ