AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

Re: AUTOPSY

25-03-2022, 18:38

No jak ich spakujesz do wehikułu czasu, przeniesiesz do zapyziałego studia z początku lat 90-tych oraz odmłodzisz o 30 lat to jest szansa.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-03-2022, 18:39

bartwa pisze:
25-03-2022, 18:36
Alkoholokaust pisze:
25-03-2022, 18:32

edit. Właśnie doczytałem, że sprzed 20 lat. Jeśli tak, to nie, bo początki The Ravenous są starsze.
1999 więc może jednak?

https://en.wikipedia.org/wiki/Ravenous_(1999_film)
Nie sądze, że Killjoy z ekipą podjebali by nazwę, od powstałego w ówczesnych czasach horroru. Gościa raczej starsze kino absorbowało.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

25-03-2022, 18:40

bartwa pisze:
25-03-2022, 18:37
Bonecrusher pisze:
25-03-2022, 18:34

Zgadzam się z kolegą, a j jak myślicie czy jest jeszcze szansa, że przypierdola czymś na miarę pierwszych 4 płyt?
Imo tak nie będzie nie mniej nikt chyba tego nie oczekuje
Jest to absolutnie niemożliwe.
Na tamten czas była to muza bardzo przelomowa dla gatunku, patrząc po tym jak ostatnio coraz częściej łapie się na znajdowaniu nawiązań do autopsy i ich sposobu grania, a teraz niema za bardzo już co wyznaczać,czy dobrze rozumiem?
Stay clean! 8)
bartwa

25-03-2022, 18:41

Alkoholokaust pisze:
25-03-2022, 18:39

Nie sądze, że Killjoy z ekipą podjebali by nazwę, od powstałego w ówczesnych czasach horroru. Gościa raczej starsze kino absorbowało.
OK.

Polecam film w każdym razie. Nie splatter, ale jest choroba. Już napisy w połączeniu z pierdolniętą muzyczką zdradzają, że będzie się działo.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-03-2022, 18:42

Bonecrusher pisze:Zgadzam się z kolegą, a j jak myślicie czy jest jeszcze szansa, że przypierdola czymś na miarę pierwszych 4 płyt?
Tu masz namiastkę z 4 pierwszych płyt

a teraz skocz mi po piwo
hare hare supermarket

nsbm.pl
bartwa

25-03-2022, 18:44

Bonecrusher pisze:
25-03-2022, 18:40

Na tamten czas była to muza bardzo przelomowa dla gatunku, patrząc po tym jak ostatnio coraz częściej łapie się na znajdowaniu nawiązań do autopsy i ich sposobu grania, a teraz niema za bardzo już co wyznaczać,czy dobrze rozumiem?
Tak. Był to przełom na miarę Einsteina, a najlepsze jest to, że wcale od razu to za bardzo nie chwyciło, więc i epigonów nie było za wielu.

Świetne kompozycję, ale główny sekret leżał w brzmieniu. Zresztą, tam wszystko jest tak jak trzeba po prostu, I nie do podrobienia.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

25-03-2022, 18:45

Alkoholokaust pisze:
Jedynka lepsza.
Yare Yare Daze
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

25-03-2022, 18:46

Alkoholokaust pisze:
Bonecrusher pisze:Zgadzam się z kolegą, a j jak myślicie czy jest jeszcze szansa, że przypierdola czymś na miarę pierwszych 4 płyt?

a teraz skocz mi po piwo
Jak tak Pan stawia sprawę to kupię dwa nawet :mrgreen:
Stay clean! 8)
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-03-2022, 18:49

hcpig pisze:
25-03-2022, 18:45
Alkoholokaust pisze:
Jedynka lepsza.
no nie
hare hare supermarket

nsbm.pl
tomaszm

25-03-2022, 19:03

Jaka jest realna szansa że Autopsy kiedyś zobaczymy u siebie? Na NWN w Berlinie rozmawialiśmy i Autopsy to nie jest tani szpas koncertowy. Chłopaki mocno się liczą. Kiedyś przymierzałem się z 535 Michałem żeby jechać to była wtedy chyba Holandia ale mogłem coś pojebac. Kurwa jeden z TYCH zespołów, które muszę zobaczyć.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-03-2022, 19:15

