Tak, ale nie zmienia to faktu, że Morbid Angel > Death.Drone pisze:Forma się dopiero tworzyła za czasów SBG, a "Altars" skorzystał mimo wszystko z kilku już gotowych wzorów death metalu.
ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: Re:
Ostatnio zmieniony 03-11-2009, 12:55 przez H-K44, łącznie zmieniany 1 raz.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Entombed
dziela je dwa lata, tak gwoli scislosci, no ale ok, niech bedzie.
Ale juz tam, ja nie dyskutuje ze znaczeniem Death, to co wypracowali po prostu bardziej odpowiada mi w wykonaniu pozniejszych zespolow, natomiast Morbid Angel jest nie do przebicia w swojej kategorii.
Skaut ma racje, porowywanie tych plyt na poziomie muzyki w zasadzie mija sie z celem, bo to dwa zupelnie odmienne pomysly na death metal. Natomiast kazdy (a zwlaszcza ja, hehe) sie na to sili ze wzgledu na status obu zespolow.
Osobiscie to Death cenie najbardziej za ten prymitywny, 'jaskiniowy' klimat, ktorego esencje mamy na Leprosy. ich pozniejsze, progresywne rzeczy juz niespecjalnie mnie interesuja (ostatnio probowalem po latach wrocic do Human i Symbolic, ale nie dalem rady wysluchac do konca).
w takim razie pozwole sobie porownac SBG z Abominations (86).Drone pisze:Forma się dopiero tworzyła za czasów SBG, a "Altars" skorzystał mimo wszystko z kilku już gotowych wzorów death metalu
Ale juz tam, ja nie dyskutuje ze znaczeniem Death, to co wypracowali po prostu bardziej odpowiada mi w wykonaniu pozniejszych zespolow, natomiast Morbid Angel jest nie do przebicia w swojej kategorii.
Skaut ma racje, porowywanie tych plyt na poziomie muzyki w zasadzie mija sie z celem, bo to dwa zupelnie odmienne pomysly na death metal. Natomiast kazdy (a zwlaszcza ja, hehe) sie na to sili ze wzgledu na status obu zespolow.
Osobiscie to Death cenie najbardziej za ten prymitywny, 'jaskiniowy' klimat, ktorego esencje mamy na Leprosy. ich pozniejsze, progresywne rzeczy juz niespecjalnie mnie interesuja (ostatnio probowalem po latach wrocic do Human i Symbolic, ale nie dalem rady wysluchac do konca).
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Ja: (12:54)
odpisalem Ci w temacie Entombed
Drone: (12:55)
cześć, widziałem
nie podejmuję się porównywania tych płyt
Ja: (12:56)
ok
Drone: (12:56)
wtedy wszystko się tworzyło
Ja: (12:56)
dla mnie - bardzo osobiscie - sprawa wyglada tak: wczensy Death to potezne lupanie prosto z jaskini, grobowy wyziew i prymitywne instynkty, a wczesny Morbid Angel to JUZ chaos, zlo, lamanie granic
Drone: (12:56)
to tak
(12:57)
ale to z dzisiejszej perspektywy
Ja: (12:57)
czy ja wiem?
Drone: (12:57)
wtedy DEATH bardziej PRZERAŻAŁ
ze względu na prymitywizm
no , pewnie tak
no wlasnie
Drone: (12:57)
sublimacja gustów doprowadziła do zrozumienia "zła" w MA
ojezu
![]()
- H-K44
Re:
Skaut pisze:na jakiej płaszczyźnie? Zupełnie bez sensu to porównanie.H-K44 pisze:Tak, ale nie zmienia to faktu, że Morbid Angel > Death.Drone pisze: Forma się dopiero tworzyła za czasów SBG, a "Altars" skorzystał mimo wszystko z kilku już gotowych wzorów death metalu.
Ale o co chodzi? Przecież ja nie porównywałem "Scream Bloody Gore" z "Altars of Madness". Napisałem tylko, że dla mnie Morbid Angel jest lepszy.Riven pisze: Skaut ma racje, porowywanie tych plyt na poziomie muzyki w zasadzie mija sie z celem
Zresztą mniejsza z tym, to temat o Entombed.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ja za to cenię najbardziej "środkowy" okres w twórczości Death czyli właśnie Human i Individual Thought Patterns. Był w tym widoczny wyraźny progres, ale nadal grali bezkompromisowo. Chociaż The Sound of Perseverance również uważam za album wyborny.Riven pisze:dziela je dwa lata, tak gwoli scislosci, no ale ok, niech bedzie.
w takim razie pozwole sobie porownac SBG z Abominations (86).Drone pisze:Forma się dopiero tworzyła za czasów SBG, a "Altars" skorzystał mimo wszystko z kilku już gotowych wzorów death metalu
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
a mnie ITP zawsze meczyla. natomiast ostatnia jest bardzo dobra, to prawda.
- Riven
- Kontakt:
People put to death in the name of God
And blood run red in an eternal flood
The word has been spread - Through out the centuries
Millions of corpses lying in the cemeteries
And blood run red in an eternal flood
The word has been spread - Through out the centuries
Millions of corpses lying in the cemeteries
-
Wg Ciebie jakość płyty zależy od jej ceny?kregozmyk pisze:O wyższości "When In Sodom" nad "Serpent Saints", jak też o tym, że ostatni album się zdewaluował świadczy fakt, iż w sklepie mystic.pl MCD kosztuje 36zł, podczas gdy płyta CD jedyne 20 zł :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- moonfire
Re: ENTOMBED
Czekamy więc na płytę roku, jeśli ukaże się w tym, jeśli nie - wiadomo, co będzie na podium w 2013. Tylko Voivod może im zagrozić, liczę tu na równą walkę.
-
NO WRESZCIE
Już traciłem powoli nadzieję. Jeszcze niech NEUROSIS się obudzi z letargu w końcu...
Już traciłem powoli nadzieję. Jeszcze niech NEUROSIS się obudzi z letargu w końcu...
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- nicram
Wreszcie, ale kurwa...LGiemu wypadły włosy...:-(
all the monsters will break your heart
-
trockiemu tez :-) no pora ze sceny zejsc...
- nicram
ale Trocki nie nagrał takich monumentów jak LHP :-D
all the monsters will break your heart
-
no tak, w koncu to LG jest zajebisty, masz racje :D
- nicram
- H-K44
No nareszcie jakieś konkrety.
Nowa płyta ENTOMBED to jedyna płyta, na którą naprawdę czekam.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Płyta roku;)
- Rattlehead