AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: AUTOPSY
Ależ ja nie przestaję słuchać nawet na moment. Od dwóch i pół miesiąca mielę jedną płytę lekceważoną tak jak kiedyś AUTOPSY. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
daj spokoj. nie przyszlo Ci do glowy, ze wzrost aktywnosci w tym temacie wiaze sie przede wszystkim z reaktywacja tego zespolu, z wystepami na zywo i nowym materialem? to chyba normalne, ze 'nagle' wpadnie tu wiecje postow. zwroc uwage, ze np. o Possessed nie ma chyba zadnego tematu, rzadko w ogole pojawiaja sie w jakis dyskusjach, od czasu do czasu w NP (nie czesciej niz Autopsy przez cale lata). No i co? No i nic ;)
this is a land of wolves now
- Gore_Obsessed
Może masz rację. Z ASPHYX było podobnie, a też się reaktywowali. Z drugiej strony dobrze pamiętam dyskusję sprzed mniej więcej pięciu lat, gdzie próbowano dyskredytować Amerykanów, kosztem DARKTHRONE, a ich obrona wyglądała niemrawo.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No wtedy tylko Orias i stary pisali że AUTOPSY to gówno, nie przesadzaj :) A owczy pęd Mańku jak przyszedł tak się skończy gdy przyjdzie pora na coś innego.
Ostatnio zmieniony 04-03-2011, 10:08 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
mysle, ze to przypadkowe rzeczy. jestem pewien, ze gdyby wspomniane przez Ciebie Immolation rozpadlo sie w polowie lat 90. i teraz wrocilo, to sytuacja bylaby podobna. slowem, nie ma co sie spinac, lepiej nakurwiac !!!!11 ugh
- ultravox
Ja pamiętam, że to Ty próbowałeś dyskredytować zajebistą "Soulside Journey" opisując ją jako nieudolna zżynkę z Autopsy.Gore_Obsessed pisze: Z drugiej strony dobrze pamiętam dyskusję sprzed mniej więcej pięciu lat, gdzie próbowano dyskredytować Amerykanów, kosztem DARKTHRONE, a ich obrona wyglądała niemrawo.
- Gore_Obsessed
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
chyba rzeczywiście jest coś na rzeczy.
http://allegro.pl/autopsy-retribution-f ... 75846.html
jakiś miesiąc temu ten sam materiał zszedł za nieco ponad 150 zł. a jeszcze rok dwa temu, bodajże Radek z Bad Taste wystawiał to na kup teraz za 70 zł i chętnych nie było...
http://allegro.pl/autopsy-retribution-f ... 75846.html
jakiś miesiąc temu ten sam materiał zszedł za nieco ponad 150 zł. a jeszcze rok dwa temu, bodajże Radek z Bad Taste wystawiał to na kup teraz za 70 zł i chętnych nie było...
Zrobił się trend na Autopsy i tyle. Podobnie jak kilka lat temu był trend na "starą Szwecję". Oczywiście jedni odkryli tę kapelę po latach, a inni po prostu przyklaskują większości, żeby nie iść pod prąd. Czytałem gdzieś nawet, że sami muzycy są zaskoczeni i mają wrażenie, że dziś Autopsy jest bardziej popularne i darzone szacunkiem niż kiedykolwiek. W pierwszej połowie lat 90-tych black metalowcy mówili o "death metalowych świniach", a dziś zdaje się, że ktoś z Obituary gra w Gorgoroth. Wszystko się zmienia :) Za parę lat "kult Autopsy" przygaśnie i zostaną przy kapeli prawdziwi fani - i Ci co byli od początku i Ci co docenili dzięki "sezonowej kultowości" :)
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
tak, wywiad z Chrisem w ostatnim numerze Blackastrial. prasy w ogóle nie czytam (nie tylko muzycznej), ale czekałem ostatnio na pociąg, więc dla zabicia czasu zajrzałem ;)IRONMIL pisze:Czytałem gdzieś nawet, że sami muzycy są zaskoczeni i mają wrażenie, że dziś Autopsy jest bardziej popularne i darzone szacunkiem niż kiedykolwiek.
