DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

10-10-2013, 12:55

liczylem ze bedzie jakis przebojowy refren, szkoda. ale i tak czekam na cala plyte.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

10-10-2013, 13:02

w ogóle to po latach widać wyraźnie, że z trójki MAYHEM-BURZUM-DARKTHRONE ten ostatni jest zdecydowanie najsłabszy. najbardziej wtórny względem I fali i namniej odkrywczy. nagrali parę niezłych albumów, które jednak brzydko się starzeją, a od paru lat srają co roku taką nędzą, że aż przykro tego słuchać. kiedyś klękałem przed "A Blaze..." a gdy ostatnio tego posłuchałem to prawie zdechłem ze śmiechu.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-10-2013, 13:04

i co Cie tak rozśmieszyło ?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

10-10-2013, 13:07

[Te płyty to było straszne meczenie buły, dzisiaj broni się tylko kilka kawałków z hate them i sardonic wrath, plaguewielder i ravishing grimness należy zapomnieć i pogrzebać.[/quote]

Bzdura totalna.
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

10-10-2013, 13:09

w sumie w równym stopniu zdziwiło co rozbawiło - że różnica między tym albumem a ich debiutem jest widoczna właściwie w niektórych fragmentach, najlepszych na płycie swoją drogą, a w gruncie rzeczy jest to powtórka z debiutu: DM z tymi nudnymi rozwleczonymi riffami.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-10-2013, 13:12

Kompletne bzdury. "A blaze" to najlepsza plyta black metalowa. A co do trojcy bm, kazdy zespol prezentuje totalnie inne oblicze i nonsensem jest porownywanie ich.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

10-10-2013, 13:28

Riven pisze:nie mowie o kopiowaniu, tylko graniu tego, co potrafia najlepiej. a wg mnie to byl bardzo dobry okres, Hate Them i Sardonic Wrath stawiam nie tak daleko za A blaze i Panzerfaust.
sardonic wrath najlepsza płyta obok 3,2 i hate them . nowe hewi metale dobre ale nie aż tak
535

10-10-2013, 13:33

Only_True_Believers pisze: Te płyty to było straszne meczenie buły, dzisiaj broni się tylko kilka kawałków z hate them i sardonic wrath, plaguewielder i ravishing grimness należy zapomnieć i pogrzebać.
Nieprawda. To bardzo dobre płyty i zdecydowanie lepszy okres tego zespołu, niż to z czym mamy do czynienia obecnie.
Mistrz pisze:w sumie w równym stopniu zdziwiło co rozbawiło - że różnica między tym albumem a ich debiutem jest widoczna właściwie w niektórych fragmentach, najlepszych na płycie swoją drogą, a w gruncie rzeczy jest to powtórka z debiutu: DM z tymi nudnymi rozwleczonymi riffami.
a to już jest słaby żart. Soulside Journey to najlepsza płyta Darkthrone, a w każdym razie ścisła czołówka

Riven pisze:Kompletne bzdury. "A blaze" to najlepsza plyta black metalowa.
Tyle samo na niej black metalu, co death metalu. W każdym numerze słychać Mental Funeral. W każdym jednym ta płyta jest "cytowana".
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

10-10-2013, 15:39

vicek pisze:
Riven pisze:nie mowie o kopiowaniu, tylko graniu tego, co potrafia najlepiej. a wg mnie to byl bardzo dobry okres, Hate Them i Sardonic Wrath stawiam nie tak daleko za A blaze i Panzerfaust.
sardonic wrath najlepsza płyta obok 3,2 i hate them . nowe hewi metale dobre ale nie aż tak
Transilvanian Hunger to najlepsza płyta włącznie z A blaze, Under i Panzerfaust i żadne sardonic wrath czy inne hate them to nie "najlepsze" płyty obok wcześniej wymienionych
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

10-10-2013, 18:07

Riven pisze:Te plyty nigdy nie byly popularne i chyba nigdy nie beda - no ale co zrobie. Wszyscy kochaja transilvanian hunger, duza czesc wali gruche nad tym ze fenriz kupuje plyty heavy metalowe - a ten biedny srodkowy darkthrone jest olewany..i w sumie kompletnie mi to nie przeszkadza, dla mnie to jedne z najlepszych plyt w tym gatunku :).
+1
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

10-10-2013, 18:30

dzik pisze:
Riven pisze:Te plyty nigdy nie byly popularne i chyba nigdy nie beda - no ale co zrobie. Wszyscy kochaja transilvanian hunger, duza czesc wali gruche nad tym ze fenriz kupuje plyty heavy metalowe - a ten biedny srodkowy darkthrone jest olewany..i w sumie kompletnie mi to nie przeszkadza, dla mnie to jedne z najlepszych plyt w tym gatunku :).
+1
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

10-10-2013, 18:38

A właśnie że Darkthrone to jeden z nielicznych zespół, których płyty doskonale znoszą próbę czasu na równi z Mayhem, Marduk, Dodheimsgard czy ImpNaz.

