DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
A co byś chciał wiedzieć :)TheDude pisze:^ Ktoś z tu z zainteresowanych wyczaił o co chodzi z tym gitarzystą DSO ? Talent niesamowity a chuja wiadomo kto i co...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Ten pan mundrze prawi.Necropunk pisze:Można śmiało powiedzieć, że do FAS to kapela bezbłędna. "Paracletus" ujawnił już pierwiastek człowieczy i ciągotki w kierunku kościoła przyjaznego społeczeństwu - zrezygnowano z mszy w języku łacińskim i zaczęto organizować festyny z kremówkami do wygrania na loterii. Ten ostatni album ma naprawdę paskudne brzmienie, jakby Rick Rubin im kręcił gałkami.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Jeśli chodzi o ostatnie materiały, to dla mnie bez wątpienia The Synarchy of Molten Bones wypada dużo lepiej niż Drought. Susza w zasadzie nigdy mnie nie przekonała, zaś premiera Synarchii była dla mnie pozytywnym zaskoczeniem, bo naprawdę siadł mi ten materiał - udana płyta. Teraz patrzeć, co pokażą dalej.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
-
+1, choć obie uwielbiam.DeadButDreaming pisze:Jeśli chodzi o ostatnie materiały, to dla mnie bez wątpienia The Synarchy of Molten Bones wypada dużo lepiej niż Drought. Susza w zasadzie nigdy mnie nie przekonała, zaś premiera Synarchii była dla mnie pozytywnym zaskoczeniem, bo naprawdę siadł mi ten materiał - udana płyta. Teraz patrzeć, co pokażą dalej.
- Ubzdur
- w mackach Zła
Stawiam, że będzie dalej mocno technicznie, ale dorzucą więcej post rocka a’la drought/paracletus. Ale obym się mylił i oby sięgnęli raczej po starsze patenty (np. przestrzeń, jak w Kenose, albo jakieś klasyczne blackowe rozwiązania rodem z smrc)
-
A skąd pewność, że nie zagrają czegoś nieprzewidywalnego? ;) Tego należałoby się właśnie spodziewać po kapeli tego formatu.
- Ubzdur
- w mackach Zła
- TheDude
A chciałbym wiedzieć co ten ziom robi poza DSO.Drone pisze:A co byś chciał wiedzieć :)TheDude pisze:^ Ktoś z tu z zainteresowanych wyczaił o co chodzi z tym gitarzystą DSO ? Talent niesamowity a chuja wiadomo kto i co...
- Believer
TheDude pisze:A chciałbym wiedzieć co ten ziom robi poza DSO.Drone pisze:A co byś chciał wiedzieć :)TheDude pisze:^ Ktoś z tu z zainteresowanych wyczaił o co chodzi z tym gitarzystą DSO ? Talent niesamowity a chuja wiadomo kto i co...
Owner of End All Life Productions and involved with Norma Evangelium Diaboli.
Currently works for SCI Hiltrud, and possibly still the Noevdia company.
- TheDude
^ O proszę. Danke :)
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:

DEATHSPELL OMEGA “The Furnaces of Palingenesia” CD/LP
11 songs, 45 minutes, recorded live and mixed on analog gear, 2018
A video by Dehn Sora for the song “Ad Arma! Ad Arma!” can be viewed on Youtube and streamed on Bandcamp.
Pre-orders start now for CD, LP and 4 shirts : Justice, Sigil (white), Sigil (grey), Ad Arma! Ad Arma!.
[youtube][/youtube]
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Brzmienie fajne, ale piosenka taka sobie.
all the monsters will break your heart
- vicek
- Lucek
spoko obrazek
- Mistrz
- postuje jak opętany!
W ciagu ostatnich kilku miesięcy sporo słuchałem "Fas" i "Paracletus" - i tak, po latach wciąż te albumy robią ogromne wrażenie. Nic się nie zdezaktualizowało.
Już jakieś 2.5 roku minęło od wydania "Synarchy...", ale wciąż mam skwaszoną minę gdy tego słucham. Niby wszystko na swoim miejscu, ale to jednak nie to. Brzmienie mi nie pasuje, i nie czuję tu tego ognia, nie widzę tej iskry geniuszu, tego porywającego motywu, który zawsze pojawiał się w każdym kawałku i nie pozwalał zapomnieć, że słuchasz kapeli z pierwszej ligi muzyki w ogóle. Może za mało czasu temu poświęciłem? Nie wiem.
Nowy numer jest dobry, brzmienie jest lepsze. Na razie nie ma co ferować wyroków, bo należy go ocenić w kontekście całej płyty.
Już jakieś 2.5 roku minęło od wydania "Synarchy...", ale wciąż mam skwaszoną minę gdy tego słucham. Niby wszystko na swoim miejscu, ale to jednak nie to. Brzmienie mi nie pasuje, i nie czuję tu tego ognia, nie widzę tej iskry geniuszu, tego porywającego motywu, który zawsze pojawiał się w każdym kawałku i nie pozwalał zapomnieć, że słuchasz kapeli z pierwszej ligi muzyki w ogóle. Może za mało czasu temu poświęciłem? Nie wiem.
Nowy numer jest dobry, brzmienie jest lepsze. Na razie nie ma co ferować wyroków, bo należy go ocenić w kontekście całej płyty.
- Ascetic
bardzo wyważona wypowiedź.Mistrz pisze:W ciagu ostatnich kilku miesięcy sporo słuchałem "Fas" i "Paracletus" - i tak, po latach wciąż te albumy robią ogromne wrażenie. Nic się nie zdezaktualizowało.
Poro
- dzik
Nic się nie martw, zaraz się pojawią wypowiedzi typu "kolejna niepotrzebna płyta nikomu niepotrzebnego zespołu" :)
dobry kościół to kościół spalony
- ozob

Ja akurat DSO nie lubie i mam w chuju co sobie tam brzecza. Rozumiem jednak ma tych, ktorych to przeintelektualizowane granko porywa.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops