DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

27-11-2008, 18:36

Dosyć interesujący news :

Obrazek

RELEASE DATE : 8th of DECEMBER 2008

Veritas Diaboli Manet in Aeternum.

Chaining the Katechon / Le Diable est ma Raison

DEATHSPELL OMEGA and S.V.E.S.T. offer two glances right into the primeval fracture, the suppurating wound at the heart of everything, the fissure undermining up to the least attempt at harmony. Summa Divisio, the first of all divisions, the mother of all scissions and the annunciation of woe and affliction to come.

The work of both bands can be understood as a variation on a same theme, independent yet complementary.

Released as a noble gatefold LP featuring both bands and as two digipak mini-cds, each featuring one band, with identical artwork and layout.

(NED021-EAL058) DEATHSPELL OMEGA / S.V.E.S.T. Veritas Diaboli Manet in Aeternum gatefold LP

(NED021) DEATHSPELL OMEGA - Veritas Diaboli Manet in Aeternum : Chaining the Katechon digipak mcd

(EAL058) S.V.E.S.T. - Veritas Diaboli Manet in Aeternum : Le Diable est ma Raison digipak mcd
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-11-2008, 18:38

No nareszcie SVEST coś wypuszcza.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-11-2008, 19:48

ten jak zwykle pod prad :P

bardzo dobra wiadomosc
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-11-2008, 20:02

Riven pisze:ten jak zwykle pod prad :P

bardzo dobra wiadomosc
Co pod prąd? "Urfaust" to jedna z 3-5 najlepszych płyt BM z Francji, tak więc na kolejne nagrania czekam z niejaką niecierpliwością.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

27-11-2008, 20:12

byc moze, nie znam.
chodzilo mi o to, ze to DSO jest tutaj najwieksza gwiazda. i slusznie.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-11-2008, 13:07

Nie chcę tutaj teorii spiskowych knuć, ale:
NED021: DSO
NED016: OFERMOD - Tiamtü
NED015: SORHIN - Förbannade är 1993-2001
NED013: WATAIN - Sworn to the Dark
od 12 w dół wszystkie są

5 'numerków' brakuje - czyżby coś "zza węgła" jeszcze miało wyskoczyć :>?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-11-2008, 14:35

Drone pisze:Na nic tak nie czekałem jak na taki news. Zdaje się, że problem z wyborem płyty roku 2008 mamy rozwiązany ;)
Rozwiązał się z ukazaniem się SEW-Vltra.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-11-2008, 14:36

Drone pisze: Split ANTAEUS / KATHARSIS chyba miał być, ale co jeszcze?
Mogłyby się wreszcie gdzieś wydać kawałki Cantus Bestiae z niedoszłego splitu z DsO (kawałki DsO na Manifestations 2002). NED najlepszą ku temu firmą.

A może przypierdolą znowu czymś na miarę boxa Sorhin.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

28-11-2008, 16:05

aż nie mogę się doczekać :roll:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
mietek_fog
zaczyna szaleć

28-11-2008, 16:20

po tytule widzę, że wracają do wątku rozpoczętego jeszcze na Si Monumentum w tekście Hétoďmasia. szkoda, że okładka została podana w takim małym rozmiarze można by wywnioskować coś więcej.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
mietek_fog
zaczyna szaleć

28-11-2008, 19:39

teraz trop z psychologią głębi stał się znacznie wyraźniejszy.
C. Jung:

Ouroboros, has been said to have a meaning of infinity or wholeness. In the age-old image of the Ouroboros lies the thought of devouring oneself and turning oneself into a circulatory process, for it was clear to the more astute alchemists that the prima materia of the art was man himself. The Ouroboros is a dramatic symbol for the integration and assimilation of the opposite, i.e. of the shadow. This 'feed-back' process is at the same time a symbol of immortality, since it is said of the Ouroboros that he slays himself and brings himself to life, fertilizes himself and gives birth to himself. He symbolizes the One, who proceeds from the clash of opposites, and he therefore constitutes the secret of the prima materia which [...] unquestionably stems from man's unconscious.
cholernie jestem ciekaw jak oni się za ten motyw zabiorą.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

28-11-2008, 20:04

Drone pisze:Na nic tak nie czekałem jak na taki news. Zdaje się, że problem z wyborem płyty roku 2008 mamy rozwiązany ;)
Hehe, 'gust obiektywny' dzwieku jeszcze nie slyszal ale wie...Dlaczego? Bo dla niego inna opcja nie istnieje.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

