NAPALM DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: NAPALM DEATH
Piękny ten Napalm! Jakby miał bardziej surowe brzmienie to bym sobie okładkę tej płyty wymalował na czole. Słucha się doskonale, żadnych wypełniaczy, każdy utwór inny, w każdym znajduję coś fajnego. Obok Asphyx najlepsza tegoroczna płyta.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Nie podoba mi się ten cały industrial na tej nowej płycie. Z początku wydaje się spoko, ale tak pod koniec płyty zaczyna męczyć. Szkoda, bo płyta muzycznie jest mocna, a przynajmniej taka się wydaje po pierwszym przesłuchaniu.

- megawat
Induco?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- rasowy masterfulowicz
A mi coraz bardziej płyta wchodzi, nadal najmocniejszym punktem jest pierwsza połowa albumu, ale generalnie jest bardzo dobrze. Jest pompa, jest energia, widać że bawią się muzyką. Nie ma takiego zmasowania jak na Smear Campaign, ale jest dużo więcej charakteru niż na Tom Waits...
- Scaarph
- zahartowany metalizator
też nie wiem. może mu o tego zorna chodzi? :Dmegawat pisze:Induco?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Uwielbiam ludzi posługujących się zwrotami, których nie rozumieją, daje to taki abstrahujący wydźwięk ich słowom. Industrial w Iperyt, industrial w Napalm Death, industrial w majtkach, płatkach i na kanapce :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
no, troche tak - "abstrahujacy wydzwiek", po tej frazie przelecialem post wlasciwie mimochodem i nic we mnie nie zostalo :d a Castor mowi to ze stanowiska skrajnego metala, wiec czego sie spodziewales, refleksyjnych wodotryskow? :)
- twoja_stara_trotzky
na tej płycie jest industrial zmiksowany z Enslaved, ponoć...
Co Wy pierdolicie? Chyba jakaś inna płyta Wam się z netu ściągnęła - ja słucham zajebistego albumu Napalm Death. Najlepszego od czasów... ich poprzedniej płyty :)
-
no, spoko, nie dziwi mnie to jakos specjalnie, ale ciesze sie : D a poprzedniczka byla bardzo niestabilna, miala rewelacyjne momenty przeplatane modern metalem czy ki czyms, nie znam sie na zmutowanych dziwolagach
-
Co się czepiasz Castora, jest pod ochroną;) Poza tym napisał "ten cały industrial", co może sugerować, że to dość spore uogólnienie. Ja z kolei uwielbiam ludzi, którzy nie mają własnego zdania (nie piszę tego o Tobie) i pierdolą tylko po to, żeby się podpiąć pod jakąś opcję, a potem już płyną z prądem bez jakiegokolwiek rozeznania w terenie czy krajobrazie. Oni to mogą nie zauważyć bobrowej tamy;)Morph pisze:Uwielbiam ludzi posługujących się zwrotami, których nie rozumieją, daje to taki abstrahujący wydźwięk ich słowom. Industrial w Iperyt, industrial w Napalm Death, industrial w majtkach, płatkach i na kanapce :D
-
- zaczyna szaleć
+byrgh pisze:"ze trzydziesci stron temu" padlo - z mojej strony - rowniez (po zajawkach), ze zapowiada sie srednia plyta i wowczas kilku geniuszy mnie wyzwalo. dzis natomiast, po dlugich przeprawach, po setnych odsluchach, czesc userow dochodzi do tego samego wniosku. antycypacja czy ki chu, w kazdym razie przeprosiny przyjmuje na pm : ))
=byrgh pisze: Re: NAPALM DEATH
Postby byrgh on 17-02-2012, 01:18
Kolonie Leppera oczywiscie 1sza klasa. bdzie album roku, a jak nie bedzie to trudno.
Postby byrgh on 22-02-2012, 00:00
przyszedl i zmiotl. ale skoro Ty mowisz, ze jest doskonale, to prawdopodobnie mamy plyte roku

Mając w pamięci posty o Asphyx, chyba jednak to drugie.
-
obrazek pasuje do Ciebie jak ulal, jesli nie dostrzegles sarkazmu :D spojrz pare(nascie?) stron wstecz - byl wlasciwy post, nietrudno znalezc, ale po co skoro mozna nabic sobie debilnego posta i napasc na kogos, kto skrytykowal idola ;)
- Castor
Dziwne, to dlaczego mnie tak szczerze nienawidzisz?Morph pisze:Uwielbiam ludzi posługujących się zwrotami, których nie rozumieją, daje to taki abstrahujący wydźwięk ich słowom. Industrial w Iperyt, industrial w Napalm Death, industrial w majtkach, płatkach i na kanapce :D
Majster weź no powiedz proszę, co to jest ten cały industrial?? Ja pod tym sformułowaniem rozumiem to co wszystkim na tej płycie kojarzy się z Fear Factory. Brzmienie, produkcja nazwijcie to jak chcecie.
Coś w tym stylu.est pisze:Co się czepiasz Castora, jest pod ochroną;) Poza tym napisał "ten cały industrial", co może sugerować, że to dość spore uogólnienie.Morph pisze:Uwielbiam ludzi ....
Heretyk?? ;Dest pisze:Ja z kolei uwielbiam ludzi, którzy nie mają własnego zdania (nie piszę tego o Tobie) i pierdolą tylko po to, żeby się podpiąć pod jakąś opcję, a potem już płyną z prądem bez jakiegokolwiek rozeznania w terenie czy krajobrazie. Oni to mogą nie zauważyć bobrowej tamy;)

- Morph
- Kontakt:
Man, nie ma na tej planecie jednej osoby, do której bym czuł nienawiść. Jestem najbardziej przyjazną osobą którą nosi ten "łespaduł".Castor pisze: Dziwne, to dlaczego mnie tak szczerze nienawidzisz?
Na pewno nie umc-umc w Aborymach i innych Bleklodżach.Castor pisze: Majster weź no powiedz proszę, co to jest ten cały industrial?? Ja pod tym sformułowaniem rozumiem to co wszystkim na tej płycie kojarzy się z Fear Factory. Brzmienie, produkcja nazwijcie to jak chcecie.
Give birth to something dead
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Świetna płyta, a że najsłabsza od czasów "Inside the Torn Apart" to nie problem, bo Napalm Death gra w swojej własnej lidze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
-
No co ty? :D Przecież to przemiły typ.Castor pisze:Heretyk?? ;Dest pisze:Ja z kolei uwielbiam ludzi, którzy nie mają własnego zdania (nie piszę tego o Tobie) i pierdolą tylko po to, żeby się podpiąć pod jakąś opcję, a potem już płyną z prądem bez jakiegokolwiek rozeznania w terenie czy krajobrazie. Oni to mogą nie zauważyć bobrowej tamy;)
- Castor
-
:DDDCastor pisze:Heretyk?? ;Dest pisze:Ja z kolei uwielbiam ludzi, którzy nie mają własnego zdania (nie piszę tego o Tobie) i pierdolą tylko po to, żeby się podpiąć pod jakąś opcję, a potem już płyną z prądem bez jakiegokolwiek rozeznania w terenie czy krajobrazie. Oni to mogą nie zauważyć bobrowej tamy;)