Nie dotyczy to tych wydanych po Sardonic Wrath.
Yare Yare Daze
Heretyk

11-10-2013, 10:51

hcpig pisze:A właśnie że Darkthrone to jeden z nielicznych zespół, których płyty doskonale znoszą próbę czasu na równi z Mayhem, Marduk, Dodheimsgard czy ImpNaz.

w sumie racja. zastanawiająca sprawa, ze setki, o ile nie tysiace, kapel chciało grać tak jak wczesny Darkthrone, a nikomu się to w moim przekonaniu nie udało. te płyty są jedyne i niepowtarzalne.

środkowy okres słabszy ale i tak bardzo lubię.

to "nowe" granie na początku mi się podobało, uważam, ze FOAD i TCIA są zajebiste, ale zaczyna mnie to powoli męczyć. ostatniej nawet nie sprawdzałem i tak już chyba zostanie.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

11-10-2013, 11:01

Heretyk pisze:
hcpig pisze:A właśnie że Darkthrone to jeden z nielicznych zespół, których płyty doskonale znoszą próbę czasu na równi z Mayhem, Marduk, Dodheimsgard czy ImpNaz.

w sumie racja. zastanawiająca sprawa, ze setki, o ile nie tysiace, kapel chciało grać tak jak wczesny Darkthrone, a nikomu się to w moim przekonaniu nie udało. te płyty są jedyne i niepowtarzalne.
To pewnie dlatego, że większość z tych kapel po prostu nie potrafi nic innego, natomiast w przypadku Dt ten prymitywizm i surowizna są w pełni świadome i przemyślane.
środkowy okres słabszy ale i tak bardzo lubię.
Każdemu zespołowi bm życzyłbym takiego "słabszego" okresu ;ddd
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2013, 11:04

Heretyk pisze:. ostatniej nawet nie sprawdzałem i tak już chyba zostanie.
sprawdz pierwszy kawalek, akurat bardzo fajny tribute to voivod im wyszedl ;).
Heretyk

11-10-2013, 11:07

Nerwowy pisze: Każdemu zespołowi bm życzyłbym takiego "słabszego" okresu ;ddd
jasne, to w odniesieniu tylko do płyt 2-5, bo prosta sprawa, że i tak większość black metalu przy tym nie istnieje
Riven pisze: sprawdz pierwszy kawalek, akurat bardzo fajny tribute to voivod im wyszedl ;).
obczaję zatem

edit: rzeczywiście dobry numer.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-10-2013, 12:24

nom, ten "cover" z debiutu v. zrobil mi bardzo dobrze hehe
ogolnie fajna plyta. fajna - i na tym polega problem dzisiejszego darkthrone.
raphi
zaczyna szaleć

11-10-2013, 12:31

Mistrz pisze:w ogóle to po latach widać wyraźnie, że z trójki MAYHEM-BURZUM-DARKTHRONE ten ostatni jest zdecydowanie najsłabszy. najbardziej wtórny względem I fali i namniej odkrywczy. nagrali parę niezłych albumów, które jednak brzydko się starzeją, a od paru lat srają co roku taką nędzą, że aż przykro tego słuchać. kiedyś klękałem przed "A Blaze..." a gdy ostatnio tego posłuchałem to prawie zdechłem ze śmiechu.
Śmiać się z "A Blaze..."? Niech cię szlag pomiocie Biebera! A tak BTW "Hate Them" jest tuż za Trójcą pod względem zajebistości.
Awatar użytkownika
hcpig

11-10-2013, 16:41

Heretyk pisze:
Bo prostota surowego black metalu jest jednocześnie bardzo kusząca (zwabia nagojrszy element nie potrafiący utrzymać gitary) ale też strasznie złudna (tylko margines tworzących jest w stanie utrzymać TĘ atmosferę, to też trzeba umieć), są niby dziesiątki tysięcy kapel a wciąż nieprawdopobnie cieżko wygrzebać coś, co jest się w stanie chociażby zbliżyć do poziomu Forgotten Woods czy (nawet słabszych płyt) Darkthrone.
Yare Yare Daze
raphi
zaczyna szaleć

31-10-2013, 16:59

Przesłuchałem "Last Solstice" z tego Receive i bardzo mi się spodobało.
ODPOWIEDZ