MAYHEM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: MAYHEM

27-09-2019, 13:56

Fajny ten numer. Perkusja hammetta wkurwia straszliwie, ale utwór bardzo fajny.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

27-09-2019, 14:04

Dobre. Od chuja lat 90-tych. Preorder poszedl.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

27-09-2019, 14:22

Ja pierdole jaka droga na skróty. Pisałem, że Keep Of Kalessin przy tym to geniusz i to się potwierdza. Chyba wycofam preorder. Harnasiów se nakupię.
Janusz Kobus
rozkręca się

27-09-2019, 14:37

Ja tez poczynilem pre-order. Jako rasowy fanboy zamowilem ten najbardziej wypasiony box z dwoma winylami, od razu jak uslyszalem ten nowy kawalek. Az mi tryknal jak to uslyszalem. Ten drugi jest jakis taki zachowawczy, ale i tak wciaga nosem jakies smieszne Kalesin. Na Mayhem nie ma bata i tyle.
535

27-09-2019, 14:57

Janusz Kobus pisze:Ten drugi jest jakis taki zachowawczy, ale i tak wciaga nosem jakies smieszne Kalesin. Na Mayhem nie ma bata i tyle.
Januszu, bezpieczniej będzie jeżeli powstrzymasz się z wypowiedziami na temat spraw o których ewidentnie nie masz pojęcia.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-09-2019, 15:06

535 pisze:Ja pierdole jaka droga na skróty. Pisałem, że Keep Of Kalessin przy tym to geniusz i to się potwierdza. Chyba wycofam preorder. Harnasiów se nakupię.
Jej no gdzie temu kok do mayhem. Nie są może ta dwa kawałki najlepszym co zrobił mayhem ale kok to sraka nawet ta EP z atilla
535

27-09-2019, 15:12

maciek z klanu pisze:
535 pisze:Ja pierdole jaka droga na skróty. Pisałem, że Keep Of Kalessin przy tym to geniusz i to się potwierdza. Chyba wycofam preorder. Harnasiów se nakupię.
Jej no gdzie temu kok do mayhem. Nie są może ta dwa kawałki najlepszym co zrobił mayhem ale kok to sraka nawet ta EP z atilla
Maćku Reclaim właśnie miałem na myśli, bo przecież nie resztę którą se tam wydają. No ale jeżeli Reclaim dla ciebie jest sraką to skreślam ciebie z listy poważnych użytkowników. Prenumerujesz może "Świat ciszy"?
Awatar użytkownika
TheDude

27-09-2019, 15:18

^ Ja, w raz z konkubiną, prenumerujemy Kocie Sprawy i Galę. Czy mogę nadal słuchać mrocznej muzyki typu black metal ?
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

27-09-2019, 15:29

Ona tak,ty nie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
535

27-09-2019, 15:44

Wracając jednak do Reclaim. Co się Maciej nie zgadza przykładowo w tym numerze?

[youtube][/youtube]
Janusz Kobus
rozkręca się

27-09-2019, 18:35

535 pisze:
Janusz Kobus pisze:Ten drugi jest jakis taki zachowawczy, ale i tak wciaga nosem jakies smieszne Kalesin. Na Mayhem nie ma bata i tyle.
Januszu, bezpieczniej będzie jeżeli powstrzymasz się z wypowiedziami na temat spraw o których ewidentnie nie masz pojęcia.

No tak się składa, że mam duże pojęcie. Bezpieczniej dla kogo, dla ciebie chyba?, bo gdybym to olał i nie drążył tematu, to nie wykazał bym bezsprzecznie, jaki z ciebie... no, że wcale nie jesteś taki mondry za jakiego chciałbyś uchodzić.

Ten kawałek, "Come, Damnation", no spoko, jest fajny. Kiedyś też lubiłem ten materiał, no bo Attila, a ja fanboy, wiadomo. Ale tak się składa, że to jest jedyny naprawdę mocny kawałek na tym albumie. Ale mniejsza z tym, to już raczej kwestia gustu na ile dobry jest ten materiał, i nie odmawiam nikomu radości z jarania się tym. Dopóki ktoś nie gada głupot przy okazji. No więc, czy chcesz teraz udowadniać, że zespół (KoK), który od zawsze umiał jedynie kopiować starsze zespoły (w tym przypadku Mayhem I Satyricon), przerasta swoich mistrzów? Ja się jeszcze z takim precedensem nie spotkałem, a słyszałem niemało. A jeśli pragniesz dowodzić, że to możliwe, to wypadałoby zestawić materiały bardziej zbliżone do siebie czasowo, a nie Ep jednych sprzed 16 lat porównywać z czymś zupełnie nowym tych drugich. W 2003 Mayhem był w słabej formie (według mnie), a ta EP Keep była fajna, i to był ich najlepszy materiał, licząc również wszystko co nagrali później, i w ogóle Reclaim brzmiało wtedy fajnie i świeżo... i było tylko proszkiem który Mayhem w 2003 (będąc wtedy w słabszej formie) sobie wciągał nosem przed wyjściem na scenę.

