ODRAZA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

Re: ODRAZA

26-06-2014, 08:12

A ja jutro piję picia z tymi artystami, bo jeszcze nie mieliśmy okazji.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

26-06-2014, 08:33

535 pisze:
Block69 pisze:Słuchać do posrania i pożygania. Ja wałkuje codziennie od czasu premiery. Na początku było dobrze plus a potem już tylko rosło i rosło. Czołówka tego roku bez dwóch zdań. Nowy MAYHEM może sie schować, ale nie od dziś wiadomo, że Polska black metalem stoi jak sosna.
Bez szaleństw. Nowy Mayhem stawiam jednak wyżej i wcale nie dlatego, że to Mayhem. Wracając do Odrazy...
bardzo dobra płyta, po prostu. Tekstowo faktycznie porządnie zrobiona, inna od reszty, nawet jeśli muzycznie daje się ponazywać klocki, z których Panowie to blokowisko zbudowali, to dzięki lirykom można mówić o odrębnej i charakterystycznej całości.
Grrrówno!
535

26-06-2014, 08:43

Plasfodeur pisze:
535 pisze:
Block69 pisze:Słuchać do posrania i pożygania. Ja wałkuje codziennie od czasu premiery. Na początku było dobrze plus a potem już tylko rosło i rosło. Czołówka tego roku bez dwóch zdań. Nowy MAYHEM może sie schować, ale nie od dziś wiadomo, że Polska black metalem stoi jak sosna.
Bez szaleństw. Nowy Mayhem stawiam jednak wyżej i wcale nie dlatego, że to Mayhem. Wracając do Odrazy...
bardzo dobra płyta, po prostu. Tekstowo faktycznie porządnie zrobiona, inna od reszty, nawet jeśli muzycznie daje się ponazywać klocki, z których Panowie to blokowisko zbudowali, to dzięki lirykom można mówić o odrębnej i charakterystycznej całości.
W rzeczy samej.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

26-06-2014, 19:16

Dobrze ujęte. Tak by to wyglądało.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

29-06-2014, 21:57

Block69 pisze: Czołówka tego roku bez dwóch zdań. Nowy MAYHEM może sie schować, ale nie od dziś wiadomo, że Polska black metalem stoi jak sosna.
Chyba czołówka 2 ligi , bo przy Esoteric to nawet nie stało i stać raczej nie będzie...
Awatar użytkownika
Przyczajony Wonsz
rozkręca się

30-06-2014, 00:33

tomder pisze:
Block69 pisze: Czołówka tego roku bez dwóch zdań. Nowy MAYHEM może sie schować, ale nie od dziś wiadomo, że Polska black metalem stoi jak sosna.
Chyba czołówka 2 ligi , bo przy Esoteric to nawet nie stało i stać raczej nie będzie...
Dobra płyta to jest, 2 liga to też wysoko. Niemniej Esoteric to skrajnie zajebiste mistrzostwo pierdolonego wszechświata (i chvj w dupe malkontentom).
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

01-07-2014, 00:16

Dojebane recki:
http://brutalism.com/content/odraza-esperalem-tkane" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vaskarc.hu/articles.php?article_id=969" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaraz się kończy preorder koszulek, które na wydawcy wyglądają tak:

Obrazek

http://odraza.8merch.com/services/store" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
535

01-07-2014, 01:02

Obrazek

Nie idź tą drogą, pomyśl o swych dzieciach...
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

01-07-2014, 10:40

energy drinki sa niezdrowe, tym bardziej z alkoholami
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

01-07-2014, 11:46

Ja jestem na poziomie, popijałem kolą, a ze zgrozą zauważyłem, że aż trzech artystów popijało tym energetykiem zmieszanym z wodą.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Hellpiss
zaczyna szaleć

01-07-2014, 11:51

No i gdzie tu miejsce na sztukę, no gdzie!? :-)
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

01-07-2014, 12:13

Zamknij mordę! Miałeś być i co? I nie było ciebie!

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Hellpiss
zaczyna szaleć

01-07-2014, 13:39

Grzeczniej, kurwa, grzeczniej! Miałem być, ale zatrzymały mnie sprawy służbowe i proza życia.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-07-2014, 14:39

zycie jest nowelaaa
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

28-07-2014, 10:27

Wywiad z Odrazą w pierwszy numerze Noise Magazine:

https://www.facebook.com/pages/Noise-Ma ... 98?fref=nf" onclick="window.open(this.href);return false;

I jeszczcze jedna z recek.
http://brutalism.com/content/odraza-esperalem-tkane" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

