DEATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

Re: DEATH

09-03-2012, 12:49

co tu dużo mówić , nie ma to jak leprosy
Mort
rasowy masterfulowicz

09-03-2012, 13:14

Często się to u mnie zmieniało, ale sadze, ze jestem juz w punkcie stałym. Za najlepsze uwazam pierwsze cztery, a za najlepsza z tych czterech Leprosy.
I AM MORBID
535

09-03-2012, 13:19

Tak sobie pomyślałem, że najlepsza płyta to "Leprosy" , a najlepsze kawałki znajdują się na "Scream Bloody Gore". To oddaje, mniej więcej, istotę zagadnienia.
Maria Konopnicka

09-03-2012, 15:43

Death ma jeszcze jedną wspaniałą właściwość - którąkolwiek ich płytę wymieniłby ktoś jako najlepszą to będę w stanie go zrozumieć i jego wybór nie będzie dla mnie zbyt kontrowersyjny. Nie wiem czy na metalowej scenie istnieje jeszcze jedna taka kapela....
535

09-03-2012, 15:45

Oczywiście, że istnieje. Nie trzeba daleko szukać.
Maria Konopnicka

09-03-2012, 15:46

Ja się zastanowię to może jeszcze Autopsy.... jakieś inne przykłady?
535

09-03-2012, 15:48

Temat został wyczerpany.
DCI Hunt

09-03-2012, 15:58

Maria Konopnicka pisze:Death ma jeszcze jedną wspaniałą właściwość - którąkolwiek ich płytę wymieniłby ktoś jako najlepszą to będę w stanie go zrozumieć i jego wybór nie będzie dla mnie zbyt kontrowersyjny. Nie wiem czy na metalowej scenie istnieje jeszcze jedna taka kapela....
Mam nadzieję, że powyższe to też wina iphone'a :D
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-03-2012, 16:00

Maria Konopnicka pisze:Death ma jeszcze jedną wspaniałą właściwość - którąkolwiek ich płytę wymieniłby ktoś jako najlepszą to będę w stanie go zrozumieć i jego wybór nie będzie dla mnie zbyt kontrowersyjny. Nie wiem czy na metalowej scenie istnieje jeszcze jedna taka kapela....
+666 Pięknie napisane Maria!
all the monsters will break your heart
byrgh
zahartowany metalizator

09-03-2012, 16:06

Maria to przyklad takiego doroslego mezczyzny z dobrym naiwnym serduszkiem dziecka, tuli i chwali wszystkie plyty, coby zadna sie na niego nie pogniewala ;) ale nie tendy droga!
Maria Konopnicka

09-03-2012, 16:09

Nie wiem dlaczego wszystkie - skoro napisałem, że Death to chyba jedyny zespół z tak wyrównaną dyskografią (dodam, że przy tym bardzo zróżnicowaną).
Scream Bloody Gore - absolutny klasyk. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Leprosy - doskonałe rozwinięcie stylu, trudno się nie zgodzić, że to płyta bardziej przemyślana od debiutu. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Spiritual Healing - kolejny krok do przodu, wzbogacenie i wyższy szczebel aranżacyjno-techniczny, bez utraty agresji i dzikości cechującej poprzednie wydawnictwa. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Human - w chwili premiery ten krążek sporo zamieszał i komercyjnie i stylistycznie. Muzyka Death stała się bardziej wyrafinowana - znam ludzi, dla których dopiero z tym krążkiem zaczęła się ta kapela. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Individual Thought Patterns - Andy LaRocque, Steve DiGiorgio, Gene Hoglan. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Symbolic - chyba najbardziej przebojowa i najłatwiej przyswajalna płyta w ich dyskografii. Znam kilka osób, których właśnie ten album przekonał do Death. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
The Sound of Perseverance - czy to jeszcze death metal? Niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju płyta - ponoć techniczny majstersztyk. Album, który spodobał się wielu osobom nie słuchającym na co dzień death metalu. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Ostatnio zmieniony 09-03-2012, 16:24 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