Małe szanse, bo nie grają tras, ściągniecie na jeden koncert do Jewropy to ogromne koszta, które nie mają raczej szans się zwrócić w przypadku osobnego koncertu, ewentualnie letnie festiwale by w grę wchodziły, ale po co, skoro za taką samą kase może zagrać setka innych kapel, która przyciągnie większe audytorium. Też bym chętnie zobaczył, bo z klassik dm widziałem już chyba wszystko lajf, prócz tej czwórki trupojebców.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

25-03-2022, 20:44

Oba Murder Squady mega, dziś Death Breath wpadło, nowopoznany Leprophiliac też mnie urządza. Jest tych klonów Autopsy od zajebania, ale te co wymieniłem ostatnio słuchałem i było to bardzo fajne doświadczenie. Natomiast nowe Autopsy to dla mnie EPy i Macabre Eternal, muszę resztę znowu zarzucić, bo oni gówna nigdy nie wydali, mało słuchałem ale Turniquets Hacksaws And Graves ale chyba było bdb.
tomaszm

25-03-2022, 20:51

Eee to nie tylko Macabre Eternal. Mi się wszytko podoba. łącznie z bezgłowym rytuałem ,która uważam za zajebista płytę. Inaczej- ja kocham te zespól w całości- to tez mogę być nie obiektywny:D

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-03-2022, 20:51

Ubzdur pisze:
Oba Murder Squady mega, dziś Death Breath wpadło, nowopoznany Leprophiliac też mnie urządza. Jest tych klonów Autopsy od zajebania, ale te co wymieniłem ostatnio słuchałem i było to bardzo fajne doświadczenie. Natomiast nowe Autopsy to dla mnie EPy i Macabre Eternal, muszę resztę znowu zarzucić, bo oni gówna nigdy nie wydali, mało słuchałem ale Turniquets Hacksaws And Graves ale chyba było bdb.
Dobre, hiszpańskie, klonowanko.
lys på slutten av lys
12345
postuje jak opętany!

25-03-2022, 21:03

bartwa pisze:
25-03-2022, 18:13
Alkoholokaust pisze:
25-03-2022, 18:05

Danny to rocznik 1960, Chris i Eric 1969. 9 lat różnicy w momencie montowania kapeli, kiedy ci byli szczylami on się mógł jawić jako stary chuj, zdecydowanie. Zresztą czytałem gdzieś, że panowie byli dość sceptyczni w kwestii przyjęcia go do składu, ale jak zapierdolił na próbie tym swoim firmowym wiercącym solo to szybko rozwiał ich wątpliwości. Teksty warto poczytać, zdecydowanie:

"We pulled some more corpses;
bigger ones this time. We'd lay
'em down on a grave one at a time
and take a big huge piece of a
headstone we broke... and smash the
head like a rotted melon"

czy:

Praise the children
With their toothless jaws
Satisfying my darkest thirst
With their little fingers broken
Snapped like twigs

[Praise the children
For they fill me with love
With their legs cut off
Crawling with crimson snail tracks
Screaming all the way

Pojebany
chory
skurwysyn
:D
W tym wieku 9 lat to praktycznie różnica jednego pokolenia, fakt.

Chory pojeb + muzyczny talent = płyta stulecia. Zawsze powtarzam - najlepsi artyści muszą być pierdolnięci. Jak mają równo pod sufitem, to mogą być "ledwie" dobrymi rzemieślnikami. A różnica między artyzmem/geniuszem a rzemiosłem jest ogromna.
Wydaje mi się że dwie pierwsze płyty i płyty po reaktywacji nigdy nie dotarły tekstowo do rejonów Acts cz Shitfun, tam jest totalne zezwierzęcenie, zero barier tylko smród i gnicie hehe. Nawet nie tyle teksty co już same tytuły wiele mówią - Orgy in excrements, czy Humiliate your coprse (najlepszy utwór Autopsy, nie do zdarcia - genialna motoryka riffów, wokale to jakaś miazga a tekst pisany przez szaleńca),

Natomiast co do Ravenous to tak się złożyło, że kilka dni temu odkurzyłem obie płyty i mcd - debiut to jest przemiazga, mini też rewelacja, jednak Blood Delirium momentami kuleje.. ale znowu tutaj Reifert wokalnie pozamiatał w stylu nagrań na Shitfun.
Doomed to w zasadze prawie jak Abscess :D
A co do Abscess to dla mnie ich najlepsza płyta to Tormented oraz demo Open Wound. No i debiut - nagrany i zmiksowany w 24h :D
Mają panowie dar do robienia świetnych riffów, kompozycji i tekstów.
12345
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-03-2022, 21:06