- Gore_Obsessed
Pamiętam, że w drugiej połowie lat 90. w jednym z największych sklepów muzycznych w Warszawie, czyli Planet Music praktycznie cała dyskografia AUTOPSY na kasetach leżała przez długie miesiące za gorsze. Chętnych nie było. Rzeczywiście coś się ostatnio ruszyło, ale po namyśle stwierdzam, że to może być poniekąd kwestia reaktywacji. Z drugiej strony ABSCESS, który pod koniec swego istnienia był hołubiony tak samo, przez lata zwyczajnie lekceważono - niskie oceny płyt w prasie, albo debiut leżący przez kilka miesięcy w Empiku na Marszałkowskiej za śmieszne pieniądze to dobre przykłady. Dobrą prasę mieli dopiero przy ostatnich dwóch płytach, a więc od momentu podpisania kontraktu z Tyrant Syndicate. Reasumując: na pewno w jakimś stopniu na wzrost szumu wokół zespołu w ostatnim czasie miał wpływ powrót do żywych, ale nie uważam, że jest to jedyna przyczyna.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Uważam, że wpływ na wzrost popularności Autopsy, i nie tylko, ma również sama kondycja dzisiejszej sceny metalowej. Fani zmęczeni wychuchanymi produkcjami i bezduszną techniką chcą czegoś bardziej bezpośredniego, rzekłbym nawet namacalnego. W ogóle nie dziwi mnie np. cała ta obecna (czasami mocno przesadzona) jazda na szwedziznę.
Ludzie zamiast wynalazków metalowego biznesu wolą dzisiaj sięgnąć po coś bardziej aut(opsy)entycznego.
Ludzie zamiast wynalazków metalowego biznesu wolą dzisiaj sięgnąć po coś bardziej aut(opsy)entycznego.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
i płynących odtąd strumieniami rekomendacji ze strony właścicieli tej wytwórni. osób skądinąd jak mało kto wpływowych na scenie metalowej...Gore_Obsessed pisze: od momentu podpisania kontraktu z Tyrant Syndicate
Ostatnio zmieniony 08-03-2011, 18:43 przez Bonny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Znałem takich, którzy pukali się w czoło gdy kupowałem CD "Shitfun" albo gdy wynosiłem "Acts.." na piedestały. Ale to było w latach gdy te płyty wychodziły.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Mam wrażenie, że hajp na Motokoty zaczął się jednak chwilę zanim gruchnęła wiadomość o reaktywacji. Prędzej łączyłbym go już z modą na starą, grobową szwecję, która, jak uczą w szkołach podstawowych, dużo zawdzięczała kapeli Reiferta. Byłoby zabawnie gdyby ponowne zdobycie zainteresowania zawdzięczali tym, którzy mają wobec nich spory dług.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Gore_Obsessed
Też możliwe.Bezdech pisze:Prędzej łączyłbym go już z modą na starą, grobową szwecję
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jakoś nie zauważyłem żeby ludzie się jakoś specjalnie na Autopsy ostatnio nawrócili, może dlatego że chyba od zawsze uważam "Mental Funeral" za deathmetalową manifestację geniuszu, a sporo znajomych podzielało tę opinię. Tak czy siusiak, jeśli coś ma być modne, to kurwa lepszej opcji jak Autopsy nie widzę.Gore_Obsessed pisze:Też możliwe.Bezdech pisze:Prędzej łączyłbym go już z modą na starą, grobową szwecję
-
dokładnie - Panowie dawno zasłużyli na należną im cześć, której przez lata działalności przed rozpadem nie doświadczyli, a wiele innych gównianych kapel bywało wynoszone na piedestały
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Bezdech
A nie wie pan major, że u nas każdy ma w zwyczaju przemawiać w imieniu narodu i to, co myśli ze szwagrem, to oczywiście zdanie większości?Czesław pisze:Jakoś nie zauważyłem żeby ludzie się jakoś specjalnie na Autopsy ostatnio nawrócili, może dlatego że chyba od zawsze uważam "Mental Funeral" za deathmetalową manifestację geniuszu, a sporo znajomych podzielało tę opinię. Tak czy siusiak, jeśli coś ma być modne, to kurwa lepszej opcji jak Autopsy nie widzę.Gore_Obsessed pisze:Też możliwe.Bezdech pisze:Prędzej łączyłbym go już z modą na starą, grobową szwecję
Fakty są takie, że, jak było tu wielokrotnie powtarzane Autopsy przez długi czas było traktowane z pewnym pobłażaniem. Trzeba chyba faktycznie żyć wyłącznie w kręgu znajomych z podwórka, żeby nie dostrzec ostatnio wysypu zespołów w stylu old school death metal in the vein of autopsy etc. NIkt się z resztą z tym specjalnie nie kryje, bo obecnie walnięcie w tagach tego, zajebistego swoją drogą, bendu daje automatycznie +3 do zajebistości i takie są fakty.
Nie żebym miał coś przeciwko temu bo już czuę nosem \mIIMPETIGODEATHMETALREVIVALIm/ ;)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- Riven
- Kontakt:
no wlasnie, kurwa, zawsze bylo narzekanie ze death metal idzie w kierunku striggerowania, teledyskow z cgi i technicznych solowek, a jak sie okazalo ze taki wykurw jak autopsy jest w modzie, to tez zle ;) btw, DSO juz nie jest w cenie, ciekawe czy nowy behemoth bedzie pod autokoty :DDDDDD