METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: METALLICA

17-01-2015, 20:43

W ogóle nie mają te covery startu do oryginałów. Wszystko brzmi przeciętnie. W oryginale gitary miały przyjemny, chrzęszczący sucho dźwięk, no i brzmienie werbla było mistrzowskie. Z perspektywy czasu "St. Anger" broni się znacznie lepiej niż np. czarny album.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

17-01-2015, 21:22

Tak się robi kowery. Lennon skasowany.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Bloodcult

17-01-2015, 21:54

Lars >>>>>>>>>>>>>>>> Lennon
to chyba oczywiste ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Drone

17-01-2015, 22:00

Obrazek

Sztuka i artyzm!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

17-01-2015, 22:03

ramonoth pisze:
harvestman pisze:
Poskracali, nagrali ze standardowym czystym brzmieniem i podobno lepsze niż oryginał. Nie wiem, nie słuchałem i nie zamierzam tego stanu rzeczy zmieniać, twierdzę że takie zabiegi tej płycie nie pomogą, moim zdaniem jej problemem nie jest brzmienie tylko mierne piosenki.
Też tak kiedyś sądziłem, bo jeszcze rosłem. To są świetne utwory, ale zagrane przez marionetki.
Ja miałem zupełnie odwrotnie, zaraz po premierze płyta mi się spodobała, przez kolejne dwa lata twierdziłem a ataki na nią są zupełnie nie uzasadnione. Mijały lata, dorosłem i obecnie sądzę że to była próba odnalezienia się w ówczesnych trendach po latach nieobecności na rynku. Nawet na supporty dobierali sobie zespoły do których odbiorców chcieli dotrzeć. Limp Bizkit, Slipknot, Linkin Park, oni wtedy nie potrzebowali wsparcia ze strony Metalliki, to Metallika albo ich menadżerowie potrzebowali tych zespołów.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

17-01-2015, 22:04

Tymczasem puszczają w sieć takie fotki

Obrazek
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

17-01-2015, 22:09

ramonoth pisze:
harvestman pisze:
Jak posłuchałem Death Magnetic to problem brzemienia St. Anger przestał istnieć, tam chociaż mieli jakąś koncepcję, jaka by ona nie była.
Dla mnie ten problem tak naprawdę dopiero się pojawił. Kolejna płyta z rzędu spierdolona, bo muzycy nie mają nic do powiedzenia poza wypełnieniem kontraktu. Jak powiedział mój bdb kolega, w tym zespole nie ma ognia. Niby skąd ma być, skoro dawno stali się maszynką do zarabiania pieniędzy przez stado menedżerów, sami mając w tym pokaźny udział?
Ognia może nie ma ale kilka razy coś tam iskrzyło, That Was Just Your Life, All Nightmare Long i Judas Kiss to naprawdę dobre piosenki, moim zdaniem czołówka tego zespołu. W wersji studyjnej nie da się ich słuchać, za to na koncertach naprawdę dawały radę.
Awatar użytkownika
TheDude

18-01-2015, 01:43

Mogliby się zamienić miejscami z SISTERS OF MERCY. SOM by wreszcie mogli coś wydać a Metallica niech sobie gra koncerty i nic więcej i niech spierdalają.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

18-01-2015, 13:01

TheDude pisze:Mogliby się zamienić miejscami z SISTERS OF MERCY. SOM by wreszcie mogli coś wydać a Metallica niech sobie gra koncerty i nic więcej i niech spierdalają.
Otóż to, paniczu!
535

25-01-2015, 01:26

Kraft pisze:Tak się robi kowery. Lennon skasowany.

[youtube][/youtube]
Może nie skasowany, ale trzeba przyznać, że w tym repertuarze, kowbojskie zawodzenie Jamesa sprawdza się idealnie. Przesłuchałem kilka razy bez obrzydzenia. Bardzo udane wykonanie.
moonfire pisze:
TheDude pisze:Mogliby się zamienić miejscami z SISTERS OF MERCY. SOM by wreszcie mogli coś wydać a Metallica niech sobie gra koncerty i nic więcej i niech spierdalają.
Otóż to, paniczu!
Chyba Panowie nie widzieliście ostatnio Ojca Przełożonego w akcji. RENTA. Jednym i drugim dedykuję numer trzeciego - niepokonanego.
Symfonicznie. Kurwa...Słyszycie tu Czarną?
[youtube][/youtube]
kenediusze
weteran forumowych bitew

25-01-2015, 10:52

Kraft pisze:Tak się robi kowery. Lennon skasowany.

