AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Re: AUTOPSY
No jak ich spakujesz do wehikułu czasu, przeniesiesz do zapyziałego studia z początku lat 90-tych oraz odmłodzisz o 30 lat to jest szansa.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Nie sądze, że Killjoy z ekipą podjebali by nazwę, od powstałego w ówczesnych czasach horroru. Gościa raczej starsze kino absorbowało.bartwa pisze: ↑25-03-2022, 18:361999 więc może jednak?Alkoholokaust pisze: ↑25-03-2022, 18:32
edit. Właśnie doczytałem, że sprzed 20 lat. Jeśli tak, to nie, bo początki The Ravenous są starsze.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ravenous_(1999_film)
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
- rasowy masterfulowicz
Na tamten czas była to muza bardzo przelomowa dla gatunku, patrząc po tym jak ostatnio coraz częściej łapie się na znajdowaniu nawiązań do autopsy i ich sposobu grania, a teraz niema za bardzo już co wyznaczać,czy dobrze rozumiem?bartwa pisze: ↑25-03-2022, 18:37Jest to absolutnie niemożliwe.Bonecrusher pisze: ↑25-03-2022, 18:34
Zgadzam się z kolegą, a j jak myślicie czy jest jeszcze szansa, że przypierdola czymś na miarę pierwszych 4 płyt?
Imo tak nie będzie nie mniej nikt chyba tego nie oczekuje
Stay clean! 

OK.Alkoholokaust pisze: ↑25-03-2022, 18:39
Nie sądze, że Killjoy z ekipą podjebali by nazwę, od powstałego w ówczesnych czasach horroru. Gościa raczej starsze kino absorbowało.
Polecam film w każdym razie. Nie splatter, ale jest choroba. Już napisy w połączeniu z pierdolniętą muzyczką zdradzają, że będzie się działo.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Tu masz namiastkę z 4 pierwszych płytBonecrusher pisze:Zgadzam się z kolegą, a j jak myślicie czy jest jeszcze szansa, że przypierdola czymś na miarę pierwszych 4 płyt?
a teraz skocz mi po piwo
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
Tak. Był to przełom na miarę Einsteina, a najlepsze jest to, że wcale od razu to za bardzo nie chwyciło, więc i epigonów nie było za wielu.Bonecrusher pisze: ↑25-03-2022, 18:40
Na tamten czas była to muza bardzo przelomowa dla gatunku, patrząc po tym jak ostatnio coraz częściej łapie się na znajdowaniu nawiązań do autopsy i ich sposobu grania, a teraz niema za bardzo już co wyznaczać,czy dobrze rozumiem?
Świetne kompozycję, ale główny sekret leżał w brzmieniu. Zresztą, tam wszystko jest tak jak trzeba po prostu, I nie do podrobienia.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
- rasowy masterfulowicz
Jak tak Pan stawia sprawę to kupię dwa nawetAlkoholokaust pisze: ↑25-03-2022, 18:42Tu masz namiastkę z 4 pierwszych płytBonecrusher pisze:Zgadzam się z kolegą, a j jak myślicie czy jest jeszcze szansa, że przypierdola czymś na miarę pierwszych 4 płyt?
a teraz skocz mi po piwo

Stay clean! 

- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
-
Jaka jest realna szansa że Autopsy kiedyś zobaczymy u siebie? Na NWN w Berlinie rozmawialiśmy i Autopsy to nie jest tani szpas koncertowy. Chłopaki mocno się liczą. Kiedyś przymierzałem się z 535 Michałem żeby jechać to była wtedy chyba Holandia ale mogłem coś pojebac. Kurwa jeden z TYCH zespołów, które muszę zobaczyć.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Małe szanse, bo nie grają tras, ściągniecie na jeden koncert do Jewropy to ogromne koszta, które nie mają raczej szans się zwrócić w przypadku osobnego koncertu, ewentualnie letnie festiwale by w grę wchodziły, ale po co, skoro za taką samą kase może zagrać setka innych kapel, która przyciągnie większe audytorium. Też bym chętnie zobaczył, bo z klassik dm widziałem już chyba wszystko lajf, prócz tej czwórki trupojebców.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Ubzdur
- w mackach Zła
Oba Murder Squady mega, dziś Death Breath wpadło, nowopoznany Leprophiliac też mnie urządza. Jest tych klonów Autopsy od zajebania, ale te co wymieniłem ostatnio słuchałem i było to bardzo fajne doświadczenie. Natomiast nowe Autopsy to dla mnie EPy i Macabre Eternal, muszę resztę znowu zarzucić, bo oni gówna nigdy nie wydali, mało słuchałem ale Turniquets Hacksaws And Graves ale chyba było bdb.
-
Eee to nie tylko Macabre Eternal. Mi się wszytko podoba. łącznie z bezgłowym rytuałem ,która uważam za zajebista płytę. Inaczej- ja kocham te zespól w całości- to tez mogę być nie obiektywny:D
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobre, hiszpańskie, klonowanko.Ubzdur pisze: ↑25-03-2022, 20:44Oba Murder Squady mega, dziś Death Breath wpadło, nowopoznany Leprophiliac też mnie urządza. Jest tych klonów Autopsy od zajebania, ale te co wymieniłem ostatnio słuchałem i było to bardzo fajne doświadczenie. Natomiast nowe Autopsy to dla mnie EPy i Macabre Eternal, muszę resztę znowu zarzucić, bo oni gówna nigdy nie wydali, mało słuchałem ale Turniquets Hacksaws And Graves ale chyba było bdb.
lys på slutten av lys
-
- postuje jak opętany!
Wydaje mi się że dwie pierwsze płyty i płyty po reaktywacji nigdy nie dotarły tekstowo do rejonów Acts cz Shitfun, tam jest totalne zezwierzęcenie, zero barier tylko smród i gnicie hehe. Nawet nie tyle teksty co już same tytuły wiele mówią - Orgy in excrements, czy Humiliate your coprse (najlepszy utwór Autopsy, nie do zdarcia - genialna motoryka riffów, wokale to jakaś miazga a tekst pisany przez szaleńca),bartwa pisze: ↑25-03-2022, 18:13W tym wieku 9 lat to praktycznie różnica jednego pokolenia, fakt.Alkoholokaust pisze: ↑25-03-2022, 18:05
Danny to rocznik 1960, Chris i Eric 1969. 9 lat różnicy w momencie montowania kapeli, kiedy ci byli szczylami on się mógł jawić jako stary chuj, zdecydowanie. Zresztą czytałem gdzieś, że panowie byli dość sceptyczni w kwestii przyjęcia go do składu, ale jak zapierdolił na próbie tym swoim firmowym wiercącym solo to szybko rozwiał ich wątpliwości. Teksty warto poczytać, zdecydowanie:
"We pulled some more corpses;
bigger ones this time. We'd lay
'em down on a grave one at a time
and take a big huge piece of a
headstone we broke... and smash the
head like a rotted melon"
czy:
Praise the children
With their toothless jaws
Satisfying my darkest thirst
With their little fingers broken
Snapped like twigs
[Praise the children
For they fill me with love
With their legs cut off
Crawling with crimson snail tracks
Screaming all the way
Pojebany
chory
skurwysyn
![]()
Chory pojeb + muzyczny talent = płyta stulecia. Zawsze powtarzam - najlepsi artyści muszą być pierdolnięci. Jak mają równo pod sufitem, to mogą być "ledwie" dobrymi rzemieślnikami. A różnica między artyzmem/geniuszem a rzemiosłem jest ogromna.
Natomiast co do Ravenous to tak się złożyło, że kilka dni temu odkurzyłem obie płyty i mcd - debiut to jest przemiazga, mini też rewelacja, jednak Blood Delirium momentami kuleje.. ale znowu tutaj Reifert wokalnie pozamiatał w stylu nagrań na Shitfun.
Doomed to w zasadze prawie jak Abscess

A co do Abscess to dla mnie ich najlepsza płyta to Tormented oraz demo Open Wound. No i debiut - nagrany i zmiksowany w 24h

