ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

27-03-2008, 15:29

Vvi sect (in) pisze:1 ."Panowie w czarnych habitach stoją po łydki w wodzie i stroją ni to zadumane, ni to groźne miny, gdy nad głowami chmury zwiastują burzę; całość wygląda groteskowo. Zabawa kiczem ?"

trzeba być skrajnym zjebem żeby pokusic sie o tak debilną interpretacje tych zdjęc.
jesli porownac to do sesji z BI to jednak cos jest na rzeczy
Vvi sect (in) pisze: 2. " Rozczarowuje jeden z koronnych do tej pory atutów – sfera wokalna. Wszystko w porządku, gdy Garm nie sili się na eksperymenty – niemniej nagminnie zdarza się rzecz przeciwna. Wtedy, jak w „All the Love”, lider grupy pół-szepcze, pół-stęka, a efekt końcowy drażni'

twoja stara rozczarowała siląc sie na pewien eksperyment z twoim starym pewnej nocy.
no moze tutaj 'troche' przesadzil
Vvi sect (in) pisze:
3. "Ty razem jednak pozostaje niedosyt – „Cienie…” sprawiają wrażenie dzieła niekompletnego "

Jak si poslucha plyty dwa razy to faktycznie mozna miec takie wrazenie.
oj po recenzji wlasnie mozna sadzic cos iniejszego. Tez mnie czegos tutaj brakuje
Vvi sect (in) pisze:
Czego kurwa oczekiwaliscie,powtórki z BI albo PC?
powtorki nie, zaskoczenia tak. Zaskoczenie jest, album jest inny, ale brakuje tutaj tej muzycznej dojrzalosci. Dlatego czekam na rozwiniecie tychze patentow na nastepnym krazku, bo wiem ze na tym polu Ulver nie poweidzial ostatniego slowa.

Poza tym, komentarze i tak sa zbedne, jesli dla Ciebie np. taki Opeth to obcowanie ze sztuka...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 15:35

Po tym co ten zespól nagrał efekt zaskoczenia to już nie pryncypium.Bo nagrać mogą wszystko a wyroznikiem jest jakosc.
Zdjęcia są inne bo i płyta jest inna.zaszła kolejna metamorfoza i idealnie korespondują one z charakterem płyty.
Jak to brakuje dojrzałości?gdzie?

a Opeth to nie sztuka?To powiem ci wiecej -nawet Britney Spears czy Limp Bizkit to sztuka.nie próbuj mi wmówić ze nie masz poukładanych takich pojęc bo łebski z ciebie facet,nomen omen.
Awatar użytkownika
Skaut

27-03-2008, 15:48

Vvi sect (in) pisze:Po tym co ten zespól nagrał efekt zaskoczenia to już nie pryncypium.Bo nagrać mogą wszystko a wyroznikiem jest jakosc.
Zdjęcia są inne bo i płyta jest inna.zaszła kolejna metamorfoza i idealnie korespondują one z charakterem płyty.
Jak to brakuje dojrzałości?gdzie?
Owszem, bo sam Rygg i jego ludzie przyznali, ze na tej plycie sa to ich pierwsze kroki (a wlasciwie inspiracje) w tzw. chamber music i nie wiem, moze to moj wymysl, ale ja to czuje, ze ta kameralna sesja klasyczna mogla (moze) byc bardziej rozbudowana. Oczywista rok studiowania muzyki klasycznej nie poszedl na marne. Ja tylko mowie, ze ten minimalizm CZASEM przeobraza sie w nude. Ale nadal uwazam SOTS za dobry album.
Vvi sect (in) pisze: a Opeth to nie sztuka?To powiem ci wiecej -nawet Britney Spears czy Limp Bizkit to sztuka.nie próbuj mi wmówić ze nie masz poukładanych takich pojęc bo łebski z ciebie facet,nomen omen.
nie lubie tego pojecia, bo kazdy definiuje to zawsze po swojemu, ale jesli porownamy dokonania Opeth i Ulver na plaszczyznie muzycznej i zjawiskowej, to sorry, ale o Opeth za dekade nikt nie bedzie pamietal, a Ulver z duma wkroczyl w kolejne tysiaclecie
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-03-2008, 15:53

nie, nie zgadzam sie. Shadows of the sun NIE jest najlepsza plyta tego zespolu, co nie zmienia faktu, ze jest to album WYBITNY: oryginalny, pelen pasji i calkowicie szczery. Moze bylby najlepszy, gdyby nie Themes... i Blood Inside. Kwestia nastroju, poza tym wole jednak szalenstwo i chaos niz refleksje i melancholie. Ale recenzje zacytowana przez Skauta olalem po parunastu wersach - takie bzdury, ze dalej nie chce mi sie czytac, przynajmniej na razie.

vvi sect >> "Themes..." nie jest juz najlepsza? : )
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 16:09

SKAUT -porównana przez Ciebie rozpiętość czasowa nie jest argumentem.
oczywiscie przyjmujemy jako aksjomat ze Ulver niszczy jakis tam Opeth.
ale czy tego chcemy czy nie sztuka to Francis Bacon jak i lalki barbie,wysadzane w jakąs przestrzen,kontekst -czy też nie -nieważne.

