liczylem ze bedzie jakis przebojowy refren, szkoda. ale i tak czekam na cala plyte.Dragazes pisze:http://www.blabbermouth.net/news/noctur ... streaming/
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Re: DARKTHRONE
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
w ogóle to po latach widać wyraźnie, że z trójki MAYHEM-BURZUM-DARKTHRONE ten ostatni jest zdecydowanie najsłabszy. najbardziej wtórny względem I fali i namniej odkrywczy. nagrali parę niezłych albumów, które jednak brzydko się starzeją, a od paru lat srają co roku taką nędzą, że aż przykro tego słuchać. kiedyś klękałem przed "A Blaze..." a gdy ostatnio tego posłuchałem to prawie zdechłem ze śmiechu.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
i co Cie tak rozśmieszyło ?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- weteran forumowych bitew
[Te płyty to było straszne meczenie buły, dzisiaj broni się tylko kilka kawałków z hate them i sardonic wrath, plaguewielder i ravishing grimness należy zapomnieć i pogrzebać.[/quote]
Bzdura totalna.
Bzdura totalna.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
w sumie w równym stopniu zdziwiło co rozbawiło - że różnica między tym albumem a ich debiutem jest widoczna właściwie w niektórych fragmentach, najlepszych na płycie swoją drogą, a w gruncie rzeczy jest to powtórka z debiutu: DM z tymi nudnymi rozwleczonymi riffami.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Kompletne bzdury. "A blaze" to najlepsza plyta black metalowa. A co do trojcy bm, kazdy zespol prezentuje totalnie inne oblicze i nonsensem jest porownywanie ich.
this is a land of wolves now
- vicek
- zahartowany metalizator
sardonic wrath najlepsza płyta obok 3,2 i hate them . nowe hewi metale dobre ale nie aż takRiven pisze:nie mowie o kopiowaniu, tylko graniu tego, co potrafia najlepiej. a wg mnie to byl bardzo dobry okres, Hate Them i Sardonic Wrath stawiam nie tak daleko za A blaze i Panzerfaust.
Nieprawda. To bardzo dobre płyty i zdecydowanie lepszy okres tego zespołu, niż to z czym mamy do czynienia obecnie.Only_True_Believers pisze: Te płyty to było straszne meczenie buły, dzisiaj broni się tylko kilka kawałków z hate them i sardonic wrath, plaguewielder i ravishing grimness należy zapomnieć i pogrzebać.
a to już jest słaby żart. Soulside Journey to najlepsza płyta Darkthrone, a w każdym razie ścisła czołówkaMistrz pisze:w sumie w równym stopniu zdziwiło co rozbawiło - że różnica między tym albumem a ich debiutem jest widoczna właściwie w niektórych fragmentach, najlepszych na płycie swoją drogą, a w gruncie rzeczy jest to powtórka z debiutu: DM z tymi nudnymi rozwleczonymi riffami.
Tyle samo na niej black metalu, co death metalu. W każdym numerze słychać Mental Funeral. W każdym jednym ta płyta jest "cytowana".Riven pisze:Kompletne bzdury. "A blaze" to najlepsza plyta black metalowa.
- Biały
- w mackach Zła
Transilvanian Hunger to najlepsza płyta włącznie z A blaze, Under i Panzerfaust i żadne sardonic wrath czy inne hate them to nie "najlepsze" płyty obok wcześniej wymienionychvicek pisze:sardonic wrath najlepsza płyta obok 3,2 i hate them . nowe hewi metale dobre ale nie aż takRiven pisze:nie mowie o kopiowaniu, tylko graniu tego, co potrafia najlepiej. a wg mnie to byl bardzo dobry okres, Hate Them i Sardonic Wrath stawiam nie tak daleko za A blaze i Panzerfaust.
- dzik
+1Riven pisze:Te plyty nigdy nie byly popularne i chyba nigdy nie beda - no ale co zrobie. Wszyscy kochaja transilvanian hunger, duza czesc wali gruche nad tym ze fenriz kupuje plyty heavy metalowe - a ten biedny srodkowy darkthrone jest olewany..i w sumie kompletnie mi to nie przeszkadza, dla mnie to jedne z najlepszych plyt w tym gatunku :).
dobry kościół to kościół spalony
- vicek
dzik pisze:+1Riven pisze:Te plyty nigdy nie byly popularne i chyba nigdy nie beda - no ale co zrobie. Wszyscy kochaja transilvanian hunger, duza czesc wali gruche nad tym ze fenriz kupuje plyty heavy metalowe - a ten biedny srodkowy darkthrone jest olewany..i w sumie kompletnie mi to nie przeszkadza, dla mnie to jedne z najlepszych plyt w tym gatunku :).
