BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BURZUM
Można po latach śmiało postawić tezę, że poziom Burzum obniżał się stosownie do wzrostu alt-rightowości u lidera.
Yare Yare Daze
- Bloodcult
paaaanie, gdzie Varg a gdzie alt-right. Vargowi można wiele głupot zarzucić ale do poziomu głupoty alt-right nigdy się nawet nie zbliżył ;) no i spłodził więcej dzieci niż cały alt-right razem wzięty. Muzycznie to poziom nigdzie nie spał bo taki "The Ways Of Yore" to spokojnie poziom "Filosofem" (tak, piszę to serio).
- hcpig
Nigdy się nie pogodzę z taką tezą, to mi wręcz rujnuje wspomnienia z młodości.Bloodcult pisze:"The Ways Of Yore" to spokojnie poziom "Filosofem" (tak, piszę to serio).
Śmieszne gdy kiedyś ludzie zastanawiali się nad Burzum vs Mayhem - dzisiaj wybór jest oczywisty.
Yare Yare Daze
- Bloodcult
no jest oczywisty - Burzum to biała Europa i prastare wierzenia.
Mayhem to jasełkowy diabełek; pijak, pedał-komuch i narkoman w składzie a muzycznie zjadanie własnego ogona od czasów "Chimery". Upadek na miarę Darkthrone.
Mayhem to jasełkowy diabełek; pijak, pedał-komuch i narkoman w składzie a muzycznie zjadanie własnego ogona od czasów "Chimery". Upadek na miarę Darkthrone.
- hcpig
Mayhem w porównaniu do nu-Burzum i nu-Darkthrone to właśnie monument - żadnych PR-owych sztuczek, gimmick-ideologi i agro-tubingu, pozowania na wyluzowanych pijaczków ze stosem winyli ze sraszem, żadnego promowania kapelek w stylu Crystal Viper, żadnego namedropppingu, nie ta liga po prostu.
Yare Yare Daze
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Złote wary roku 2019 mamy z głowy!Bloodcult pisze:paaaanie, gdzie Varg a gdzie alt-right. Vargowi można wiele głupot zarzucić ale do poziomu głupoty alt-right nigdy się nawet nie zbliżył ;) no i spłodził więcej dzieci niż cały alt-right razem wzięty. Muzycznie to poziom nigdzie nie spał bo taki "The Ways Of Yore" to spokojnie poziom "Filosofem" (tak, piszę to serio).
Pomijając już fakt, że Mayhem zjada własny ogon dopiero od najnowszej płyty.
A co do Burzum vs Mayhem nie byłbym taki pewien. Obie ekipy mają na koncie 3 genialne albumy i po jednym co najmniej zajebistym, jest więc remis.
Filosofem, Hvis Lyset Tar Oss, Belus, Det Som Engang Var(w takiej kolejności) vs Ordo ad Chao, De Mysteriis Dom Sathanas, Grand Declaration of War, Chimera(również w takiej, chociaż Chimerę lubię bardziej ;) - i kto wygrał?
- dzik
- zahartowany metalizator
- Skaut
:DBloodcult pisze: Mayhem to jasełkowy diabełek; pijak, pedał-komuch i narkoman w składzie a muzycznie zjadanie własnego ogona od czasów "Chimery".
Coś tam było! Człowiek!
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Darkthrone od 10 lat za bardzo sra albumami :Ddzik pisze:^Darkthrone
-
- zaczyna szaleć
rly? necrobuczer w drodze żeby zabić euronymusa po ponad 25 latach? stosy winyli ich własnych po 400 kolorow każdy? pr zero też przecież.hcpig pisze:Mayhem w porównaniu do nu-Burzum i nu-Darkthrone to właśnie monument - żadnych PR-owych sztuczek, gimmick-ideologi i agro-tubingu, pozowania na wyluzowanych pijaczków ze stosem winyli ze sraszem, żadnego promowania kapelek w stylu Crystal Viper, żadnego namedropppingu, nie ta liga po prostu.
a co do nowej płyty, siadła mocno ale dla takiego jak ja, który lubi jeden riff przez 20 minut wiadomo to nic dziwnego. nie dla mnie GDoW etc....
alt-right i gimmick...nie ma kurwa chuja żeby się dogadać. Ostatni płomień zgasł.
