KREATOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: KREATOR

21-11-2016, 20:11

harvestman pisze:[youtube][/youtube]

Nowy numer, teledysk robili koledzy Adama.
Czuję się obrzygany. Zespoły powinny nagrywać 2,3 płyty i rozpadać się, bo w 99,9% przypadków, po 2,3 pierwszych płytach grają łajno.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
anal_destroyer
starszy świeżak

24-11-2016, 12:14

harvestman pisze:[youtube][/youtube]

Nowy numer, teledysk robili koledzy Adama.
Rzepa...
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

25-11-2016, 14:14

Jeżeli oswoimy się z faktem, że obecny Kreator to granie na przecięciu power metalu i melodeath, to wyjdzie na to, że całkiem zgrabne piosenki grają panowie i całkiem sympatycznie się tego słucha (a czy warto, to już inna sprawa). Zarazem wcale nie musi to kolidować z uwielbieniem do "Pleasure to Kill". :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-11-2016, 14:26

Plagueis pisze:Jeżeli oswoimy się z faktem, że obecny Kreator to granie na przecięciu power metalu i melodeath, to wyjdzie na to, że całkiem zgrabne piosenki grają panowie i całkiem sympatycznie się tego słucha (a czy warto, to już inna sprawa). Zarazem wcale nie musi to kolidować z uwielbieniem do "Pleasure to Kill". :)

No właśnie w pewnym sensie koliduje i to dość mocno, bo tak jak nowy Vader średnio mi pasuje grając thrash z domieszką death metalu, tak Kreator który ma teledyski w stylu Behemotha średnio mi podchodzi. Obydwa zespoły w jakiś sposób stworzyły swój wizerunek wiele lat temu, i na samym początku idealnie się wstrzelili.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

25-11-2016, 14:26

Plagueis pisze:Jeżeli oswoimy się z faktem, że obecny Kreator to granie na przecięciu power metalu i melodeath,
Co by nie mówić zespół wraz z wytwórnią odrobił lekcje z marketingu szczególnie w ujęciu rynku niemieckiego. Wykresy kołowe, prezentacje w powerpoincie i tabelki w excelu były zapewne w użyciu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

25-11-2016, 18:14

Nasum pisze: No właśnie w pewnym sensie koliduje i to dość mocno, bo tak jak nowy Vader średnio mi pasuje grając thrash z domieszką death metalu, tak Kreator który ma teledyski w stylu Behemotha średnio mi podchodzi. Obydwa zespoły w jakiś sposób stworzyły swój wizerunek wiele lat temu, i na samym początku idealnie się wstrzelili.
Było, minęło. Dziś Kreator to już inny zespół i trzeba się z tym faktem pogodzić. Mi takie granie w niczym nie przeszkadza, a taki "Enemy of God" nawet lubię i jakoś nie kłóci mi się to z odsłuchiwaniem - znacznie częstszym niż w przypadku rzeczonej - "Endless Pain". :)
Kwestię teledysków pomijam, bo ten Kreatora wioską powiewa i z tym chyba wszyscy się zgodzimy.
Nerwowy pisze: Co by nie mówić zespół wraz z wytwórnią odrobił lekcje z marketingu szczególnie w ujęciu rynku niemieckiego. Wykresy kołowe, prezentacje w powerpoincie i tabelki w excelu były zapewne w użyciu.
Heh, coś jest na rzeczy.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Ritual
zaczyna szaleć

12-12-2016, 06:36

Pojawiła się tracklista i w chuj dziwne tytuły

http://www.metal-archives.com/albums/Kr ... nce/613204" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

12-12-2016, 09:55

Omujborze, ale szopa. Okładka jeszcze gorsza. Niemieckie kuce będą wniebowzięte.