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
A właśnie że Darkthrone to jeden z nielicznych zespół, których płyty doskonale znoszą próbę czasu na równi z Mayhem, Marduk, Dodheimsgard czy ImpNaz.
Nie dotyczy to tych wydanych po Sardonic Wrath.
Yare Yare Daze
-
w sumie racja. zastanawiająca sprawa, ze setki, o ile nie tysiace, kapel chciało grać tak jak wczesny Darkthrone, a nikomu się to w moim przekonaniu nie udało. te płyty są jedyne i niepowtarzalne.hcpig pisze:A właśnie że Darkthrone to jeden z nielicznych zespół, których płyty doskonale znoszą próbę czasu na równi z Mayhem, Marduk, Dodheimsgard czy ImpNaz.
środkowy okres słabszy ale i tak bardzo lubię.
to "nowe" granie na początku mi się podobało, uważam, ze FOAD i TCIA są zajebiste, ale zaczyna mnie to powoli męczyć. ostatniej nawet nie sprawdzałem i tak już chyba zostanie.
- Nerwowy
To pewnie dlatego, że większość z tych kapel po prostu nie potrafi nic innego, natomiast w przypadku Dt ten prymitywizm i surowizna są w pełni świadome i przemyślane.Heretyk pisze:w sumie racja. zastanawiająca sprawa, ze setki, o ile nie tysiace, kapel chciało grać tak jak wczesny Darkthrone, a nikomu się to w moim przekonaniu nie udało. te płyty są jedyne i niepowtarzalne.hcpig pisze:A właśnie że Darkthrone to jeden z nielicznych zespół, których płyty doskonale znoszą próbę czasu na równi z Mayhem, Marduk, Dodheimsgard czy ImpNaz.
Każdemu zespołowi bm życzyłbym takiego "słabszego" okresu ;dddśrodkowy okres słabszy ale i tak bardzo lubię.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
sprawdz pierwszy kawalek, akurat bardzo fajny tribute to voivod im wyszedl ;).Heretyk pisze:. ostatniej nawet nie sprawdzałem i tak już chyba zostanie.
-
jasne, to w odniesieniu tylko do płyt 2-5, bo prosta sprawa, że i tak większość black metalu przy tym nie istniejeNerwowy pisze: Każdemu zespołowi bm życzyłbym takiego "słabszego" okresu ;ddd
obczaję zatemRiven pisze: sprawdz pierwszy kawalek, akurat bardzo fajny tribute to voivod im wyszedl ;).
edit: rzeczywiście dobry numer.
- Riven
- Kontakt:
nom, ten "cover" z debiutu v. zrobil mi bardzo dobrze hehe
ogolnie fajna plyta. fajna - i na tym polega problem dzisiejszego darkthrone.
ogolnie fajna plyta. fajna - i na tym polega problem dzisiejszego darkthrone.
-
- zaczyna szaleć
Śmiać się z "A Blaze..."? Niech cię szlag pomiocie Biebera! A tak BTW "Hate Them" jest tuż za Trójcą pod względem zajebistości.Mistrz pisze:w ogóle to po latach widać wyraźnie, że z trójki MAYHEM-BURZUM-DARKTHRONE ten ostatni jest zdecydowanie najsłabszy. najbardziej wtórny względem I fali i namniej odkrywczy. nagrali parę niezłych albumów, które jednak brzydko się starzeją, a od paru lat srają co roku taką nędzą, że aż przykro tego słuchać. kiedyś klękałem przed "A Blaze..." a gdy ostatnio tego posłuchałem to prawie zdechłem ze śmiechu.
- hcpig
Bo prostota surowego black metalu jest jednocześnie bardzo kusząca (zwabia nagojrszy element nie potrafiący utrzymać gitary) ale też strasznie złudna (tylko margines tworzących jest w stanie utrzymać TĘ atmosferę, to też trzeba umieć), są niby dziesiątki tysięcy kapel a wciąż nieprawdopobnie cieżko wygrzebać coś, co jest się w stanie chociażby zbliżyć do poziomu Forgotten Woods czy (nawet słabszych płyt) Darkthrone.Heretyk pisze:
w sumie racja. zastanawiająca sprawa, ze setki, o ile nie tysiace, kapel chciało grać tak jak wczesny Darkthrone, a nikomu się to w moim przekonaniu nie udało. te płyty są jedyne i niepowtarzalne.
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Przesłuchałem "Last Solstice" z tego Receive i bardzo mi się spodobało.