Riven; zasadniczo TAK. jestem w stanie zrewidować,nagiąc pogląd że jest to plyta najlepsza i nie będe go bronił jak uparty cap,zasadniczo,zważając na fakt że;

"kwestia nastroju"

I głos rozsądku na koniec:

"oryginalny, pelen pasji i calkowicie szczery"
Awatar użytkownika
Skaut

27-03-2008, 16:13

Vvi sect (in) pisze:SKAUT -porównana przez Ciebie rozpiętość czasowa nie jest argumentem.
no, akurat wydaje mnie sie ze to jest JEDEN z GLOWNYCH argumentow
Vvi sect (in) pisze: oczywiscie przyjmujemy jako aksjomat ze Ulver niszczy jakis tam Opeth.
ale czy tego chcemy czy nie sztuka to Francis Bacon jak i lalki barbie,wysadzane w jakąs przestrzen,kontekst -czy też nie -nieważne.
nie
Vvi sect (in) pisze: I głos rozsądku na koniec:

"oryginalny, pelen pasji i calkowicie szczery"
to dodam tutaj swoje 3 grosze ; ) Cos co jest szczere, pelne pasji nie zawsze musi byc WYJATKOWE i GENIALNE
Ostatnio zmieniony 27-03-2008, 16:16 przez Skaut, łącznie zmieniany 2 razy.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

27-03-2008, 16:14

Vvi sect (in) pisze:wypierdalaj panienko
nastepny so its done
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 16:15

Najlepszy/e.. głupia sprawa z tymi określeniami i faktycznie jest to dość naiwne i niezręczne:

Dla mnie:

Themes
Perdition City
Blood Inside
Shadows Of the Sun

wszystko 10/10

i nie chce sie bawić w jakies sądy wartościujace. Odmawiam jednak akceptacji tak nierzetelnej krytyki jak ta którą skaut wkleił powyżej.Trafione sa tam tylko analogie muzyczne i nic wiecej.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-03-2008, 16:18

wiem, , tak tylko pytam w sprawie tego piwa ; ) oczywiscie zgadzam sie, poza tym, ze Perdition City 9/10, a jej miejsce w panteonie zajmuje A Quick Fix ; ]

co tu pierdolic, same wybitne plyty, kwicze na mysl o kolejnej.
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 16:18

skaut,dlaczego nie?
definiujemy sztuke?
dawaj
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-03-2008, 16:19

o, wlasnie, ja chce w koncu wiedziec co to jest
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 16:20

skaut nam podpowie
Awatar użytkownika
Skaut

27-03-2008, 16:25

Vvi sect (in) pisze:skaut,dlaczego nie?
definiujemy sztuke?
dawaj
podalem jeden argument wczesniej, poza tym nie prowokuj mnie ; ) Ale jesli juz chcesz rzeczowo, to masz na bazie Twojego przykladu. Porowanie Bacona do lalki barbie jest z dupy (choc w sumie o tym wiesz) pierwsze to sztuka, drugie to moda.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-03-2008, 16:29

Skaut_Kwatermaster pisze:Porowanie Bacona do lalki barbie jest z dupy (choc w sumie o tym wiesz) pierwsze to sztuka, drugie to moda.
uzasadnij
Awatar użytkownika
Skaut

27-03-2008, 16:36

Riven pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze:Porowanie Bacona do lalki barbie jest z dupy (choc w sumie o tym wiesz) pierwsze to sztuka, drugie to moda.
uzasadnij
co ?
poza tym, nie jestem sedzia w tej sprawie i powiedzialem, ze nie lubie tego slowa, bo wlasnie wprowadza wiele komplikacji. Ale nie powiesz mnie, ze tak samo odbierasz ('ludzie' to zbyt ogolnikowe okrelsenie) Bacona jak i lalki barbie?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-03-2008, 16:40

oczywiscie, ze nie, dlatego szukam klucza wg. ktorego bede mogl takie zjawiska odroznic. a moze to zly pomysl, moze odbior nie jest tutaj wyznacznikiem? nie mam pojecia. najlepiej niech tu wejdzie longin i zapoda jakas obiektywna prawde ; ))))
Ostatnio zmieniony 27-03-2008, 16:42 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 16:41

to zależy w jakim kontekście.
wczoraj widziałem okaleczone i osadzone w zbiornikach z uryną lalki barbie które działały na mnie bardziej niż Bacon który przez całe życie chodził niczym pies na smyczy, będąc niewolnikiem jednej konwencji.
Awatar użytkownika
Skaut

27-03-2008, 16:49

Vvi sect (in) pisze:to zależy w jakim kontekście.
i to jest klucz do calej zagadki
Vvi sect (in) pisze: wczoraj widziałem okaleczone i osadzone w zbiornikach z uryną lalki barbie które działały na mnie bardziej niż Bacon który przez całe życie chodził niczym pies na smyczy, będąc niewolnikiem jednej konwencji.
ale widzisz, to nie sa SAME lalki barbie, bo jak zaznaczylem, to jest zwykla moda.
Przeciez Warhol tez czerpal inspiracje z puszki, z zupa pomidorowa ; )
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 16:55

on uczynil z tej puszki autonomiczny przedmiot sztuki.
nadal jednak moge sie upierać ze lalki stojace rzadkiem na polce w realu z racji roznych koneksji ,ich niebywalej popularnosci i uwarunkowan spolecznych (ikony pop kultury ) to sztuka.i nie znajdziesz argumentu zeby to zakwestionowac.
Awatar użytkownika
Vvi sect (in)
zaczyna szaleć

27-03-2008, 17:00

Argument prosze obalajacy teze ze disco polo nie prowadzi do żadnej przemiany.
i ze nie jest to sztuka.Twój opis ma zbyt wiele znakow zapytania.
ODPOWIEDZ