W sumie to szkoda, że tak to się potoczyło. Violent Revolution było naprawdę dobre, ale Jesu, to było już 15 (!!!) lat temu i nie trzeba 4. raz przepłukiwać tego przepisu, w jeszcze bardziej przaśnej formie.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

12-12-2016, 11:12

Jak widzę coś spod znaku Nuclear Blast to mi się zbiera na wymioty. Już sam ten fakt znaczy że będzie to kupa, od okładki, przez brzmienie aż po muzykę.
Karkasonne

12-12-2016, 11:38

Ritual pisze:Pojawiła się tracklista i w chuj dziwne tytuły

http://www.metal-archives.com/albums/Kr ... nce/613204" onclick="window.open(this.href);return false;
W październiku już ktoś wrzucał
Awatar użytkownika
Żułek

16-12-2016, 15:51

numer którego nie bedzie na albumie
Obrazek
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

16-12-2016, 16:07

smooker pisze:Omujborze, ale szopa. Okładka jeszcze gorsza. Niemieckie kuce będą wniebowzięte.
polskie też
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

16-12-2016, 16:30

Żułek pisze:numer którego nie bedzie na albumie
Obrazek
No gówniany, chyba nie ma czego żałować. A już ten refren z solówką pod wokalem to wali tymi melodyjnymi gównami, że mdli. Kreatora od Gamma Ray, Edguy czy innego {tu wstaw dowolną nazwę niemieckiego melodyjnego heavy/power} odróżnia już tylko wokal Mille. Bo nawet w warstwie lirycznej i graficznej już nie ma za dużego wysiłku.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

16-12-2016, 17:02

co za sraka
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

16-12-2016, 17:07

Believer pisze:
co za sraka
BTW ktoś z NB chyba kopiował description z poprzedniego teledysku, bo pod tym jest:
Official video for 'Satan Is Real', taken from the album of the same name!

I tak, sraka niestety.
aniola
weteran forumowych bitew

16-12-2016, 18:10

Pamiętam dzień w którym KREATOR po koncercie dla nas fanów sprzedawali pierwsze trzy płyty za 1/3 wartości:).Po powrocie i wrzuceniu na talerz "Terrible...." Byłem w 7 niebie:))) "Extreme...",Coma..." ech.....Niestety przyszła "Endorama" i inne wynalazki.I naprawdę mi żal ,że taki zespół dziś robi to:))))) Jasne zaraz będzie trza się rozwijać:)))) KURWA POSŁUCHAJCIE TYCH 3 PŁYT potem dyskusja:)))))))
Karkasonne

16-12-2016, 23:46

Believer pisze:
co za sraka
Obrazek
535

17-12-2016, 00:39

aniola pisze:Pamiętam dzień w którym KREATOR po koncercie dla nas fanów sprzedawali pierwsze trzy płyty za 1/3 wartości:).Po powrocie i wrzuceniu na talerz "Terrible...." Byłem w 7 niebie:))) "Extreme...",Coma..." ech.....Niestety przyszła "Endorama" i inne wynalazki.I naprawdę mi żal ,że taki zespół dziś robi to:))))) Jasne zaraz będzie trza się rozwijać:)))) KURWA POSŁUCHAJCIE TYCH 3 PŁYT potem dyskusja:)))))))
Zostaw te prehistorie. Każdy powie, że ludzie tyle nie żyją, a już pewnością nawet jeżeli kiedyś, to już dawno nieprawda. Teraz liczy się sprzedaż tych wszystkich błyskotek. Stare buce do śmietnika. Gods of Violence? Szyderczy rechot historii.
[youtube][/youtube]
aniola
weteran forumowych bitew

17-12-2016, 00:50

535 pisze:
aniola pisze:Pamiętam dzień w którym KREATOR po koncercie dla nas fanów sprzedawali pierwsze trzy płyty za 1/3 wartości:).Po powrocie i wrzuceniu na talerz "Terrible...." Byłem w 7 niebie:))) "Extreme...",Coma..." ech.....Niestety przyszła "Endorama" i inne wynalazki.I naprawdę mi żal ,że taki zespół dziś robi to:))))) Jasne zaraz będzie trza się rozwijać:)))) KURWA POSŁUCHAJCIE TYCH 3 PŁYT potem dyskusja:)))))))
Zostaw te prehistorie. Każdy powie, że ludzie tyle nie żyją, a już pewnością nawet jeżeli kiedyś, to już dawno nieprawda. Teraz liczy się sprzedaż tych wszystkich błyskotek. Stare buce do śmietnika. Gods of Violence? Szyderczy rechot historii.
[youtube][/youtube]
nie nie zostawię prehisterii:))))))
Nasum

17-12-2016, 14:59

[youtube][/youtube]

Sejten is riiiil, sejten is riiillll...
ODPOWIEDZ