07-08-2014, 23:48

Nie podoba mi sie to. Brandzluja sie tymi instrumentami zamiast konkretnie przypierdolic. I jaka odraza? Mile przyjemne melodyjki. A jak ktos jeszcze mowi ze sluchajac tej plyty widzi meneli osiedlowych i brudne ulice to najwidoczniej ma cos z glowa, albo sugestia okladki i tytulu jest silniejsza niz wlasna ocena. I jeszcze te teksty...tkane. Slabo

No dobra, gorycz jest jeszcze spoko, wokalne partie tez na plus. troche pomyslow na dobra epke by sie znalazlo.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

09-08-2014, 20:55

pr0metheus pisze:Nie podoba mi sie to. Brandzluja sie tymi instrumentami zamiast konkretnie przypierdolic. I jaka odraza? Mile przyjemne melodyjki. A jak ktos jeszcze mowi ze sluchajac tej plyty widzi meneli osiedlowych i brudne ulice to najwidoczniej ma cos z glowa, albo sugestia okladki i tytulu jest silniejsza niz wlasna ocena. I jeszcze te teksty...tkane. Slabo

No dobra, gorycz jest jeszcze spoko, wokalne partie tez na plus. troche pomyslow na dobra epke by sie znalazlo.
Eee, kurwa. Absolutnie się z tym opisem nie zgadzam. Nie jestem omnibusem jeśli chodzi o black metal ale... Wskazesz zespoły które mniej 'sie brandzluja a konkretnie przypierdalają' ? Nie wiem tez czy to takie przyjemne melodyjki. Owszem łykam je jak pelikan, ale ja słyszę melodie w Last Days Of Humanity więc nie wiem czy to dobry przykład na przystepność... A teksty, tkane... być moze ale dywany perskie tez tkają i chyba niezle sobie radzą na rynku... Pewnie już nie muszę tego pisać... ale świetna płyta
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

09-08-2014, 21:10

pr0metheus pisze:Nie podoba mi sie to. Brandzluja sie tymi instrumentami zamiast konkretnie przypierdolic. I jaka odraza? Mile przyjemne melodyjki. A jak ktos jeszcze mowi ze sluchajac tej plyty widzi meneli osiedlowych i brudne ulice to najwidoczniej ma cos z glowa, albo sugestia okladki i tytulu jest silniejsza niz wlasna ocena. I jeszcze te teksty...tkane. Slabo
no słabe to jest i to bardzo, gra na jedno kopyto od początku do końca, zaczyna się od melodyjnej, pewnie w zamierzeniu melancholijnej gitary i niedługo potem wchodzi bum bum bum na garach, no normalnie koleś napierdala jakby to był jakiś grindcore, w ogóle takie agresywne, szybkie gary nie pasują pod konwencje gry w stylu Shining, itp. bardzo mi się to nie podoba, za pewne się już nie usłyszymy więc pa pa odraza
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

09-08-2014, 21:39

Biały pisze:
no słabe to jest i to bardzo, gra na jedno kopyto od początku do końca, zaczyna się od melodyjnej, pewnie w zamierzeniu melancholijnej gitary i niedługo potem wchodzi bum bum bum na garach, no normalnie koleś napierdala jakby to był jakiś grindcore, w ogóle takie agresywne, szybkie gary nie pasują pod konwencje gry w stylu Shining, itp. bardzo mi się to nie podoba, za pewne się już nie usłyszymy więc pa pa odraza
Hehe, i jak tu takim dogodzić? ;)
NihilSubSole
zaczyna szaleć

11-08-2014, 10:32

Ja z kolei byłem (mile) zaskoczony w drugą stronę: spodziewałem się masy dżezów i dominacji spokojnych, akustycznych motywów. Tymczasem tu trąci MASSEMORD, tam wiatr przywieje zapach ogniska od FURII, mamy nawet bezczelne zerżnięcie od INFERNAL WAR ("Into the Vortex of Naught"), gdzieś tam się zaplątała jakaś Norwegia.

Poza tym odnoszę wrażenie, że to absolutnie nie miał być album, na którym muzycy mieli konkretnie przypierdolić. Sova polecał słuchać "Enemy of Man", ale to właśnie "Esperalem Tkane" - z oczywistych względów - jest do tego przeznaczone. Z drobnymi wyjątkami, większość albumu to podkrążone oczy, suchy język nie mieszczący się w pysku, pulsujące skronie i perspektywa jutra, która ma powoli dobić i rozpuścić, aniżeli zrobić nagłe kuku.

Czołgami i pociskami nuklearnymi muzyka zabijała mnie już tysiące razy. Fajnie, że ktoś poznęcał się przywołując obraz skacowanego poranka na brzegu cuchnącego cygaretami i potem łóżka.
ODPOWIEDZ