DODHEIMSGARD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Re: DODHEIMSGARD
Zrządzeniem losu, ponownie wylądowałem zeszłej nocy w paryskim klubie Glazart, zawleczony tam możliwością uczestnictwa w koncercie diabłów z Dødheimsgard. O Hetroertzen nie będę wspominał, bo black metalowy Harry Potter to raczej nie moja para kozaków. Troll wypadł poprawnie, prezentując przekrojowo utwory z wszystkich wydawnictw + jeden z nowej płyty. Jakkolwiek nie porwało mnie to.
Za to DHG zaczął wybebeszanie od pierwszych taktów i nie przestawał aż do samego końca. Set bardzo zrównoważony przekrojowo, z nieznacznym naciskiem na dwie pierwsze płyty, czego raczej nikt poważny nie traktowałby jako zarzutu. Skład grupy jakby ponownie odświeżony, nie licząc Vicotnika i Aldrahna. Ten ostatni zniknął ze sceny na dwa utwory z Supervillain, w których wokale przejął Pan Józek, który z tą swoją brodą wyglądał jak rasowy, obłąkany dziad borowy. Po cichu liczyłem na możliwość zakupu nowego albumu podczas koncertu, ale jak się później okazało, premiera przesunięta została na luty. Zagrali za to jeden nowy numer, klimatem przypominający połączenie Virus (Road) z Thorns. Dla mnie rewelacja.
Powrót Aldrahna do składu, to chyba najlepsze co mogło przydarzyć się tej bandzie, jeśli chodzi o wybór frontmana. A jest nim z krwi i kości. Gdy na końcu dobijali za pomocą "Traces of Reality" jakby nigdy nic, zszedł ze sceny w sam środek młyna, dolewając oliwy do i tak maksymalnie buchającego ognia. Nie oszczędzał się w ogóle, napierdalając jak dziki. Fenomenalny gość, kurwa!
Dla zainteresowanych poczynaniami tego osobnika, wiadomość z pierwszej ręki - debiutancka płyta The Deathtrip - Deep Drone Master ma się ukazać jeszcze przed tegorocznymi świętami. W końcu!
Stoisko z merchem najbogatsze w ofertę Troll, m.in. Drep De Kristne na winylu i chyba trzy albo cztery wzory koszulek. Ceny jednak nieco odstraszały.
Kolega Dalihrob wrzucił linka z występu w Pradze sprzed kilku dni. Warto sprawdzić.
Za to DHG zaczął wybebeszanie od pierwszych taktów i nie przestawał aż do samego końca. Set bardzo zrównoważony przekrojowo, z nieznacznym naciskiem na dwie pierwsze płyty, czego raczej nikt poważny nie traktowałby jako zarzutu. Skład grupy jakby ponownie odświeżony, nie licząc Vicotnika i Aldrahna. Ten ostatni zniknął ze sceny na dwa utwory z Supervillain, w których wokale przejął Pan Józek, który z tą swoją brodą wyglądał jak rasowy, obłąkany dziad borowy. Po cichu liczyłem na możliwość zakupu nowego albumu podczas koncertu, ale jak się później okazało, premiera przesunięta została na luty. Zagrali za to jeden nowy numer, klimatem przypominający połączenie Virus (Road) z Thorns. Dla mnie rewelacja.
Powrót Aldrahna do składu, to chyba najlepsze co mogło przydarzyć się tej bandzie, jeśli chodzi o wybór frontmana. A jest nim z krwi i kości. Gdy na końcu dobijali za pomocą "Traces of Reality" jakby nigdy nic, zszedł ze sceny w sam środek młyna, dolewając oliwy do i tak maksymalnie buchającego ognia. Nie oszczędzał się w ogóle, napierdalając jak dziki. Fenomenalny gość, kurwa!
Dla zainteresowanych poczynaniami tego osobnika, wiadomość z pierwszej ręki - debiutancka płyta The Deathtrip - Deep Drone Master ma się ukazać jeszcze przed tegorocznymi świętami. W końcu!
Stoisko z merchem najbogatsze w ofertę Troll, m.in. Drep De Kristne na winylu i chyba trzy albo cztery wzory koszulek. Ceny jednak nieco odstraszały.
Kolega Dalihrob wrzucił linka z występu w Pradze sprzed kilku dni. Warto sprawdzić.
