EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

Re: EMPEROR

06-07-2013, 23:16

Te pierwsze kasety z Mystic były chujowo nagrane, pamiętam jak dziś, że "Athenian Echoes" Nightfall grała mi w 80% na jednym głośniku :-)
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
535

06-07-2013, 23:20

krz63 pisze:Te pierwsze kasety z Mystic były chujowo nagrane, pamiętam jak dziś, że "Athenian Echoes" Nightfall grała mi w 80% na jednym głośniku :-)
He, He,He. Trzeba było Ojca poprosić, by wymienił Ci magnetofon...Tak ,przy okazji, to całkiem dobra płyta była , jak na obecne standardy...
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

06-07-2013, 23:29

Pierwsze kasety z Mystic były nagrane jak przez ścianę i w dodatku na jakiejś taśmie popowodziowej. Po kilkunastu takich frykasach na pólce napisałem list do Mystic z wytkinięciem wszystkich wad na moich egzemplarzach. Odpisała mi Barbara (oczywiście tradycyjnym listem, bo maili nie było), że rzeczywiście coś muszą z tym zrobić i jakiś czas później zmienili "nagrywalnię"
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

06-07-2013, 23:49

Ale przynajmniej cokolwiek było słychać. Ja kiedyś dostałem MC "Battles..." z Mystic, gdzie na jednej stronie przegrane były hity Bayerfull.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
535

06-07-2013, 23:50

Pierwsze kasety z Mystic, były nagrane zajebiście, w porównaniu do produkcji firm digi, Baron i Takt...Nie porównujmy chuja z ogórkiem proszę serdecznie. Tylko produkcje pod egidą DECK, wyróżniały się jakością, ale to w zależności od regionu i sprzętu, którym ów "region" dysponował.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

07-07-2013, 00:18

Lykantrop pisze:Ale przynajmniej cokolwiek było słychać. Ja kiedyś dostałem MC "Battles..." z Mystic, gdzie na jednej stronie przegrane były hity Bayerfull.
a nie Morbid Noizz przypadkiem?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

07-07-2013, 00:21

Mol pisze:
Lykantrop pisze:Ale przynajmniej cokolwiek było słychać. Ja kiedyś dostałem MC "Battles..." z Mystic, gdzie na jednej stronie przegrane były hity Bayerfull.
a nie Morbid Noizz przypadkiem?
W sumie racja, to z MN szło, ale Mystic to ściągał i tłoczył. Możliwe, że Hilar albo dowcipnisie z Morbid robili unikalne egzemplarze :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

07-07-2013, 00:22

Do dziś mam kasetę Battles... z Morbid Noizz oczywiście.
Maria Konopnicka

07-07-2013, 01:39

[V] pisze:
535 pisze:Nie jest świetna. Jest pospolita. Nikt nie splunąłby w jej stronę, gdyby nie nazwa.
dokładnie tak
No proszę... co mnie nazwa? Przecież ten utwór

kasuje całą dyskografię Emperor już po 45 sekundach :)
535

07-07-2013, 02:32

Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze:
535 pisze:Nie jest świetna. Jest pospolita. Nikt nie splunąłby w jej stronę, gdyby nie nazwa.
dokładnie tak

Patrz Pan, jaki zbieg okoliczności. Ten numer kasuje większość tego co masz na półce.
Maria Konopnicka

07-07-2013, 02:34

535 pisze: Patrz Pan, jaki zbieg okoliczności. Ten numer kasuje większość tego co masz na półce.

chyba na półce w toalecie ? :)
535

07-07-2013, 03:09

Jeżeli w toalecie to wszystko trzymasz, to tak. W toalecie. Niestety.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

07-07-2013, 10:11

Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze:
dokładnie tak

ROTFL. Pomimo że również uważam, że czas obszedł się z muzyka Emperor dosyć szorstko, to stawianie tego plastikowego kawałka wyżej od takich utworów jak "I am the Black Wizards" czy "Cosmic Keys to My Creations and Times" jest niepoważne.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

07-07-2013, 10:19

dso > cała dyskografia wszechświata
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

07-07-2013, 10:20

vicek pisze:dso > cała dyskografia wszechświata
nie cpaj
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Maria Konopnicka

07-07-2013, 12:31

Alsvartr pisze: stawianie tego plastikowego kawałka wyżej od takich utworów jak "I am the Black Wizards" czy "Cosmic Keys to My Creations and Times" jest niepoważne.
Nie wiem co Ty plastikowego słyszysz w tym kawałku - przecież to utwór na takim poziomie, że spokojnie mógłby znaleźć się na płycie FUNERAL MIST. Czyli na najwyższym poziomie... :)
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

07-07-2013, 13:56

Jakiekolwiek porównania utworów Marduk z dwóch ostatnich płyt z CZYKOLWIEK, co Arioch nagrał pod szyldem Funeral Mist, wypadają na niekorzyśc tych pierwszych. No bo gdzie takie kawałki jak "Holy Poison" czy "Jesus Saves", a gdzie "Into Utter Madness", "To Redirect Perdition", "Serpent Serom" czy powyższe "Souls for Belial". Róznica kilku klas w radykalności i uderzeniu. Strasznie mi się "Wormwood" odbrązowiła. Zaraz po premierze nie mogłem sie do niej przekonać, potem polubiłem ją na tyle żeby postawić na półce, ale teraz kompletnie nie moge jej słuchac. Przez ten plastik własnie. A "Serpent Sermon" przesłuchałem może dwa razy, bo słyszę tam ten sam kierunek co na poprzedniczce, tylko w gorszym wydaniu.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
535

07-07-2013, 14:21

Nie ma o czym dyskutować. W następnym odcinku "zestawiamy" Tinę Turner z Kasią Cerekwicką. Będzie zabawa.
Maria Konopnicka

07-07-2013, 15:53

535 pisze:Jeżeli w toalecie to wszystko trzymasz, to tak. W toalecie. Niestety.
W toalecie trzymam rzeczy, które może kasować ten utwór :)
535 pisze:Nie ma o czym dyskutować. W następnym odcinku "zestawiamy" Tinę Turner z Kasią Cerekwicką. Będzie zabawa.
Nie znam Kasi Cerekwickiej więc stawiam na Tinę :)
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

07-07-2013, 22:13

Maria Konopnicka pisze:
Alsvartr pisze: stawianie tego plastikowego kawałka wyżej od takich utworów jak "I am the Black Wizards" czy "Cosmic Keys to My Creations and Times" jest niepoważne.
Nie wiem co Ty plastikowego słyszysz w tym kawałku - przecież to utwór na takim poziomie, że spokojnie mógłby znaleźć się na płycie FUNERAL MIST. Czyli na najwyższym poziomie... :)
Wybrałeś najslabszy kawałek z i tak bardzo przeciętnej, średniej płyty.
KVLT lizania CZASZKI
ODPOWIEDZ