LULU - LULU [2011]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LULU - LULU [2011]
ja jej nie ganię... jest ok, podoba mi się jej radykalizm, podoba mi się to, jakie histeryczne reakcje wywołuje, ale ma też BARDZO DUŻO wad.
- mad
- weteran forumowych bitew
To już lepiej.
Swoją drogą ciekawe, którą płytę, jako ostatnią, moglibyśmy określić mianem "płyty bez wad"?
Też bym zmienił to i owo, ale do cholery: płyta jest naprawdę skurwysyńsko dobra.
Swoją drogą ciekawe, którą płytę, jako ostatnią, moglibyśmy określić mianem "płyty bez wad"?
Też bym zmienił to i owo, ale do cholery: płyta jest naprawdę skurwysyńsko dobra.
- twoja_stara_trotzky
tak może nieco naciągane, ale generalnie większych wad nie widzę np. w Let England Shake, Embryonic, Leviathan, Volk, Black Ships Ate the Sky, Blood Inside, Chaining the Katechon...
- mad
Let... - kapitalna płyta, ale jednak dosyć prosta.
Embryonic- jak dla mnie lepsza od powyższej, czyli może być.
Leviathan - a mógłbyś okreslić jednoznacznie, o którą płytę chodzi? Na pewno o Mastodon? W domyśle chodziło o płyty raczej nowe... Zdezorientowany jestem :(
Volk - hm, nie wiem, zdziwiony jestem... No co ty...
Black Ships... - ???
Blood Inside - ok., ale to jednak nie ideał.
Chaining... - zdecydowanie najmocniejsza propozycja.
Leviathan - a mógłbyś okreslić jednoznacznie, o którą płytę chodzi? Na pewno o Mastodon? W domyśle chodziło o płyty raczej nowe... Zdezorientowany jestem :(
Black Ships... - ???
- Scaarph
- zahartowany metalizator
a czy to umniejsza jej wspaniałości? wręcz przeciwnie.mad pisze:Let... - kapitalna płyta, ale jednak dosyć prosta.
- mad
Nie umniejsza, bo wierzę, że takie było zamierzenie. Naprawdę podoba mi się.
- twoja_stara_trotzky
LOLmad pisze:Let... - kapitalna płyta, ale jednak dosyć prosta.
Black Ships... - ???
DsO jest akurat najsłabsze z tego zestawu.
Volk jest CUDOWNYM krążkiem, absolutnie skończonym pod każdym względem, od muzyki po przekaz.
Black Ships to chyba najlepszy Current w ogóle.
Leviathan to Mastodon - mowa była o kilku ostatnich latach, więc się łapie w te KILKA :D
Let England Shake - prosta czy nie, bez znaczenia.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Black ships jest na rowni z Of ruine, Soft Black Stars, Nature Unveiled, Horsey i Sleep has his house.
this is a land of wolves now
- mad
DsO jest najlepszą z wymienionych i pisze to bez krzty wątpliwości.
Volk - może nie doceniam, może się mylę...
Current... - chyba pisałem kiedyś w odnośnym wątku, że nie padam na kolana przed tym zespołem. Tak już mam, głuchy jestem. Trudno.
Mastodon - hm, dwie następne płyty są lepsze. Nie wiem, jak trzeba tego słuchać, żeby mieć inne zdanie. Ale Leviathan i tak bije ostatnia rzecz Mastodon.
PJ - nie ma co gadać. Fajna, sympatyczna muzyka.
Swoją drogą ciekawiłoby mnie, co byś powiedział o moich "ideałach" ostatnich lat. Musielibyśmy wyjść poza rock...
Volk - może nie doceniam, może się mylę...
Current... - chyba pisałem kiedyś w odnośnym wątku, że nie padam na kolana przed tym zespołem. Tak już mam, głuchy jestem. Trudno.
Mastodon - hm, dwie następne płyty są lepsze. Nie wiem, jak trzeba tego słuchać, żeby mieć inne zdanie. Ale Leviathan i tak bije ostatnia rzecz Mastodon.
PJ - nie ma co gadać. Fajna, sympatyczna muzyka.
Swoją drogą ciekawiłoby mnie, co byś powiedział o moich "ideałach" ostatnich lat. Musielibyśmy wyjść poza rock...
Ostatnio zmieniony 05-11-2011, 00:31 przez mad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bloodcult
a Nile pewnie lepsze od wszystkich wymienionych, nie ?
- twoja_stara_trotzky
Blood Mountain lepsze od Leviathan? o ja, jaki cios HAHAHAHAHA!
- mad
Idę pod prąd, trudno.
Na Mastodon zwróciłem uwagę własnie po BM. Subiektywne odczucie, kopnij sobie, co mi tam.
Na Mastodon zwróciłem uwagę własnie po BM. Subiektywne odczucie, kopnij sobie, co mi tam.
- mad
Vijay Iver > NileBloodcult pisze:a Nile pewnie lepsze od wszystkich wymienionych, nie ?
Zadowolony?
:)
- twoja_stara_trotzky
mówisz po prostu z pozycji neofity, który ZA PÓŹNO poznał ten zespół :D
a nie tam miłośnika.
a nie tam miłośnika.
ale jak wy porównujecie te wszystkie płyty, które są tak zupełnie różnie? wstawiacie liczby, rysujecie grafy, wykresy, układacie równania, całkujecie i na koniec dzielicie wszystko przez zero? no ni w chuj nie rozumiem takiego podejścia tak przecież dojrzałych dżentelmenów ;). Rozumiem jakieś porównania w obrębie płyt jednego zespołu albo jednego gatunku, ale w jaki sposób mam stanąć przed lustrem i uczciwe przyznać, że np. leviathan>let england shake? jakkolwiek ejakuluję na brzmienie słów "Deathspell Omega" to jakie kryterium mam przyjąć, żeby stwierdzić, że jest lepsze od Black Ships...? i czy ja też taki będę w waszym wieku?
- twoja_stara_trotzky
nie wiem, jak oni porównują, ja tylko wymieniłem kilka płyt z ostatnich lat, które uznaje za wybitne w swoich niszach.
- twoja_stara_trotzky
w tym wypadku jest, bo ci się sentymenty na uszy rzucają. kontekstu nie wyłapujesz i wagi Leviathana.
- twoja_stara_trotzky
jak widać, do tej pory jeszcze nie POZNAŁEŚ tej płyty i nie POZNAŁEŚ się na niej.
- twoja_stara_trotzky
cóż, muszę cię po prostu traktować jak Necrobutcher egzorcystę. I'am the sane one :D miłego dnia :D <miły uśmiech, kamienna twarz>
- Xapapote
Z pozycji miłośnika Mastodon uważam, że każda płyta jest wspaniała, bo każda jest inna, z tym, że Hunter ma w sobie całe bogate doświadczenie tych muzyków i kumuluje wspaniałość wszystkiego co wcześniej stworzyli. To album dojrzały, przemyślany, a jednocześnie świeży i zaskakujący bogactwem motywów. Złożony, a jednak chwytliwy. Techniczny i melodyjny. Ogień i woda.Drone pisze:"Leviathan" akurat - choć i tak bardzo dobry - jest słabszy zarówno od "Blood Mountain", "Crack The Skye" oraz "The Hunter". Mówię to oczywiście z pozycji miłośnika MASTODON.twoja_stara_trotzky pisze:Blood Mountain lepsze od Leviathan? o ja, jaki cios HAHAHAHAHA!
Ostatnio zmieniony 05-11-2011, 11:03 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..