09-03-2012, 16:11

Zapomniałeś o Mayhem.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Maria Konopnicka

09-03-2012, 16:26

To prawda - Mayhem to też taka kapela (choć oni istnieją i mają szansę to spierdolić:). Death, Autopsy, Mayhem. Jakieś inne propozycje? Oczywiście mam na myśli kapele, które nagrały kilka płyt, a nie jakieś zajebiste pojedyncze strzały. :)
Awatar użytkownika
nicram

09-03-2012, 16:32

mimo wszystko - Morbid Angel
Mort
rasowy masterfulowicz

09-03-2012, 16:35

Mimo, że Heretic i Illud sa naprawde dobre, to uznanie ktorejkolwiek z nich za najlepsza w dyskografii powinno wzbudzic kontrowersje ;)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
nicram

09-03-2012, 16:36

Ilud jest dobra. Jebania Heretic nigdy nie rozumiałem, dla mnie to kolejna wybitna pozycja w ich dyskografii.
Awatar użytkownika
nicram

09-03-2012, 16:38

Maria Konopnicka pisze:Nie wiem dlaczego wszystkie - skoro napisałem, że Death to chyba jedyny zespół z tak wyrównaną dyskografią (dodam, że przy tym bardzo zróżnicowaną).
Scream Bloody Gore - absolutny klasyk. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Leprosy - doskonałe rozwinięcie stylu, trudno się nie zgodzić, że to płyta bardziej przemyślana od debiutu. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Spiritual Healing - kolejny krok do przodu, wzbogacenie i wyższy szczebel aranżacyjno-techniczny, bez utraty agresji i dzikości cechującej poprzednie wydawnictwa. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Human - w chwili premiery ten krążek sporo zamieszał i komercyjnie i stylistycznie. Muzyka Death stała się bardziej wyrafinowana - znam ludzi, dla których dopiero z tym krążkiem zaczęła się ta kapela. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Individual Thought Patterns - Andy LaRocque, Steve DiGiorgio, Gene Hoglan. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Symbolic - chyba najbardziej przebojowa i najłatwiej przyswajalna płyta w ich dyskografii. Znam kilka osób, których właśnie ten album przekonał do Death. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
The Sound of Perseverance - czy to jeszcze death metal? Niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju płyta - ponoć techniczny majstersztyk. Album, który spodobał się wielu osobom nie słuchającym na co dzień death metalu. Cóż w tym kontrowersyjnego, że ktoś uzna tę płytę za najlepszą w ich dyskografii?
Odpowiedź na ciągle zadawane przez Ciebie pytanie jest jedna - NIC W TYM KONTROWERSYJNEGO! :-)
Mort
rasowy masterfulowicz

09-03-2012, 16:39

nicram pisze:Ilud jest dobra. Jebania Heretic nigdy nie rozumiałem, dla mnie to kolejna wybitna pozycja w ich dyskografii.
Heretic bardzo podoba mi sie od zawsze, przesluchalem mnostwo razy i jeszcze mnostwo razy poslucham. Mocna rzecz ale nie az tak, jak Altars albo Formulas.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

09-03-2012, 16:41

Mort pisze:Mimo, że Heretic i Illud sa naprawde dobre, to uznanie ktorejkolwiek z nich za najlepsza w dyskografii powinno wzbudzic kontrowersje ;)
Dlaczego, przecież taki Too Extreme lub Radikult jest lepszy od dowolnego utworu z Altars of Madness.

E: To tylko słaba prowokacja z mojej strony, żeby potem nie było. :)
Ostatnio zmieniony 09-03-2012, 20:06 przez Headcrab, łącznie zmieniany 2 razy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Mort
rasowy masterfulowicz

09-03-2012, 16:43

Zajebiście bym się wstydził gdybym napisał albo nawet pomyslał tak jak Ty. ;)
Ostatnio zmieniony 09-03-2012, 16:44 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