[youtube][/youtube]
Lennon zdecydowanie nie skasowany, wystarczy posłuchać jeden po drugim oryginału i coveru, i od razu słychać kto jest lepszym wokalistą. Przy czym jest to rzeczywiście dobre wykonanie, podoba mi się że w wersji Metalliki brzmi to surowiej niż pierwowzór, bardziej, no właśnie, kowbojsko.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

25-01-2015, 17:09

Najbardziej chujowe w istnieniu zespołu Metallica jest to, że kontrakty srakty i założenia są takie, że poza Metą nic nie wydadzą. Ile ja bym dał za album Hetfielda w stylu Hanka Williamsa...albo drugiego Load....
Obrazek
Awatar użytkownika
uglak

25-01-2015, 17:17

kiedys takie moze i byly, ale teraz nie sadze, bo nie byloby Lulu
Guilty of being right
Awatar użytkownika
hcpig

25-01-2015, 18:44

harvestman pisze:
Ognia może nie ma ale kilka razy coś tam iskrzyło, That Was Just Your Life, All Nightmare Long i Judas Kiss to naprawdę dobre piosenki, moim zdaniem czołówka tego zespołu. W wersji studyjnej nie da się ich słuchać, za to na koncertach naprawdę dawały radę.
Tyle sie męczy bułę o ten 'Death Magnetic' albo LULU a fajowe mini przeszło zupełnie niezauważone - szkoda bo taki 'Hate Train' to ich zdecydowanie najlepszy kawałek od czasu 'I Disappear'.
Zenek pisze:Najbardziej chujowe w istnieniu zespołu Metallica jest to, że kontrakty srakty i założenia są takie, że poza Metą nic nie wydadzą. Ile ja bym dał za album Hetfielda w stylu Hanka Williamsa...albo drugiego Load....
Zgadzam się, tak samo jak Slayer (oprócz ich pałkerów), Jeffa z nikąd nie kojarzą a Arayę i Kinga tylko z gościnnych występów na dosyć dziwnie dobieranyh płytach.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

25-01-2015, 22:41

hcpig pisze:
harvestman pisze:
Tyle sie męczy bułę o ten 'Death Magnetic' albo LULU a fajowe mini przeszło zupełnie niezauważone - szkoda bo taki 'Hate Train' to ich zdecydowanie najlepszy kawałek od czasu 'I Disappear'.
Zenek pisze:Najbardziej chujowe w istnieniu zespołu Metallica jest to, że kontrakty srakty i założenia są takie, że poza Metą nic nie wydadzą. Ile ja bym dał za album Hetfielda w stylu Hanka Williamsa...albo drugiego Load....
Zgadzam się, tak samo jak Slayer (oprócz ich pałkerów), Jeffa z nikąd nie kojarzą a Arayę i Kinga tylko z gościnnych występów na dosyć dziwnie dobieranyh płytach.
Z Beyond Magnetic wyróżniłbym Just Bullet Away i Hell And Back, nie są to rzeczy wybitne ale spokojnie wyróżniają się spośród tego co Metallica wypuściła w po 2000 roku. Ten drugi zagrali nawet kilka razy na koncertach, czuć w nim echa tego co robili wa latach 90-tych
[youtube][/youtube]

swoja drogą, partia Ulricha we wstępie, chciałbym myśleć że to jakiś ponury żart ale to jest chyba tak celowo" zaaranżowane".
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-02-2015, 13:57

Dzisiaj w Trojce rano lecial Enter Sandman, a teraz Seek & Destroy, no fajna muza, bardzo mi sie podobaly te kawalki, a tutaj sie naczytalem, ze to jakas gowniana muzyka a perkusista nie ma rak i uszu. Dementuje, to znakomita muzyka.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
maciek z klanu

13-02-2015, 14:02

Triceratops pisze:Dzisiaj w Trojce rano lecial Enter Sandman, a teraz Seek & Destroy, no fajna muza, bardzo mi sie podobaly te kawalki, a tutaj sie naczytalem, ze to jakas gowniana muzyka a perkusista nie ma rak i uszu. Dementuje, to znakomita muzyka.

nie sluchaj jakis starych slabych kawalkow, pusc se cos z klasyki metaliki np st. anger albo frantic !!! moc :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

02-03-2015, 17:00

Najlepszy zespół metalowy w historii.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Obrazek
Awatar użytkownika
Bloodcult

02-03-2015, 17:27

nie

Leśny Satyricon >>>>>>>>>>>>>>>>>> Metallica >>>>>>>>>>>>>> Satyricon eurowizyjny
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
electricwizard
rozkręca się

02-03-2015, 17:59

Przy "Pieśni" i "Enemy of man" to nawet nie stało.
Хороший русский - мертвый русский.
ODPOWIEDZ