This is where everything goes backwards.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Fajna jest ale jeszcze lepsze i bardziej spójne jeżeli chodzi o te klimaty jest MCD 'Satanic Art'.[V] pisze:666 international nie starzeje się jednak tak dobrze jak Rebel extravaganza czy Thorns..troche wsi tam jest.
Yare Yare Daze
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
no ba, dla niektorych to nawet najlepsza plyta...Kingu pisze:Reign Of Light jest jak najbardziej udany, w odróżnieniu od następcy.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- hcpig
Jakbym siebie czytał.hcpig pisze:Fajna jest ale jeszcze lepsze i bardziej spójne jeżeli chodzi o te klimaty jest MCD 'Satanic Art'.[V] pisze:666 international nie starzeje się jednak tak dobrze jak Rebel extravaganza czy Thorns..troche wsi tam jest.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Pod ciągłą nieobecność nowej płyty, taka ciekawostka z minionej epoki, tj. zapis pierwszego występu grupy z roku 1996, promującego wydanie Monumental Possession.
[youtube][/youtube]
edit: podmieniłem linkę, bo właśnie pojawiła się poprawiona wersja z odpowiednim dźwiękiem i dłuższa o 10 minut.
[youtube][/youtube]
edit: podmieniłem linkę, bo właśnie pojawiła się poprawiona wersja z odpowiednim dźwiękiem i dłuższa o 10 minut.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Yuzefff, dzie ten nowy Dustheimsgard ja się pytam!
- Bloodcult
na NWN pisali że wyjdzie razem z nowym Thorns :D
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
łoo kurwa :/Bloodcult pisze:na NWN pisali że wyjdzie razem z nowym Thorns :D
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
aaoea a nie wiem czy to przeżyję, jeśli dożyję.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- TheDude
Bloodcult pisze:na NWN pisali że wyjdzie razem z nowym Thorns :D
To możemy sobie czekać jak w pewnym filmie z Franciszkiem Pieczką, aż obrośniemy w mech i kwiatki :)
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Właśnie przebrnąłem przez ten mocarny wywiad z panem Bjørnem.
http://www.massfreemedia.com/archives/the-forever-now/" onclick="window.open(this.href);return false;
m.in. take kwiatki

Vicotnik robi oklep bębnów, więc pewnikiem zdjęcie z sesji albo próby z czasów 'Kronet Til Konge'.
http://www.massfreemedia.com/archives/the-forever-now/" onclick="window.open(this.href);return false;
m.in. take kwiatki
Jest tu po trochę o wszystkich najważniejszych zespołach, w których się udziela/ł, również o Thorns. No i smaki są na ten jego INTROVERT. Polecam lekturę.Speaking of that period, with Satanic Art, there was a huge leap in terms of music and identity. Was that your feeling as well? I mean, like many of us, you must have been impressed when you heard Traces of Reality for the first time.
I don’t think it struck me like that, but then again, I came trembling into the studio high on acid, so the experience of the song and the vocal recording were just parts of the trip I think (laughs). I remember the first take we did, I only shouted "JA" (yes in Norwegian) throughout the whole song, pissing off the guys who were concerned about the expensive time I was using up for nothing (laughs). The take was deleted, making room for the second take which is the present one.

Vicotnik robi oklep bębnów, więc pewnikiem zdjęcie z sesji albo próby z czasów 'Kronet Til Konge'.
- COFFIN
Dødheimsgard, Norway’s premier experimental extremists have completed work on their fifth album, titled ‘A Umbra Omega’, and set for release on March 16th on Peaceville Records.Knokkelmann pisze:Yuzefff, dzie ten nowy Dustheimsgard ja się pytam!
https://www.facebook.com/DODHEIMSGARD" onclick="window.open(this.href);return false;
'Come the Blessed Madness'
-
może być nieźle pojebany materiał
- TORTURER
- w mackach Zła
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
16 marca "A Umbra Omega"
https://www.burningshed.com/store/peace ... ction/403/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.burningshed.com/store/peace ... ction/403/" onclick="window.open(this.href);return false;
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- postuje jak opętany!
Hjertet mitt slår i mørket
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zajebisty miks DHG, Ved Buens Ende i Virus. :-)
all the monsters will break your heart
- hcpig
Nie chcę sobie psuć frajdy a czekam mocno.
Ale KTK i tak już nie przebiją.
Ale KTK i tak już nie przebiją.
Yare Yare Daze