MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: Mgła
Śmichy chichy - przecież nie o meteorologię chodzi, a rodzime nazwy bardzo bardzo. Nie wiem, przeleciałem wzrokiem "Opinie o płytach i zespołach" i mamy:
Grobowe Wyziewy
Wskaźnik Nędzy
Zgniły Dźwięk
Pogrzebowa Mgła
Umęczony
Gnijący Chrystus
Przynoszący Noc
Bluźnierczożerca
Ciemna Forteca
itd. itd.
Grobowe Wyziewy
Wskaźnik Nędzy
Zgniły Dźwięk
Pogrzebowa Mgła
Umęczony
Gnijący Chrystus
Przynoszący Noc
Bluźnierczożerca
Ciemna Forteca
itd. itd.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
To nie do końca tłumaczy się dosłownie...Blackult pisze:Śmichy chichy - przecież nie o meteorologię chodzi, a rodzime nazwy bardzo bardzo. Nie wiem, przeleciałem wzrokiem "Opinie o płytach i zespołach" i mamy:
Wskaźnik Nędzy.
Zajebisty zespół, zajebista nazwa.Blackult pisze: Zgniły Dźwięk.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- rozkręca się
nie ma to jak pośmiać się trochę ze słowa "mgła" a bić pokłony przed "taake"... typowe
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedyś zastanawiałem się nad założeniem tematu o najdurniejszych nazwach. Ale jak się zastanowić to wcale takie durne nie sąBlackult pisze:Śmichy chichy - przecież nie o meteorologię chodzi, a rodzime nazwy bardzo bardzo. Nie wiem, przeleciałem wzrokiem "Opinie o płytach i zespołach" i mamy:
Grobowe Wyziewy
Wskaźnik Nędzy
Zgniły Dźwięk
Pogrzebowa Mgła
Umęczony
Gnijący Chrystus
Przynoszący Noc
Bluźnierczożerca
Ciemna Forteca
itd. itd.

- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
nikt sie nie nabijaDeathDealer pisze:nie ma to jak pośmiać się trochę ze słowa "mgła" a bić pokłony przed "taake"... typowe
zajrzyj do tematu o koncercie Bolt throwera, jest dokładnie to samo, a jakoś nikt z Brytoli focha nie strzela

- H-K44
- weteran forumowych bitew
Nie o to mi chodziło...Blackult pisze:Wskaźnik ubóstwa brzmi jeszcze głupiej, a Mgła też się nie tłumaczy dosłownie.H-K44 pisze:To nie do końca tłumaczy się dosłownie...Blackult pisze:Wskaźnik Nędzy.
Ta nazwa nie wzięła się od tak z powietrza...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- rasowy masterfulowicz
no mgła nie wzięła się z powietrza 

- wombat
- zaczyna szaleć
Zależy w jaki sposób to ująć.streetcleaner pisze:no mgła nie wzięła się z powietrza
Jeśli mówimy o mgle samej w sobie, to owszem, jest to parująca woda. Jeśli natomiast mówimy o mgle gotowej, to można ją wziąć z powietrza np. poprzez skraplanie. Oczywiście ta pierwsza jest bardziej true.

-
No jasne, ze nie! Kazdy zainteresowany wie, że Misery Index to Zagęszczacz Do MizeriiH-K44 pisze:To nie do końca tłumaczy się dosłownie...Blackult pisze:Śmichy chichy - przecież nie o meteorologię chodzi, a rodzime nazwy bardzo bardzo. Nie wiem, przeleciałem wzrokiem "Opinie o płytach i zespołach" i mamy:
Wskaźnik Nędzy.

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No dobra... ale tak na poważnie, Mgła to bardzo... eteryczna i ciekawa nazwa. Pojawił się również na tzw. polskiej scenie twór o nazwie Odraza. I mnie się ta nazwa również podoba.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rozkręca się
nie tylko nazwa ale i muzyka może się podobaćtrup pisze:Pojawił się również na tzw. polskiej scenie twór o nazwie Odraza. I mnie się ta nazwa również podoba.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
2011 to rok nowych albumów Mgła i KSM.
KSM wiemy w jakiej jest formie po Transfigurations.
Mgła - przez wielu najbardziej wyczekiwany album na polskiej scenie - również przeze mnie. Wydawca NH.
większość materiału jest już stworzona, album powinien ukazać się wczesnym latem, może nawet na wiosnę.
TS/LS Mgła wyjdzie jednak wraz z nową płytą.
za chwil kilka wyjdzie wznowienie Groza na CD w NH. W Polsce do nabycia w Malignant Voices.
KSM wiemy w jakiej jest formie po Transfigurations.
Mgła - przez wielu najbardziej wyczekiwany album na polskiej scenie - również przeze mnie. Wydawca NH.
większość materiału jest już stworzona, album powinien ukazać się wczesnym latem, może nawet na wiosnę.
TS/LS Mgła wyjdzie jednak wraz z nową płytą.
za chwil kilka wyjdzie wznowienie Groza na CD w NH. W Polsce do nabycia w Malignant Voices.
Ostatnio zmieniony 19-01-2011, 20:30 przez Sova, łącznie zmieniany 3 razy.
- twoja_stara_trotzky
to ja mam prośbę do (nie)świętego Mikołaja - weź no najpierw KSM nagraj