Gdzie tam, właśnie dlatego ten numer jest taki zajebisty - długi jest, to prawda, ale ma fantastyczny drive, jest przemyślany i wybija zęba za zębem przy odsłuchu (co boli bardziej niż kiedy dostajesz szybko maczugą po ryle i tracisz przytomność). Mi podobnie jak Sybirowi Vermis nie do końca podpasowała, ale ten kawałek jest znakomity. Krótko mówiąc: wpierdol przeokrutny, jestem mocno na tak i przeczuwam kolejną fenomenalną płytętomaszm pisze:Troszeczkę ten utwór jest rozlazły i przydługawy , wolę jednak skomasowany w paru minutach dźwięków akt sonicznego mordu.
ULCERATE /New Zealand/
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: ULCERATE /New Zealand/
Ostatnio zmieniony 23-08-2016, 22:20 przez Self, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Hehe raz mi się osiem razy zapętliła na trasie na Olsztyn. Czasem mam takie stany, tak np miałem z ostatnim Adversarial. Leży kupa nieprzesłuchany płyt a ty nie potrafisz się od jednej uwolnić:)byrgh pisze:przesłuchałeś ponad sto razy jakiegoś tam Ulcerate? Boziu, a tyle jeszcze hip hopu czy industrialu, czy industrialnego hip hopu do spenetrowania ;)
- Sybir
Strasznie długo jechałeś do Allenstein, Tomku :Dtomaszm pisze:Hehe raz mi się osiem razy zapętliła na trasie na Olsztyn. Czasem mam takie stany, tak np miałem z ostatnim Adversarial. Leży kupa nieprzesłuchany płyt a ty nie potrafisz się od jednej uwolnić:)
A Ojciec Święty Self I ma rację - piękny drive ten nowy numer. Jakość - jak to w takich przypadkach - fatalna, ale kompozycyjnie jest bardzo obiecująco. Mam nadzieję, że nie będzie kolejnego rozczarowania :D A "wpierdol metal" lepiej przyswajam pod szyldem wspomnianego Adversarial, niż Ulcerate - niby to tylko nazwa, ale jednak siedzi coś w podświadomości, jakiś schemat.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
tomaszm
Panie, od Warszawy do samego Olsztyna w sezonie urlopowym straszne korki. Wtedy na skołatane nerwy nic lepiej nie pomaga jak takie Vermis:)Sybir pisze:Strasznie długo jechałeś do Allenstein, Tomku :Dtomaszm pisze:Hehe raz mi się osiem razy zapętliła na trasie na Olsztyn. Czasem mam takie stany, tak np miałem z ostatnim Adversarial. Leży kupa nieprzesłuchany płyt a ty nie potrafisz się od jednej uwolnić:)
A Ojciec Święty Self I ma rację - piękny drive ten nowy numer. Jakość - jak to w takich przypadkach - fatalna, ale kompozycyjnie jest bardzo obiecująco. Mam nadzieję, że nie będzie kolejnego rozczarowania :D A "wpierdol metal" lepiej przyswajam pod szyldem wspomnianego Adversarial, niż Ulcerate - niby to tylko nazwa, ale jednak siedzi coś w podświadomości, jakiś schemat.
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
Vermis na trasie jest bdb, potwerdzam.
W szczególności naprzemiennie ze Streetcleanerem, tudzież Being And Nothing, najlepszą płytą Extreme Noise Terror.
W szczególności naprzemiennie ze Streetcleanerem, tudzież Being And Nothing, najlepszą płytą Extreme Noise Terror.
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tarpaulin pisze: Being And Nothing, najlepszą płytą Extreme Noise Terror.
A słyszałeś ostatni materiał ENT? Bo co jak co, ale to w tej chwili własnie ich najlepszy materiał. Najbardziej crustowy, najbardziej bezpośredni, najbrutalniejszy.
-
byrgh
- zahartowany metalizator
nierealne, niezależnie od tego, czego by tam nie nagrali, nie są w stanie przebić Phonophobii :)
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
byrgh pisze:nierealne, niezależnie od tego, czego by tam nie nagrali, nie są w stanie przebić Phonophobii :)
To zależy od humoru, raz jedna przoduje raz druga. A czasem swoje trzy grosze dorzuci "Damage 381", który jest dość mocno deathowy.
-
Tarpaulin
- w mackach Zła
To fakt, jest bardzo crustowy i bezpośredni, mocno nawiązujący do debiutu, ale jednak... - najbardziej lubię mocno deathgrindujący Being and nothing. Zwłaszcza zajebiście podoba mi się brzmienie tej płyty.Nasum pisze:A słyszałeś ostatni materiał ENT? Bo co jak co, ale to w tej chwili własnie ich najlepszy materiał. Najbardziej crustowy, najbardziej bezpośredni, najbrutalniejszy.Tarpaulin pisze: Being And Nothing, najlepszą płytą Extreme Noise Terror.
-
tomaszm
Ja jestem całkiem spokojny o całość bo to na pewno będzie koncept płyta i takie słuchanie tracku na wyrywki zaburza odbiór całości. Tak samo było z ostatnim Altar of Plagues gdzie promujący kawałek nie robił w ogóle roboty a całościowo płyta okazała się być pierdolonym misterium.
-
tomaszm
Czy można gdzieś u nas w kraju nabyć tshirt(najlepiej sensownej jakości) bohaterów tematu? Jeśli nie u nas to gdzie ewentualnie za granicą?
- Deathhammer66
- w mackach Zła
http://clrvynt.com/ulcerate-abrogation/" onclick="window.open(this.href);return false;
kolejny utwór.
kolejny utwór.
- swetrwser
- postuje jak opętany!
Podłączam się do pytania.tomaszm pisze:Czy można gdzieś u nas w kraju nabyć tshirt(najlepiej sensownej jakości) bohaterów tematu? Jeśli nie u nas to gdzie ewentualnie za granicą?
- Deathhammer66
- w mackach Zła
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Sybir
O take Ulcerate walczyłę ;______;
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Deathhammer66
- w mackach Zła
No, chyba najlepszy kawałek z dotychczas udostępnionych. Coraz bardziej jara mnie nadchodząca premiera.
- Gall
- weteran forumowych bitew
Klasa sama w sobie.
Te nowe kawałki mają jakiś przygnębiający klimat, nie wiem jak to wyjaśnić. A ten w szczególności.
Te nowe kawałki mają jakiś przygnębiający klimat, nie wiem jak to wyjaśnić. A ten w szczególności.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Sybir
To prawda. Zdecydowanie słychać tam wpływy Mgły.
:D
:D
- Nekromantheon
- postuje jak opętany!
Wspaniały numer!!!!!Deathhammer66 pisze:[youtube][/youtube]