12345 pisze:
25-03-2022, 21:03
bartwa pisze:
25-03-2022, 18:13
Alkoholokaust pisze:
25-03-2022, 18:05

Danny to rocznik 1960, Chris i Eric 1969. 9 lat różnicy w momencie montowania kapeli, kiedy ci byli szczylami on się mógł jawić jako stary chuj, zdecydowanie. Zresztą czytałem gdzieś, że panowie byli dość sceptyczni w kwestii przyjęcia go do składu, ale jak zapierdolił na próbie tym swoim firmowym wiercącym solo to szybko rozwiał ich wątpliwości. Teksty warto poczytać, zdecydowanie:

"We pulled some more corpses;
bigger ones this time. We'd lay
'em down on a grave one at a time
and take a big huge piece of a
headstone we broke... and smash the
head like a rotted melon"

czy:

Praise the children
With their toothless jaws
Satisfying my darkest thirst
With their little fingers broken
Snapped like twigs

[Praise the children
For they fill me with love
With their legs cut off
Crawling with crimson snail tracks
Screaming all the way

Pojebany
chory
skurwysyn
:D
W tym wieku 9 lat to praktycznie różnica jednego pokolenia, fakt.

Chory pojeb + muzyczny talent = płyta stulecia. Zawsze powtarzam - najlepsi artyści muszą być pierdolnięci. Jak mają równo pod sufitem, to mogą być "ledwie" dobrymi rzemieślnikami. A różnica między artyzmem/geniuszem a rzemiosłem jest ogromna.
Wydaje mi się że dwie pierwsze płyty i płyty po reaktywacji nigdy nie dotarły tekstowo do rejonów Acts cz Shitfun, tam jest totalne zezwierzęcenie, zero barier tylko smród i gnicie hehe. Nawet nie tyle teksty co już same tytuły wiele mówią - Orgy in excrements, czy Humiliate your coprse (najlepszy utwór Autopsy, nie do zdarcia - genialna motoryka riffów, wokale to jakaś miazga a tekst pisany przez szaleńca),

Natomiast co do Ravenous to tak się złożyło, że kilka dni temu odkurzyłem obie płyty i mcd - debiut to jest przemiazga, mini też rewelacja, jednak Blood Delirium momentami kuleje.. ale znowu tutaj Reifert wokalnie pozamiatał w stylu nagrań na Shitfun.
Doomed to w zasadze prawie jak Abscess :D
A co do Abscess to dla mnie ich najlepsza płyta to Tormented oraz demo Open Wound. No i debiut - nagrany i zmiksowany w 24h :D
Mają panowie dar do robienia świetnych riffów, kompozycji i tekstów.
535 propsuje
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

25-03-2022, 21:26

Tormented rozpierdol, fakt. Wczoraj akurat poleciało.
Awatar użytkownika
Ojciec Mateusz
zaczyna szaleć

25-03-2022, 21:49

Ubzdur pisze:
Jest tych klonów Autopsy od zajebania, ale te co wymieniłem ostatnio słuchałem i było to bardzo fajne doświadczenie.
Fakt swego czasu był ogromny wysyp takiej muzy. Przeszło mi jaranie się każdą kapelą grającą pod Autopsy, ale czasem można trafić perełki jak np. Mausoleum z USA które polecam w chuj dla fanów dwóch pierwszych albumów bohaterów tematu. Albo moje ostatnie odkrycie z Finlandii czyli Necrolepsy - póki co same demówki na koncie. Esencja!
Natomiast nowe Autopsy to dla mnie EPy i Macabre Eternal, muszę resztę znowu zarzucić, bo oni gówna nigdy nie wydali, mało słuchałem ale Turniquets Hacksaws And Graves ale chyba było bdb.
Z tych nowych rzeczy tylko "Puncturing the Grotesque" i "The Headless Ritual" zniknęły z mojego regału.
tomaszm

25-03-2022, 21:53

Ojcze Mateuszu nosz kurczę ja nie znam a jutro pierwsze co robię zapoznaje sie z nazwą Mausoleum. buk zapłać.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

25-03-2022, 22:12

Warto poznać, już tutaj dyskutowaliśmy kiedyś o Mausoleum.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