Mają panowie dar do robienia świetnych riffów, kompozycji i tekstów.
12345
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
535 propsuje12345 pisze: ↑25-03-2022, 21:03Wydaje mi się że dwie pierwsze płyty i płyty po reaktywacji nigdy nie dotarły tekstowo do rejonów Acts cz Shitfun, tam jest totalne zezwierzęcenie, zero barier tylko smród i gnicie hehe. Nawet nie tyle teksty co już same tytuły wiele mówią - Orgy in excrements, czy Humiliate your coprse (najlepszy utwór Autopsy, nie do zdarcia - genialna motoryka riffów, wokale to jakaś miazga a tekst pisany przez szaleńca),bartwa pisze: ↑25-03-2022, 18:13W tym wieku 9 lat to praktycznie różnica jednego pokolenia, fakt.Alkoholokaust pisze: ↑25-03-2022, 18:05
Danny to rocznik 1960, Chris i Eric 1969. 9 lat różnicy w momencie montowania kapeli, kiedy ci byli szczylami on się mógł jawić jako stary chuj, zdecydowanie. Zresztą czytałem gdzieś, że panowie byli dość sceptyczni w kwestii przyjęcia go do składu, ale jak zapierdolił na próbie tym swoim firmowym wiercącym solo to szybko rozwiał ich wątpliwości. Teksty warto poczytać, zdecydowanie:
"We pulled some more corpses;
bigger ones this time. We'd lay
'em down on a grave one at a time
and take a big huge piece of a
headstone we broke... and smash the
head like a rotted melon"
czy:
Praise the children
With their toothless jaws
Satisfying my darkest thirst
With their little fingers broken
Snapped like twigs
[Praise the children
For they fill me with love
With their legs cut off
Crawling with crimson snail tracks
Screaming all the way
Pojebany
chory
skurwysyn
![]()
Chory pojeb + muzyczny talent = płyta stulecia. Zawsze powtarzam - najlepsi artyści muszą być pierdolnięci. Jak mają równo pod sufitem, to mogą być "ledwie" dobrymi rzemieślnikami. A różnica między artyzmem/geniuszem a rzemiosłem jest ogromna.
Natomiast co do Ravenous to tak się złożyło, że kilka dni temu odkurzyłem obie płyty i mcd - debiut to jest przemiazga, mini też rewelacja, jednak Blood Delirium momentami kuleje.. ale znowu tutaj Reifert wokalnie pozamiatał w stylu nagrań na Shitfun.
Doomed to w zasadze prawie jak Abscess![]()
A co do Abscess to dla mnie ich najlepsza płyta to Tormented oraz demo Open Wound. No i debiut - nagrany i zmiksowany w 24h
Mają panowie dar do robienia świetnych riffów, kompozycji i tekstów.
lys på slutten av lys
- Believer
- weteran forumowych bitew
Tormented rozpierdol, fakt. Wczoraj akurat poleciało.
- Ojciec Mateusz
- zaczyna szaleć
Fakt swego czasu był ogromny wysyp takiej muzy. Przeszło mi jaranie się każdą kapelą grającą pod Autopsy, ale czasem można trafić perełki jak np. Mausoleum z USA które polecam w chuj dla fanów dwóch pierwszych albumów bohaterów tematu. Albo moje ostatnie odkrycie z Finlandii czyli Necrolepsy - póki co same demówki na koncie. Esencja!
Z tych nowych rzeczy tylko "Puncturing the Grotesque" i "The Headless Ritual" zniknęły z mojego regału.Natomiast nowe Autopsy to dla mnie EPy i Macabre Eternal, muszę resztę znowu zarzucić, bo oni gówna nigdy nie wydali, mało słuchałem ale Turniquets Hacksaws And Graves ale chyba było bdb.
-
Ojcze Mateuszu nosz kurczę ja nie znam a jutro pierwsze co robię zapoznaje sie z nazwą Mausoleum. buk zapłać.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
- maciek z klanu
Warto poznać, już tutaj dyskutowaliśmy kiedyś o Mausoleum.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo