NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Nile
od czwórki też.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kiedys sluchalem tego zespolu, tak gdzies do okolic 3 plyty. Teraz sobie nie potrafie tego wyobrazic a wyobraznie mam wspaniala , moge sobie wyobrazic np murkwie.
woodpecker from space
- Castor
- weteran forumowych bitew
Według mnie najlepsza jest dwójka (Black Seeds of Vengeance), potem trójka (In Their Darkened Shrines) było by lepiej gdyby nie te zbyt długie przerywniki, w drugiej części płyty. Potem jest jedyneczka (Amongst the Catacombs of Nephren-Ka), następnie szóstka (Those Whom the Gods Detest) ze względu na zajebiste brzmienie i dobrą muzykę, potem czwórka (Annihilation of the Wicked) gdzie perkusja brzmi jak gówno, a najsłabsza piąta ich płyta czyli Ithyphallic, mimo że są tam ze trzy może cztery świetne utwory to reszta jest raczej kiepska, no i to brzmienie jest tak chujowe, że szkoda mówić.

- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
łaga czigiczgiła
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Glene
Takie w miare i tak najlepszym perkusista Nile byl Pete Hammoura, Kolia wkurwia mnie tym Extreme Metal Drumming, co to kurwa ma byc, zeby jak najszybciej i jak nawiecej zmiescic w graniu na bebnach, ostatnio gadalem z kolega, ktory stwierdzil, ze Kollias zostawia daleko za soba Sandovala, zalamalem sie, jak dla mnie nie dorasta mu do piet.
-
czy ten kolega nie ukrywa się przypadkiem pod nickiem Castor ?Glene pisze:Takie w miare i tak najlepszym perkusista Nile byl Pete Hammoura, Kolia wkurwia mnie tym Extreme Metal Drumming, co to kurwa ma byc, zeby jak najszybciej i jak nawiecej zmiescic w graniu na bebnach, ostatnio gadalem z kolega, ktory stwierdzil, ze Kollias zostawia daleko za soba Sandovala, zalamalem sie, jak dla mnie nie dorasta mu do piet.

- Castor
na pewno nie, Castor jest jeden i niepowtarzalnyHeretyk pisze:czy ten kolega nie ukrywa się przypadkiem pod nickiem Castor ?Glene pisze:Takie w miare i tak najlepszym perkusista Nile byl Pete Hammoura, Kolia wkurwia mnie tym Extreme Metal Drumming, co to kurwa ma byc, zeby jak najszybciej i jak nawiecej zmiescic w graniu na bebnach, ostatnio gadalem z kolega, ktory stwierdzil, ze Kollias zostawia daleko za soba Sandovala, zalamalem sie, jak dla mnie nie dorasta mu do piet.

Poza tym Kollias strasznie się chwali swoimi umiejętnościami, na mój gust, przesadnie. Mi osobiście bardziej podobało się to co na płytach Nile zademonstrowali Pete Hammoura, Derek Roddy oraz Tony Laureano.
Co do tego nowego utworu z solowej płyty Kolliasa to przyznaje jest całkiem spoko. Poczekajmy aż wyjdzie cała płyta.

- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
W ogóle nie moje klimaty, ale robi wrażenie. To jest świetny perkusista i tutaj doskonale to słychać. Trochę przypomina ostatnie dokonania BEHEMOTH, nie licząc oczywistych skojarzeń z macierzystym zespołem.manieczki pisze:
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
widziałem tego pana w akcji w ubiegłym roku i cóż...ma powody żeby się chwalić. jest w chuj dobry w tym co robi. inna sprawa, że nie każdemu podchodzi taka muzyka i taki styl grania na bębnach
- Glene
Nie nie jestem, zaden Castor(bez obrazy stary) moze nie precyzyjnie sie wyslowilem mialem na mysli, ze Kollias nie dorast do piet Snadovalovi.Heretyk pisze:czy ten kolega nie ukrywa się przypadkiem pod nickiem Castor ?Glene pisze:Takie w miare i tak najlepszym perkusista Nile byl Pete Hammoura, Kolia wkurwia mnie tym Extreme Metal Drumming, co to kurwa ma byc, zeby jak najszybciej i jak nawiecej zmiescic w graniu na bebnach, ostatnio gadalem z kolega, ktory stwierdzil, ze Kollias zostawia daleko za soba Sandovala, zalamalem sie, jak dla mnie nie dorasta mu do piet.
- Glene
wlasnie mi nie podchodzie, brakuje mi w tym duszy, feelingu, wszystko jest takie do bolu precyzyjne, jak u maszyny(wiem dla niektorych bedzie to duzy plusHeretyk pisze:widziałem tego pana w akcji w ubiegłym roku i cóż...ma powody żeby się chwalić. jest w chuj dobry w tym co robi. inna sprawa, że nie każdemu podchodzi taka muzyka i taki styl grania na bębnach

- Gore_Obsessed
Zawsze bardziej ruszał mnie styl grania takich Panów jak Philthy Animal czy Witchhunter. Pełen żywioł bez oglądania się na detale.Glene pisze:wlasnie mi nie podchodzie, brakuje mi w tym duszy, feelingu, wszystko jest takie do bólu precyzyjne, jak u maszyny
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Glene
I tu sie w pelni zgodze, niepowtarzalna zywilowosc i ekspresja.Gore_Obsessed pisze:Zawsze bardziej ruszał mnie styl grania takich Panów jak Philthy Animal czy Witchhunter. Pełen żywioł bez oglądania się na detale.Glene pisze:wlasnie mi nie podchodzie, brakuje mi w tym duszy, feelingu, wszystko jest takie do bólu precyzyjne, jak u maszyny
- Hatefire
Z tego co pamiętam z autobiografii Lemmiego to właśnie nadmierny brak oglądania się na detale (w szczególności takie detale jak trzymanie rytmu) spowodował wywalenie go z MotorheadGore_Obsessed pisze: Zawsze bardziej ruszał mnie styl grania takich Panów jak Philthy Animal [...] Pełen żywioł bez oglądania się na detale.

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Gore_Obsessed