METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Słabo słychać bas ale fakt, wyglądał lepiej :D
-
- zaczyna szaleć
neGunman pisze:Słabo słychać bas
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
przeciez lars tutaj to zjebal totalnie, co ta stopa tam w ogole robi? jeb tutaj, jeb tam, rozjezdza sie kompletnie, a przez wiekszosc utworu slychac jakies tam syczenie talerzyharvestman pisze:Z wykonań mi znanych to stawiam najwyżej
[youtube][/youtube]
this is a land of wolves now
- harvestman
Jak mu się przyjrzeć to widać że jest " zrobiony" że hej, poza tym ja na jego granie nie zwracam uwagi, coś tam sobie cyka w tle, raz równo raz wręcz przeciwnie i tyle. Cały urok ( sic) tego wykonania i zespołu zresztą też, to to co robią ci stojący z przoduRiven pisze:przeciez lars tutaj to zjebal totalnie, co ta stopa tam w ogole robi? jeb tutaj, jeb tam, rozjezdza sie kompletnie, a przez wiekszosc utworu slychac jakies tam syczenie talerzyharvestman pisze:Z wykonań mi znanych to stawiam najwyżej
[youtube][/youtube]
- Riven
- Kontakt:
no nie wiem, perkusja w thrash metalu jest tak samo wazna jak gitara, jak zamiast normalnego podkladku slysze to rozjezdzajace sie badziewie, to nie jestem w stanie cieszyc sie reszta. z zajebistych wystepow metalliki uwiecznionych na tasmie to ten z Moskwy z poczatku lat 90. podobal mi sie najbardziej, tam jest prawdziwy ogien i energia
- harvestman
właśnie to rozjeżdżające się badziewie dodaje tutaj takiego industrialnego posmaku ;) A tak na poważnie, Ulrich poza Justice jakiś nadzwyczajnych partii perkusji nie popełnił a pomimo to starych albumów słucha się naprawdę dobrze, jak pisałem powyżej, coś tam puka, coś tam stuka, syczy, jednak ni chuja nie absorbuje i człowiek może się spokojnie skupić na pozostałych elementach w których dzieje się zdecydowanie więcej i ciekawiej.Riven pisze:no nie wiem, perkusja w thrash metalu jest tak samo wazna jak gitara, jak zamiast normalnego podkladku slysze to rozjezdzajace sie badziewie, to nie jestem w stanie cieszyc sie reszta. z zajebistych wystepow metalliki uwiecznionych na tasmie to ten z Moskwy z poczatku lat 90. podobal mi sie najbardziej, tam jest prawdziwy ogien i energia
Ostatnio zmieniony 06-12-2014, 14:34 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zenek
To klip z okresu kiedy byli najbardziej wypaleni, przećpani i przepici do reszty (zresztą niewiele później zespół się praktycznie rozpadł, Newsted odszedł a Hetfield poszedł na odwyk), mam na półeczce bootleg CD z Woodstock 94 i był to jeszcze doskonale zagrany koncert, czyli po Monsters Of Rock w Moskwie jeszcze dawali radę.

- Riven
- Kontakt:
Ja tam nie mam nic przeciwko prostej perkusji. Ani sciezkom przed Justice, ktore wybitne raczej nie byly. Nie na perkusji opieral sie urok Metalliki. Ale czym innym jest kompozycja, a czym innym granie nie do rytmu wlasnego utworu. To co wkleiles jest dla mnie niesluchalne, nic nie poradze ;).
Zespol muzyczny tej klasy i skali finansowej to nie tylko jakas tam banda kolesiow, ale firma, od ktorej nalezy oczekiwac sprawnej realizacji umowy zawartej przy kupnie biletu. No chyba, ze drobnym druczkiem napisali: "zjebiemy perkusje bo nam sie nie chce, a lars jeszcze nie wytrzezwial po wczorajszym". Takie wymowki moze stosowac jakis 4-ligowy Anthrax, ale nie zawodowcy z wielkiej Metalliki.
Zespol muzyczny tej klasy i skali finansowej to nie tylko jakas tam banda kolesiow, ale firma, od ktorej nalezy oczekiwac sprawnej realizacji umowy zawartej przy kupnie biletu. No chyba, ze drobnym druczkiem napisali: "zjebiemy perkusje bo nam sie nie chce, a lars jeszcze nie wytrzezwial po wczorajszym". Takie wymowki moze stosowac jakis 4-ligowy Anthrax, ale nie zawodowcy z wielkiej Metalliki.
- harvestman
Dobry nawet bardzo dobry jest też ten nagrany w 98 w Seulu, wyżyny wykonawcze + plus fajnie ułożony program.Zenek pisze:To klip z okresu kiedy byli najbardziej wypaleni, przećpani i przepici do reszty (zresztą niewiele później zespół się praktycznie rozpadł, Newsted odszedł a Hetfield poszedł na odwyk), mam na półeczce bootleg CD z Woodstock 94 i był to jeszcze doskonale zagrany koncert, czyli po Monsters Of Rock w Moskwie jeszcze dawali radę.
Jak ktoś ma ochotę to proszę:
[youtube][/youtube]
- Riven
- Kontakt:
Chciałbym coś wyznać. Otóż byłem często krytyczny wobec metalliki, ale dziś zdałem sobie sprawę z jednego faktu, który całkowicie niweluje jakiekolwiek niedociągnięcia w muzyce tego zespołu. Otóż jest to zespół do cna AMERYKANSKI. zespół, który w zasadzie uosabia etos amerykańskiego kolonizatora. Larsa szanuje nie od dziś ze względu na pieniądze jakich się dorobił, ale przecież jak tak o tym pomyśleć, to już w riffach tego zespołu słychać ta finansowa moc amerykańskiego imperializmu. Z tego względu wycofuje wszelkie zarzuty jakie miałem wobec metalliki. Mówię serio, nadal nie lubię black albumu, ale za ten kapitalistyczny klimat należą się bardzo duże propsy. Podejrzewam, że słuchacze o lewicowych poglądach mogą mieć problem z taką muzyka, nawet jeśli nie do końca sobie zdają z tego sprawę. Takie delikatne swędzenie w okolicach bikini - niby jest fajnie, niby palimy świeczki (tudzież smartfony) przy fade to black , ale coś tam nie gra. No, to ja Wam wyjaśniłem co. Gdyby Ronald Reagan żył, to by słuchał LOAD.
Zenek, jak sobie z tym radzisz?
Zenek, jak sobie z tym radzisz?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Ba, wspomnijmy choćby takie klasyki jak Enter Friedman, Ayn Rand True czy Richer Than Thou.Riven pisze:Mówię serio, nadal nie lubię black albumu, ale za ten kapitalistyczny klimat należą się bardzo duże propsy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Riven
- Kontakt:
- Kraft
Tylko na Bleku. No czuć, że masz za plecami Rockefellera z wazeliną. Loady już nie, to niewinna wioska jest. Chociaż kurwa... niby takie redneckowo a te farmy mają wielkości polskich województw...Riven pisze:przecież jak tak o tym pomyśleć, to już w riffach tego zespołu słychać ta finansowa moc amerykańskiego imperializmu
- Riven
- Kontakt:
Na LOAD to kowboje - pionierzy dzikiego zachodu, zakladajacy gospodarstwa w warunkach prawdziwej wolnosci gospodarzej. Poza tym wlasnie, amerykanska prowincja, przez mozliwosc posiadania broni, ma zapewne wiekszy potencjal bojowy niz polska armia.
Ride the Lightning to oczywisty wyraz aprobaty dla typowo amerykanskiego przywiazania do instytucji kary smierci.
Na AJFA z kolej Halls of justice painted green - sprzeciw wobec antyrynkowego neokonserwatyzmu laczacego wielkie pieniadze z polityka i instytucjami panstwa.
Bieda natomiast wkrada sie na Death Magnetic, gdzie klimat jest typowo socjalistyczno - etatystyczny.
Ride the Lightning to oczywisty wyraz aprobaty dla typowo amerykanskiego przywiazania do instytucji kary smierci.
Na AJFA z kolej Halls of justice painted green - sprzeciw wobec antyrynkowego neokonserwatyzmu laczacego wielkie pieniadze z polityka i instytucjami panstwa.
Bieda natomiast wkrada sie na Death Magnetic, gdzie klimat jest typowo socjalistyczno - etatystyczny.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Kontakt:
Nie wiem. Ze względu na udział lewackiego hipisa podejrzewam odcień czerwieni.
-
- postuje jak opętany!
LULU było ambitnym projektem mającym na celu zebranie funduszy, by wykupić na własność Hotel Chelsea, ale ostatecznie udało się tam tylko wynająć trzyosobowy pokój na jedną noc i wcisnąć Lou Reeda do łóżka Hammeta, a Roberta Truillo na dostawkę na podłodze.Drone pisze:A co jest na LULU?
- manieczki
Popatrz na te matczyna twarz...

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Kurwa, jak jak nie lubie jak ten gość udziela jakichś wywiadów czy coś tam. Niech sobie gra jak tam chce ale ryja do mikrofonu niechaj nie otwiera :)
-
- postuje jak opętany!
" onclick="window.open(this.href);return false;
O Kurwa. Zajebista wersja. Te wokale i jam na końcu. Coś pięknego.
O Kurwa. Zajebista wersja. Te wokale i jam na końcu. Coś pięknego.