- Gall
- weteran forumowych bitew
535, taki mindset. Nic nie poradzisz.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Nawet nie zamierzam. Natomiast taką mam refleksję, że kiedyś osobnik używający sformułowań namedropping, czy agrotubing podczas palenia fajek pod klatką dostałby po ryju i parę szpiców, a teraz jest wolność, równouprawnienie oraz tolerancja i trzeba jakoś z tym wszystkim żyć.
- ozob
Fallen. (:Deathhammer66 pisze:Złote wary roku 2019 mamy z głowy!Bloodcult pisze:paaaanie, gdzie Varg a gdzie alt-right. Vargowi można wiele głupot zarzucić ale do poziomu głupoty alt-right nigdy się nawet nie zbliżył ;) no i spłodził więcej dzieci niż cały alt-right razem wzięty. Muzycznie to poziom nigdzie nie spał bo taki "The Ways Of Yore" to spokojnie poziom "Filosofem" (tak, piszę to serio).
Pomijając już fakt, że Mayhem zjada własny ogon dopiero od najnowszej płyty.
A co do Burzum vs Mayhem nie byłbym taki pewien. Obie ekipy mają na koncie 3 genialne albumy i po jednym co najmniej zajebistym, jest więc remis.
Filosofem, Hvis Lyset Tar Oss, Belus, Det Som Engang Var(w takiej kolejności) vs Ordo ad Chao, De Mysteriis Dom Sathanas, Grand Declaration of War, Chimera(również w takiej, chociaż Chimerę lubię bardziej ;) - i kto wygrał?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- maciek z klanu
What?Bloodcult pisze:paaaanie, gdzie Varg a gdzie alt-right. Vargowi można wiele głupot zarzucić ale do poziomu głupoty alt-right nigdy się nawet nie zbliżył ;) no i spłodził więcej dzieci niż cały alt-right razem wzięty. Muzycznie to poziom nigdzie nie spał bo taki "The Ways Of Yore" to spokojnie poziom "Filosofem" (tak, piszę to serio).
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- dzik
2010 "Circle The Wagons"Deathhammer66 pisze:Darkthrone od 10 lat za bardzo sra albumami :Ddzik pisze:^Darkthrone
2013 "The Underground Resistance"
2016 "Arctic Thunder"
2019 "Old Star"
Czyli płyta co 3(trzy) lata. Ja wiem czy to tak często? Moim zdaniem akurat.
dobry kościół to kościół spalony
- hcpig
Chodziło o 'sra' w nieco innym kontekście, mniej o częstotliwość a bardziej o konsystencję.
Yare Yare Daze
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Jeśli chodzi o Burzum, warto pamiętać także o Fallen, które jest świetne, ale zazwyczaj w cieniu, nawet Belus.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Skaut
Old Star w zupełności by wystarczył, reszta do piachudzik pisze:2010 "Circle The Wagons"Deathhammer66 pisze:Darkthrone od 10 lat za bardzo sra albumami :Ddzik pisze:^Darkthrone
2013 "The Underground Resistance"
2016 "Arctic Thunder"
2019 "Old Star"
Czyli płyta co 3(trzy) lata. Ja wiem czy to tak często? Moim zdaniem akurat.
Coś tam było! Człowiek!
Fallen jest przyzwoita. Belus znakomita.Anzhelmoo pisze:Jeśli chodzi o Burzum, warto pamiętać także o Fallen, które jest świetne, ale zazwyczaj w cieniu, nawet Belus.