28-11-2008, 21:58

Drone pisze:
mietek_fog pisze:po tytule widzę, że wracają do wątku rozpoczętego jeszcze na Si Monumentum w tekście Hétoďmasia. szkoda, że okładka została podana w takim małym rozmiarze można by wywnioskować coś więcej.
Widzę ewidentnie motyw Uoroborosa tym razem jako zestawienie pożerających się przeciwieństw. Jasne tło chyba sugeruje zmianę perspektywy.
Obrazek
Ty chyba uroboro na oczy nie widziałeś, że widzisz w tym obrazku tego uroboro ;) Boruboro byłoby, gdyby jeden facet pożerał własną nogę (jak dziecko wkładał sobie do buzi czy coś tam w tym stylu). Ja tam widzę jak facet pożera faceta. Man eat man, czyli odwieczna prawda, że człowiek człowiekowi wilkiem (dog eat dog). A gdybym był złośliwy to powiedziałbym, że widzę dwóch gejów, którzy zabierają się do lizania sobie węża nawzajem. Co oczywiście znajduje potwierdzenie w bestsellerze gejowskiej kultury: Finding True Love in a Man-Eat-Man World: The Intelligent Guide to Gay Dating, Sex. Romance, and Eternal Love Craiga Nelsona. Nawiązanie do tej książki jest bezsprzeczne, wystarczy rzut okiem na okładkę
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
LD100
starszy świeżak

28-11-2008, 23:20

Czyli wy tu piti pitu, a to po prostu pedalska przypowieść :D
Czyli pozostajemy w kanonach bm
absolute lethal dose
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

29-11-2008, 00:33

4m pisze:
Drone pisze:
mietek_fog pisze:po tytule widzę, że wracają do wątku rozpoczętego jeszcze na Si Monumentum w tekście Hétoďmasia. szkoda, że okładka została podana w takim małym rozmiarze można by wywnioskować coś więcej.
Widzę ewidentnie motyw Uoroborosa tym razem jako zestawienie pożerających się przeciwieństw. Jasne tło chyba sugeruje zmianę perspektywy.
Obrazek
Ty chyba uroboro na oczy nie widziałeś, że widzisz w tym obrazku tego uroboro ;) Boruboro byłoby, gdyby jeden facet pożerał własną nogę (jak dziecko wkładał sobie do buzi czy coś tam w tym stylu). Ja tam widzę jak facet pożera faceta. Man eat man, czyli odwieczna prawda, że człowiek człowiekowi wilkiem (dog eat dog). A gdybym był złośliwy to powiedziałbym, że widzę dwóch gejów, którzy zabierają się do lizania sobie węża nawzajem. Co oczywiście znajduje potwierdzenie w bestsellerze gejowskiej kultury: Finding True Love in a Man-Eat-Man World: The Intelligent Guide to Gay Dating, Sex. Romance, and Eternal Love Craiga Nelsona. Nawiązanie do tej książki jest bezsprzeczne, wystarczy rzut okiem na okładkę
ha! czyli jednak przebieranki atilli i maniac z kvarforth`em byli zapowiedzia nowej ery w black metalu, ery w ktora dso 'wchodzi' dopiero teraz. jaka mogla byc przyczyna tegoz opoznienia? 4m ma racje w jednym, wplywow barabara boroboro hanna barbara nie da sie ukryc.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

03-12-2008, 12:46

Drone pisze:
Morph pisze:
Drone pisze: Split ANTAEUS / KATHARSIS chyba miał być, ale co jeszcze?
Mogłyby się wreszcie gdzieś wydać kawałki Cantus Bestiae z niedoszłego splitu z DsO (kawałki DsO na Manifestations 2002). NED najlepszą ku temu firmą.

A może przypierdolą znowu czymś na miarę boxa Sorhin.
Ma być jeszcze mcd DsO z "Mass Grave Aesthetics" ze składaka FETTD.
O! I to jest dobry news.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-12-2008, 15:20

strzal w dziesiatke? przeciez to chyba najbardziej oczywiste skojarzenie jakie mozna bylo miec
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-12-2008, 16:39

I tak IMO dwie najciekawsze grafiki znajdują się odpowiednio w gatefoldzie i na jackecie winyla, względnie w środku digi.

Muzycznie niestety DsO niespecjalnie się postarało.
Cthulhu

10-12-2008, 18:51

a Svest już słyszałes? Warto to kupić? Na razie zamówiłem tylko Dso (swoja drogą ile min trwa ich strona?)
ODPOWIEDZ