GORGUTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
Re: GORGUTS
przypominam, ze znaczna czesc palujacych sie nad Fas... nie miala pojecia, ze istnieje taka plyta jak Obscura :]
Zgaduję, że Written In Waters też była czarną plamą.Mol pisze:przypominam, ze znaczna czesc palujacych sie nad Fas... nie miala pojecia, ze istnieje taka plyta jak Obscura :]
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ZMCMol pisze:przypominam, ze znaczna czesc palujacych sie nad Fas... nie miala pojecia, ze istnieje taka plyta jak Obscura :]
- Mol
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Obstawiam, że spora część z nich do tej pory nie dopuszcza do siebie takiej myśli.Mol pisze:przypominam, ze znaczna czesc palujacych sie nad Fas... nie miala pojecia, ze istnieje taka plyta jak Obscura :]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Riven
- Kontakt:
Ja dopuscilem juz kilka lat temu i z niecierpliwoscia czekam na odsluch tego nowego albumu
this is a land of wolves now
Wyczuwam szyderstwo, a przecież oczywiste jest, że każdy nieposiadający w swej kolekcji, poniższych pozycji. Powinien natychmiast poprosić Administrację o skasowanie konta.Mol pisze:

- Mistrz
- postuje jak opętany!
czym była inspirowana to nie wiem, dopóki typki z DsO się w tym temacie nie wypowiedzą. równie dobrze mogę powiedzieć, że "Obscura" to zrzyna z "Copula Mundi".Kurt pisze:Nie słuchałeś uważnie Obscury. FAS to wielka płyta, ale mimo wszystko wyraźnie inspirowana wspomnianą wcześniej.Mistrz pisze:"Fas" jest wtórny wobec "Obscury"? podobieństwa mogą leżeć tylko w "połamanych" rytmach, riffy są zupełnie inne na tych płytach.
wiem natomiast, że na "Fas" słyszę sporo rzeczy, których nie słyszałem ani na płytach GORGUTS ani jakichkolwiek innych metalowych płytach.
np. ja. tylko co z tego? "Obscura" to wspaniały, wybitny album, ale i tak słabszy od "Fas".Mol pisze:przypominam, ze znaczna czesc palujacych sie nad Fas... nie miala pojecia, ze istnieje taka plyta jak Obscura :]
- Self
- rasowy masterfulowicz
Tylko najwięksi sobie mogą pozwolić na progresywne elementy w death metalu, wszakże są one too extreme!535 pisze:Trochę zawiedli. Liczyłem na jakieś progresywne elementy.
- Mol
jezuMistrz pisze:np. ja. tylko co z tego? "Obscura" to wspaniały, wybitny album, ale i tak słabszy od "Fas".Mol pisze:przypominam, ze znaczna czesc palujacych sie nad Fas... nie miala pojecia, ze istnieje taka plyta jak Obscura :]
- Sybir
Żadne Jesu, tylko DSO. Swoją drogą, bardzo odważne są te deklaracje Mistrza, warto by je gdzieś wrzucić, tak by wszyscy mogli napawać się napisanymi przez niego słowami - mimo, że są całkiem na poważnie, jak mniemam.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: GORGUTS
Nie wiem czemu post mistrza was tak śmieszy, jedno i drugie to bardzo dobre płyty. Chyba ciężko by było jednoznacznie uznać któraś lepszą.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Sybir
Możliwe, ale trzeba by to rozpatrzyć pomijając kontekst historyczny i znaczenie dla dalszych losów gatunku - tak napiszę, skoro już bzdurzymy i bajdurzymy.
Hmm, w sumie to, jeśli o mnie chodzi, eot :D
Hmm, w sumie to, jeśli o mnie chodzi, eot :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Re: Odp: GORGUTS
Tu akurat nie ma wątpliwości. Wygrywa ta, na której skumulowano więcej pomysłów.Headcrab pisze: Chyba ciężko by było jednoznacznie uznać któraś lepszą.
- Harlequin
Odwazne słowa. Tylko jakie argumenty stoją za tym jakoby Fas było lepsze?Mistrz pisze:"Obscura" to wspaniały, wybitny album, ale i tak słabszy od "Fas".
- Mol
- Riven
- Kontakt:
Nie wiem co lepsze, FAS czy Obscura, ale Obscura ma na pewno lepsze teksty (chociaz nie czytalem tekstow z Obscury)
:D.
:D.
this is a land of wolves now
- Harlequin

Chciałbym przypomniec fragment sesji nagraniowej nowego Gorguts
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Obscura, mimo że starsza, muzycznie wyprzedza Fas o pół wieku. Ja się bardzo cieszę, że blekusie nauczyli się budować napięcie dysonansami (gorzej z jego rozładowywaniem), ale Luc tka muzykę na poziomie dla nich nieosiągalnym. Wielowarstwowość, intensywność, głębia emocjonalna, nie waham się powiedzieć - na poziomie Strawinskiego, jeśli brać pod uwagę wpływy neoklasyczne, albo Shawna Lane'a, jeśli wspomnieć któregoś z wybitnych gitarzystów. Do tego nie sposób przeskoczyć grafomanii w tekstach. To jest wypisz wymaluj poziom Darskiego - egzystencjonalne rozterki licealisty, tyle że nakryte irytującym nadużyciem języka akademickiego.
Lemay przepytywany o wpływ na współczesną scenę, DsO, Ulcerate, Flourishing itd. kurtuazyjnie klepnie po plecach, że fajnie kombinują, że kreatywni, założy koszulkę itd. ale jednocześnie nie sposób nie dostrzec przy okazji jego wszystkomówiącego, szelmowskiego uśmieszku: Nice try kids!
Lemay przepytywany o wpływ na współczesną scenę, DsO, Ulcerate, Flourishing itd. kurtuazyjnie klepnie po plecach, że fajnie kombinują, że kreatywni, założy koszulkę itd. ale jednocześnie nie sposób nie dostrzec przy okazji jego wszystkomówiącego, szelmowskiego uśmieszku: Nice try kids!
- Lykantrop
O dziwo pierwszy raz jestem gotów się podpisać pod wypowiedzią Krafta w 100%.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95