TIAMAT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Re: TIAMAT
Set lista na tym koncercie odzwierciedla to, które płyty Tiamat są najlepsze.
- empir
- zahartowany metalizator
Albo najpopularniejszeAsia Tuchaj-Bejowicz pisze: ↑10-06-2025, 23:21Set lista na tym koncercie odzwierciedla to, które płyty Tiamat są najlepsze.
- Lukass
Pisałem już przy okazji Mystic 2025 - kawałki z "Wildhoney" wypadły na ich koncercie zdecydowanie najlepiej. I jak lubię "Clouds", jak lubię "A Deeper Kind of Slumber", tak po latach jest dla mnie jasne, że to właśnie "Wildhoney" jest esencją i opus magnum tego zespołu. Przebłysk geniuszu, jaki trafia się nielicznym kapelom. Płyta kompletna, bez słabego fragmentu. Przepięknie się zestarzała.empir pisze: ↑11-06-2025, 00:17Albo najpopularniejszeAsia Tuchaj-Bejowicz pisze: ↑10-06-2025, 23:21Set lista na tym koncercie odzwierciedla to, które płyty Tiamat są najlepsze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sgt. Barnes
Wczoraj słuchałem. była i nadal jest magia. Brzmi już trochę archaicznie, ale w tym jej urok. Jest jak jedna długa opowieść, gdzie miód i psylocybina wchodzą w cudowną interakcję. Dziś poleci Drzemka.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Myślę, że 95% fanów Tiamat też tak właśnie uważa. Co więcej, "Wildhoney" moim zdaniem w ogóle się nie starzeje. Klasyk. Mam do niej ogromny sentyment, bo to jest płyta, która otworzyła mi uszy na inne gatunki, na muzykę nie związaną z metalem.
all the monsters will break your heart
-
- zaczyna szaleć
Zdecydowanie! Wildhoney odmienił moje spojrzenie na muzykę w tamtych czasach. Najlepsza ich płyta bez wątpienia. Co do zestarzenia się - wg mnie Deeper… znakomicie się zestarzał. W momencie wydania był szok i potrzebowałem trochę przesłuchań, żeby się polubić. Ale koncert z trasy po Deeper do dziś uważam za jednen z najlepszych, jaki widziałem - zespół w topowej formie, genialne fluo makijaże, setlista marzeń. I dzisiaj jak słucham Deeper, to w żadnym momencie nie mam poczucia, że coś tam się źle zestarzało. Ba! Tę płytę mógłby nagrać ktoś w obecnych czasach i uważana by była za nowoczesną.
- Lukass
Bardzo lubię Deeper. Ma znakomity klimat, piękne transy. Szkoda, że nie grają z niej nic lub prawie nic.mipe01 pisze: ↑11-06-2025, 09:33Co do zestarzenia się - wg mnie Deeper… znakomicie się zestarzał. W momencie wydania był szok i potrzebowałem trochę przesłuchań, żeby się polubić. (...) I dzisiaj jak słucham Deeper, to w żadnym momencie nie mam poczucia, że coś tam się źle zestarzało. Ba! Tę płytę mógłby nagrać ktoś w obecnych czasach i uważana by była za nowoczesną.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Najprzewielebniejszy
Bylem na Tiamacie na ktorejs Metalmanii, wlasnie jakos po wydanu Deeper, grali wtedy sporo z tej plyty. Swietny klimatyczny, choc prawie niemetalowy koncert.
Zecwszystkich ich płyt najgorzej zestarzala się Clouds. Najdelikatniej czas obszedl sie z wlasnie Deeper, Astral ślepe, no i Wildhoney.
Zecwszystkich ich płyt najgorzej zestarzala się Clouds. Najdelikatniej czas obszedl sie z wlasnie Deeper, Astral ślepe, no i Wildhoney.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Triceratops
Coo wy gadacie, Clouds i debiut sie nie zestarzaly ani troche, Astral Sleep i Wildhoney troche, reszta do spuszczenia w kiblu
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Debiut nie wiem, Clouds jest pomnikiem swoich czasów.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Lukass
Serntyment, sentyment, tylko i wyłącznie sentyment. Nic w tym złego, ale nadal. Sentyment.Triceratops pisze: ↑12-06-2025, 22:54Coo wy gadacie, Clouds i debiut sie nie zestarzaly ani troche, Astral Sleep i Wildhoney troche, reszta do spuszczenia w kiblu
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- w mackach Zła
jedyne co sie starzeje i dziadzieje to ''fani'' metalu.
- Żułek
uważam że w tym kraju jest zdecydowanie za dużo pomników

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- rasowy masterfulowicz
Kerowniq, Clouds niestety zestarzał się okrutnie, poza ostatnim kawałkiem, debiut absolutnie nie, Astral fcale, Wildhoney rośnie nadal, Deeper cult eternal, a reszta rzeczywiście kibellllTriceratops pisze: ↑12-06-2025, 22:54Coo wy gadacie, Clouds i debiut sie nie zestarzaly ani troche, Astral Sleep i Wildhoney troche, reszta do spuszczenia w kiblu
- Triceratops
To som oszczerstva i kolumnie, tommy juz pisze wezwanie, spotkamy sie w sondzie
woodpecker from space
- Believer
- weteran forumowych bitew
Ja wracam do clouds regularnie
- Triceratops
To oczywiste, to esencja tiamatowosci, dla mnie to jedna z plyt na ktorych sprawdzam sobie rozne konfiguracje sprzetowe, czyli jak to dzis nazywaja referencyjna
woodpecker from space
- dzik
Clouds to znakomita płyta i nie zestarzała się ani odrobinę.
dobry kościół to kościół spalony
- Triceratops
Otoz to. To jedyna plyta Tiamat, z ktorej nie da sie wywalic ani sekundy w odroznieniu od innych plyt, ktore maja slabsze momenty jak np Gaia na Wildhoney.
Musimy zalozyc jakas grupe true-kontr zeby dac odpor tym hipsterom i komputerowcom
Musimy zalozyc jakas grupe true-kontr zeby dac odpor tym hipsterom i komputerowcom
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Gaia to ich najlepszy utwor:-)
If you do everything right, there will be no struggle.