ANAAL NATHRAKH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ANAAL NATHRAKH
fajny ten nowy album !!! szczegolnie ciekawe wplatanie elementow techno w homo...
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Chyba jest lepiej niż na słabiutkim Passion, ale poza i tak 6/10 raczej to nie wyjdzie. Niby mamy napierdol i zeschizowane wokale, ale jakieś strasznie wystudiowane się to wydaje, poza tym znowu dużo wkurwiających metalcore'owych zagrywek.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Dzień dobry.
Chciałem tylko powiedzieć że Konstelacja Czarnej Wdowy rozpierdala.
Dziękuję i pozdrawiam.
Chciałem tylko powiedzieć że Konstelacja Czarnej Wdowy rozpierdala.
Dziękuję i pozdrawiam.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Już to pisałem w innym dziale, ale się powtórzę - brzmienie tego albumu jest doskonałe. Nowoczesny mastering zrobił tej płycie równie dobrze, jak swego czasu GHUA. Słychać też, że przyłożyli się panowie do kompozycji, pomyśleli chwilkę.
Bardzo dobry album.
Bardzo dobry album.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja to ogólnie jestem z tych co lubią miec czysto i klarownie więc wszelakie smęcenia o "przeprodukowaniu" czy "zbyt dopracowanej produckji" kompletnie do mnie nie trafiają. A ten zespół dostarcza mi takiej dawki negatywnej energii jak mało który. Więc można mówić że drążenie jednej formuły, że za duzo czystych wokali, że riffy core'owe (ROTFL po całości no ale co zrobić, spotyka się takie opinie) ale ilekroć słyszę jak Hunt drze mordę i brzmi jakby miał wypluć płuca, a w tym samym momencie jest to podparte riffem który rozbija czaszkę jak jebany 20 kilowy młot to poprostu nie mam pytań. Ktoś tam wczesniej mówił że największy kloc na tej płycie to "So Be It". Dla mnie to jeden z najlepszych utworów zaraz obok tytułowego , The Unbearable Filth Of The Soul i The Lucifer Effect. Ale ja lubię melodię w muzyce to pewnie się nie znam ;)
- mad
- weteran forumowych bitew
Nie wiem, co myśleć. Raz mi się podoba, potem nie, a później znowu się podoba. Album w stylu "Kochaj albo rzuć". Brzmienie raczej mi odpowiada, jest trochę denerwujących fragmentów, ale ogólnie całość trzyma poziom. Dobra, zobaczymy, co będzie jutro, jak zapuszczę sobie ponownie.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Techno wstawki zdecydowanie na plus - zaskakujące, jak świetnie się to wpasowuje w ich konwencję.
- FENIKS
- w mackach Zła
Mnie ten album zmęczył. Nie dorównuje poprzedniemu który byl swietny czysty krotki strzał w ryj. Na tym nic nowego plus jakies gowniane momenty. Wszystko bylo juz wczesniej ale teraz podane mi nie smakuje. Moze trzeba czasu ale jestem na nie i zawiódłem sie a nigdy nie bylem na NIE do Anaal !
Włączyłem wczoraj wieczorem premierowo i pierwsza refleksja jest taka, że nagrali płytę dużo słabszą od poprzedniej - ulotniło się gdzieś to szaleństwo i agresja na pograniczu histerii, nie ma monumentalnych, epickich fragmentów. Jakaś taka płaska i banalna mi się ta płyta wydała... no dobrze, fragment płyty - bo po bodaj czterech kawałkach zasnąłem. Inna sprawa, że słucham ostatnio dużo Blood of Heroes, a przy nich większość rzeczy brzmi płasko...
- maciek z klanu
WTF?Maria Konopnicka pisze:nagrali płytę dużo słabszą od poprzedniej - ulotniło się gdzieś to szaleństwo i agresja na pograniczu histerii, nie ma monumentalnych, epickich fragmentów.
A co do plyty to trzeba stwierdzić, że już dość dawno nie grali tak szybko.
Edit: bardzo dobrze jest wyprodukowana ta płyta !!!! Nowocześnie, ale brzmi to bardzo dobrze.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Niestety zgadzam się z przedmówcami. To przyzwoity album, ale niestety gorszy od "Passion". Czegoś mu brakuje. Jakiegoś takiego szaleństwa. Słucha się nieźle, ale nie zapala się lampka "rozpierdala!".
- Kosturr
- zaczyna szaleć
Mi się natomiast "Vanitas" podoba. Może faktycznie trochę rozczarowuje w porównaniu z poprzednimi płytami zespołu, ale to wciąż dobra płyta, której się bardzo dobrze słucha, oczywiście mi. ;)
- shagwest
- zaczyna szaleć
Podobają mi się wokale, bardziej chore niż poprzednio. Dokładnie tak, jak myślałem. A ogólnie album OK, w sumie ni lepszy, ni gorszy od paru ostatnich dokonań. Porównywalny poziom.
So say we all.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Ulotniły się już na "Eschton", dziwne że niektórzy zauważyli to dopiero po kilku kolejnych płytach.Maria Konopnicka pisze:ulotniło się gdzieś to szaleństwo i agresja na pograniczu histerii
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Morph
- Kontakt:
+2DCI Hunt pisze:sranaal nathrakh.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja naprawdę nie wiem czym niby ma się cechować brak agresji i szaleństwa na późniejszych płytach AN. Owszem, poziomu wkurwienia zawartego na debiucie nie udało im się już osiągnąć, ale zamienili to na o wiele większe zróżnicowanie materiału. "The Codex Necro" to petarda od początku do końca, a takie "Puste Piekło" czy "Czarna Wdowa" może nie tyle momentami zwalniają, co dają chwilę odetchnąć. Mnie się ten kierunek bardzo podoba i jak będę miał ochotę na takie napierdalanie to sprawdzę te dwie ostatnie.
- Sybir
A to to nawet prawda jest, mimo że rzeczone Eschaton i nawet Hell is empty... lubię i czasem tam sobie posłucham.boroowa pisze:Ulotniły się już na "Eschton", dziwne że niektórzy zauważyli to dopiero po kilku kolejnych płytach.Maria Konopnicka pisze:ulotniło się gdzieś to szaleństwo i agresja na pograniczu histerii
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
To jest niestety efekt tego, że zaczyna się od płyty życia. Wypuszczasz debiut i w zasadzie możesz od razu zwijać manele - bo co byś później nie nagrał to będzie źle. Nagrasz to samo - będzie brzęczenie, że żresz własny ogon; dodasz coś nowego - będzie brzęczenie, że komercja; dodasz trochę groove - będzie brzęczenie, że gimbaza - no jak się nie obrócisz dupa zawsze z tyłu będzie. ;)Alsvartr pisze:Ja naprawdę nie wiem czym niby ma się cechować brak agresji i szaleństwa na późniejszych płytach AN.