Ale rozumiem o co chodzi. Z wiekiem rozumiem coraz lepiej ludzkie ułomności. Na przykład kmiotów, którzy za wszelką cenę chcą czymś błysnąć w towarzystwie, za wszelką cenę. Zawsze się ktoś taki znajdzie, i wystrzeli, że demo jakiejś tam nikomu nie znanej kapeli to objawienie, od razu pierwsza liga i niszczy wszystko i wszystkich. Albo, że Kalesin może być lepsze od Mayhem czy Satyricon, czy czego tam jeszcze. Jesteś trochę jak Nicram, nie? Ten typ to istny król żenujących przykładów.
535

27-09-2019, 18:49

Panie Januszu, spociłeś się pan jak lutownica pisząc powyższego posta. Attila i Frost gwarantują jakość tego materiału. Co do porównania. Reclaim jest próbą ożywienia DMDS. Tylko głuchy będzie się sprzeczał. Dodatkowo próbą bardzo udaną. Świeże podejście pana Frosta jest tego najlepszym dowodem. Najnowsze dzieło Mayhem również zgodnie z zapowiedziami ma nawiązywać do jedynki i na razie wszystko na to wskazuje. To, że jest klasę niżej niż KoK to inna sprawa. Natomiast każdemu wolno wyrazić swoje zdanie, a nawet leciutko skubnąć za uchem. Poniższy numer masakruje te dwie nowe propozycje Mayhem i nie ma sensu pisać książki, żeby zaprzeczać. Posłuchaj sobie ,może się czegoś dowiesz. Zawsze jakieś nowe doświadczenie.

[youtube][/youtube]

ps
Mam i tak większego , więc nie ma sensu się kłócić.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-09-2019, 19:00

535 pisze:
maciek z klanu pisze:
Maćku Reclaim właśnie miałem na myśli, bo przecież nie resztę którą se tam wydają. No ale jeżeli Reclaim dla ciebie jest sraką to skreślam ciebie z listy poważnych użytkowników. Prenumerujesz może "Świat ciszy"?
Chodziło mi o całokształt kok wliczając w całokształt EP. Sama EP była dobra, ale reszty szamba nie uratuje.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-09-2019, 19:04

535 pisze:Wracając jednak do Reclaim. Co się Maciej nie zgadza przykładowo w tym numerze?

[youtube][/youtube]
Tak jak napisałem trochę niefortunnie się wypowiedziałem.
535

27-09-2019, 19:11

maciek z klanu pisze: Chodziło mi o całokształt kok wliczając w całokształt EP. Sama EP była dobra, ale reszty szamba nie uratuje.
Czekałem, czy złapie się jakiś Janusz. I nie zawiodłem się. Chyba nie myślisz, że naraziłbym się na zestawianie Armady, czy co oni tam jeszcze nagrali z czymkolwiek co wyszło spod ręki i nogi wielkiego Mayhem. Nawiasem mówiąc, gdyby Reclaim wyszła pod szyldem Mayhem większość obsrałaby zbroję. Takie są fakty.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-09-2019, 19:19

Reclaim było bardzo dobrze przyjęte, myślę że dzięki Węgrowi. Ale czy była by tak samo przyjęta pod szyldem mayhem? Chyba nie, byłaby przyjęta tylko jako ok. Tak myślę. Ja dość lubię ten materiał ale majty mam czyste.
535

27-09-2019, 19:21

Magia nazwy. Przerabialiśmy tysiąc razy. Rozumiem, że postać perkusisty nie ma tu żadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-09-2019, 19:36

535 pisze:Magia nazwy. Przerabialiśmy tysiąc razy. Rozumiem, że postać perkusisty nie ma tu żadnego znaczenia.
Frost akurat to najlepsze co reclaim ma do zaoferowania wg mnie.
535

27-09-2019, 19:43

maciek z klanu pisze:
535 pisze:Magia nazwy. Przerabialiśmy tysiąc razy. Rozumiem, że postać perkusisty nie ma tu żadnego znaczenia.
Natomiast wokale to czyste misterium. Maciek ja wiem i ty wiesz, tylko teraz trochę głupio ci to napisać. Rozumiem. Nie ma problemu.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-09-2019, 20:38

535 pisze:
maciek z klanu pisze:
Natomiast wokale to czyste misterium. Maciek ja wiem i ty wiesz, tylko teraz trochę głupio ci to napisać. Rozumiem. Nie ma problemu.
Ale co wiesz? Serio pytam. Że niby uważam tak naprawdę reclaim za gówno? :)
ODPOWIEDZ