SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
Przeginacie już ostatnio z tym trollingiem. Nawet ja już nie wiem kto pisze serio, a kto sobie jaja robi.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dobra , to teraz chwila powagi> Satyricon 2013 >> Autopsy 2013
this is a land of wolves now
- manieczki
forume wlasnie zamarlo
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
535
Wracając do poważnych refleksji na temat nowej płyty. Dzisiaj przesłuchałem Rebel Extravaganza... Mam nadzieję, że Użytkownicy stawiający najnowsze dzieło zaraz obok RE, byli pijani. Pijanemu, jak powszechnie wiadomo, wiele można wybaczyć.
edit
Swoją drogą, co by zostało z tego zespołu, gdyby nie Voivod?
edit
Swoją drogą, co by zostało z tego zespołu, gdyby nie Voivod?
- Riven
- Kontakt:
Ale o co chodzi. Autopsy nagralo plyte zajebista, ktorej slucha sie doskonale i jest kolejnym swietnym (aczkolwiek troche slabszym niz niemal perfekcyjny poprzedni) krazkiem zespolu. Satyricon nagral najlepsza plyte od wielu lat i wniosl sporo nowego do swojego brzmienia. Satyricon wygrywa. Z Voivodem niestety tez. Tak wiec: Satyricon > Target Earth >>>>> Headless Ritual
- manieczki
a co to jest 'sporo nowego do brzmienia'? Chce wiedziec przed przesluchaniem!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
-
535
?!?Riven pisze: Satyricon nagral najlepsza plyte od wielu lat i wniosl sporo nowego do swojego brzmienia.
Masz na myśli koślawe Nekrohaven i żenujący Phoenix? Nie dość, że nazywanie tego nowością jest nadużyciem, to dodatkowo jeszcze panowie to po prostu spierdolili. Nie idź tą drogą. Na tej płycie znajdują się naprawdę dobre utwory, ale powiedzmy sobie szczerze, brak tu awangardy.
- manieczki
teraz wyloze czym jest awangarda:
zwalic ci konia? - brak awangardy
zwalic ci konia dupom? - minimalna awangarda
lizac ci spaw na jajach? - awangarda
zwalic ci konia? - brak awangardy
zwalic ci konia dupom? - minimalna awangarda
lizac ci spaw na jajach? - awangarda
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Po chuj te nierówności z jakimiś Satyriconami, Autopsjami czy Voivodami. 5 października wychodzi płyta roku, która elegancko i na bogatości zmiecie waszych fałszywych bożków z powierzchni ziemi.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
535
Bracia coś wydają?Lykantrop pisze:Po chuj te nierówności z jakimiś Satyriconami, Autopsjami czy Voivodami. 5 października wychodzi płyta roku, która elegancko i na bogatości zmiecie waszych fałszywych bożków z powierzchni ziemi.
- manieczki
535 pisze:Bracia coś wydają?Lykantrop pisze:Po chuj te nierówności z jakimiś Satyriconami, Autopsjami czy Voivodami. 5 października wychodzi płyta roku, która elegancko i na bogatości zmiecie waszych fałszywych bożków z powierzchni ziemi.
-
535
No popatrz jak ja Go znam.manieczki pisze:535 pisze:Bracia coś wydają?Lykantrop pisze:Po chuj te nierówności z jakimiś Satyriconami, Autopsjami czy Voivodami. 5 października wychodzi płyta roku, która elegancko i na bogatości zmiecie waszych fałszywych bożków z powierzchni ziemi.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
no w koncu Lykantrop mowi cos z sensem. BFF to 100% pewniak na plyte roku.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
3:15 - highlight tego reportażuyossarian84 pisze:jak ktoś chce pooglądać norweski program o Satyrze pijącym wino:
http://tv.nrk.no/serie/dama-til/mynt130 ... /episode-5
This is where everything goes backwards.
- Self
- rasowy masterfulowicz
te óczucie gdy zgubiłeś 5 dniLykantrop pisze:5 października wychodzi płyta roku, która elegancko i na bogatości zmiecie waszych fałszywych bożków z powierzchni ziemi.

A z nowym Satyrem mam problem. O ile z płytami od Volcano włącznie nie było co się czaić, to na tej nowej zabierają się do dobrego grania jak manieczki do szwu RIvena. Szczególnie Tro og kraft (o Feniksie nie wspominając) wywołał u mnie spory niesmak. Ale przy dzisiejszym odsłuchu stwierdziłem, że jest trochę lepiej. Może jeszcze się zdążymy polubić. Póki co jestem na nie. Za to dwóch poprzednich słuchałem ostatnio z niekłamaną przyjemnością, z Volcano i RE pewnie by było tak samo, bo dlaczegoby nie.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Możliwe, ale akurat oni z nikim się ścigać ani silić na "awangardę" nie muszą.535 pisze:Myślisz, że idą śladami In The Woods..., Beyond Dawn, tudzież swojego Ojca współzałożyciela? Strasznie wolny ten ich "rozwój". Mają jakieś 15 lat opóźnienia.Nerwowy pisze:
Przecież to było do przewidzenia, że w końcu nagrają rockową płytę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
535
Fakt. Voivod wyeksploatowali już w 1999. Natomiast tak poważnie. Oczywiście, oni nie muszą się już z nikim ścigać i to podejście proponuję, co bardziej rozpalonym słuchaczom, sugerującym jakoby sympatyczny duet otarł się co najmniej o odkrycie ciepłej wody.Nerwowy pisze:
Możliwe, ale akurat oni z nikim się ścigać ani silić na "awangardę" nie muszą.
- Riven
- Kontakt:
Nikt niczego takiego nie sugeruje.
Rozumiem, ze Phoenix moze sie nie podobac, ale Tro og kraft? Zajebisty numer, i jest w nim chyba najlepszy riff na calej plycie, zaczynajacy sie na 4:04. Moc okrutnaSelf pisze:Szczególnie Tro og kraft (o Feniksie nie wspominając) wywołał u mnie spory niesmak.