Celtic Frost "Monotheist"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: Celtic Frost "Monotheist"
W Anglii jest tego w chuj, a mówimy tylko o jednym narodzie. Proste słowo "but" na południu brzmi "bat", w Cambridge Dictionary jest "bat", ale już w Midlands i North, czyli w 2/3 Anglii mówi się "but".
Ostatnio zmieniony 21-11-2023, 20:50 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
konkretna pochwała, trza posłuchaćBonecrusher pisze: ↑21-11-2023, 18:48Monotheist to moja ulubiona płyta wszechczasów i to nie w metalu, a w całej muzyce.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bonecrusher pisze: ↑21-11-2023, 20:39Z tej obecnie poznanej przeze mnie oczywiścieŻułek pisze: ↑21-11-2023, 19:47skąd wiesz ? przesłuchałeś już całą muzyke ?Bonecrusher pisze: ↑21-11-2023, 18:48Monotheist to moja ulubiona płyta wszechczasów i to nie w metalu, a w całej muzyce.![]()
![]()

ja se musze zrobić powtórke (reszta ogarnięta) bo od czasów premiery nie słuchałem i sprawdzić czy coś się zmieniło w tej kwestii (było beeeeeeeeeeeee)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ozob
No nie wiem. Tam przerasta ich słowo "toilet".DST pisze: ↑21-11-2023, 20:40Co nie zmienia faktu, że powiedzenie czegoś takiego w USA będzie czymś zupełnie normalnym.ozob pisze: ↑21-11-2023, 20:34To, że jest słownikowe rozróżnienie na brytyjski angielski i amerykański angielski nie oznacza, że obie formy są tak samo często używane. Polecam odwiedzić Londyn, który już ma mało wspólnego z tzw. posh angielskim i wylecieć z "dajsekszyn" albo gdzieś na północy w okolice Manchester, Middlesbrough czy Newcastle. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Uzywają w większości słowa "restroom". Co w związku z tym?ozob pisze: ↑21-11-2023, 20:59No nie wiem. Tam przerasta ich słowo "toilet".DST pisze: ↑21-11-2023, 20:40Co nie zmienia faktu, że powiedzenie czegoś takiego w USA będzie czymś zupełnie normalnym.ozob pisze: ↑21-11-2023, 20:34To, że jest słownikowe rozróżnienie na brytyjski angielski i amerykański angielski nie oznacza, że obie formy są tak samo często używane. Polecam odwiedzić Londyn, który już ma mało wspólnego z tzw. posh angielskim i wylecieć z "dajsekszyn" albo gdzieś na północy w okolice Manchester, Middlesbrough czy Newcastle. (:
Może to, że dłużej siedzą na kiblu? Na pewno ich deski są bardziej miękkie. Strzelałem klocki i w restroomach, i w toiletach i różnica była wyraźna.
- Damon
- rozkręca się
Zajebista płyta nagrana przez zajebistych ludzi.
"A Dying God Coming Into Human Flesh" to dla mnie jeden z najlepszych utworów, zajebista muzyka, tekst, teledysk...
Ciężko się pisze jak czegoś w tym momencie nie słuchasz, a rozpierdala coś innego w danej chwili (polska Plaga!).
Nawet wkurwię co niektórych, że Monotheist + Triptykon > CF...
"A Dying God Coming Into Human Flesh" to dla mnie jeden z najlepszych utworów, zajebista muzyka, tekst, teledysk...
Ciężko się pisze jak czegoś w tym momencie nie słuchasz, a rozpierdala coś innego w danej chwili (polska Plaga!).
Nawet wkurwię co niektórych, że Monotheist + Triptykon > CF...
- ozob
To Mega Therion jest nie do ruszenia.
- Believer
- weteran forumowych bitew
"Monotheist+triptykon>cf"co za idiotyzm. Monotheist to już nie cf? Rozumiem, co autor miał na myśli, ze M to nowe otwarcie, a T kontynuacja tej drogi, ale i tak iksde. Monotheist oczywiście monolit i potęga, tu nie ma o czym dyskutować. Kiedyś była przywiozła mi 2xLP po zmarłym członku rodziny z autografami zespołu, ale przy okazji zmiany partnerki oddałem, bo mi było głupio zatrzymać 

-
"Monotheist" i Triptykon bdb, ale preferuję dokonania Celtic Frost do "Into The Pandemonium" włącznie.
Tymczasem jest kolejny klip promujący koncertówkę Triumph Of Death:
-
- mistrz forumowej ceremonii
W ogóle nie wracam do Monotheist odkąd sprzedałem CD.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Kurwa jaka bieda.RippingHeadache pisze: ↑22-11-2023, 20:42"Monotheist" i Triptykon bdb, ale preferuję dokonania Celtic Frost do "Into The Pandemonium" włącznie.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
Normalne niskobudżetowe. 

- Believer
No nie ma ognia, dymu, perkusisty grającego do góry nogami i zegara na głowie. Kurwa bieda
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mieli fajny teledysk do "Dying God...", a to wygląda jak nagrane lepszym telefonem, chyba o to koledze wyżej chodziło.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- rasowy masterfulowicz
- shagwest
- zaczyna szaleć
Tu chodzi o te ujęcia z fosy. Zrozumiałe, że bootlegi z telefonu są pierwszym skojarzeniem. Za mała scena, by wpuścić na nią kamerzystów?
So say we all.
-
I może jeszcze potrzebna jest wersja bez glutenu?
Album jest koncertowy to i klip jest koncertowy. Zespół wychodzi na scenę i poza makijażem czy backdropami nie stosuje żadnych (innych) zbędnych pierdół. Płyta zawiera materiał z 3 koncertów, klip jest zrobiony z czwartego więc nikt tu niczego nie kręcił, aby wydać DVD czy zadowalać jutubowych estetów. Jest podbicie tematu płyty i trochę obrazków pokazujących/przypominających jak koncert Triumph Of Death wygląda w rzeczywistości. NIe ma to być dzieło na festiwal w Cannes czy w innej Gdyni.

Album jest koncertowy to i klip jest koncertowy. Zespół wychodzi na scenę i poza makijażem czy backdropami nie stosuje żadnych (innych) zbędnych pierdół. Płyta zawiera materiał z 3 koncertów, klip jest zrobiony z czwartego więc nikt tu niczego nie kręcił, aby wydać DVD czy zadowalać jutubowych estetów. Jest podbicie tematu płyty i trochę obrazków pokazujących/przypominających jak koncert Triumph Of Death wygląda w rzeczywistości. NIe ma to być dzieło na festiwal w Cannes czy w innej Gdyni.

- Believer
Ee tam. wiadomo, że najlepszy teledysk cf to "cherry orchards". A tak serio, to obraz do "wine in my hand" bardzo lubię.
- Damon
- rozkręca się
"Monotheist+triptykon>cf"co za idiotyzm
To nie idiotyzm, to opinia.
To nie idiotyzm, to opinia.