DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE

16-04-2014, 23:45

COFFIN pisze: ale okazało się, że nie tylko pierdoli od rzeczy, ale i po prostu ściemnia. Więc nara:)
koloryzowanie własnej przeszłości I przerzucanie się datami to przecież ulubione zajęcie metalowców;D A powazniej, nie wiem,nie chce porównywać wypowiedzi z przed lat, szukać jakiś nieścisłości, ludzie się zmieniają,dojrzewają, np ta nagła fascynacja speed metalem to może być halo z szczenięcych lat a nie jakieś wyrachowane działanie etc.. Facet nagrał kilka przełomowych płyt,umie opowiadać o muzyce z pasją,nothing else matters;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

16-04-2014, 23:47

[V] pisze:
COFFIN pisze:A niech tam sobie grają. Śmieszy mnie po prostu robienie od jakiegoś czasu świętej krowy z Fenriza. Bo wcale nie jest tak, jak to on sam czasem gada, szczególnie o sobie samym. No, ale - internet wie lepiej.
robienie świętej krowy z kogokolwiek jest śmieszne.Fenriz czasem pierdoli od rzeczy i promuje chuja warte zespoły,to prawda. Ale i tak go lubię,może dlatego,że jest taki przerysowany, pełen sprzeczności,trochę jak postać z kreskówki;)
I zdarzy mu się przy tym jeszcze napisać niezły kawałek ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
COFFIN

16-04-2014, 23:53

[V] pisze:
COFFIN pisze: ale okazało się, że nie tylko pierdoli od rzeczy, ale i po prostu ściemnia. Więc nara:)
koloryzowanie własnej przeszłości I przerzucanie się datami to przecież ulubione zajęcie metalowców;D A powazniej, nie wiem,nie chce porównywać wypowiedzi z przed lat, szukać jakiś nieścisłości, ludzie się zmieniają,dojrzewają, np ta nagła fascynacja speed metalem to może być halo z szczenięcych lat a nie jakieś wyrachowane działanie etc.. Facet nagrał kilka przełomowych płyt,umie opowiadać o muzyce z pasją,nothing else matters;)
Tyle, że ja nadal nie mówię o tym...;) Raczej o otoczce, którą przez lata sobie wyrabiał - jak to nie lubię niemieckich pudli, jak to nienawidzę festiwali i koncertów itd, itd i przykładów z minionych lat byłoby zapewne w chuj więcej. Po czym jedziesz na festiwal, a tam kto?:D Wchodzisz do knajpy w Oslo, i kto tam daje autografy wycieczce 'fanów' Dimmu Borgir z Niemiec?:D
'Come the Blessed Madness'
[V]

17-04-2014, 00:04

COFFIN pisze:
[V] pisze:
Tyle, że ja nadal nie mówię o tym...;) Raczej o otoczce, którą przez lata sobie wyrabiał - jak to nie lubię niemieckich pudli, jak to nienawidzę festiwali i koncertów itd, itd i przykładów z minionych lat byłoby zapewne w chuj więcej. Po czym jedziesz na festiwal, a tam kto?:D Wchodzisz do knajpy w Oslo, i kto tam daje autografy wycieczce 'fanów' Dimmu Borgir z Niemiec?:D
Ale wytykasz tutaj pewną niekonsekwencję a pomijasz (jakze ważny) aspekt humorystyczny..Gylve uwielbiał pojawiać sie w Elm Street wystrojony np w różówe dżinsy i ramoneske, miał niezłą bekę obserwujac rekacje przesiadujących tam ludzi którzy starali się być tak bardzo evil aż im szła para z tyłka..nie zapominajmy,że można przecież być jednocześnie introwertycznym skurwysynem który popierdala ciemnym lasem gadając z drzewami i gościem który ma do tego wszystkiego dystans i uwielbia wodzić ludzi za nos obserwując ich reakcje.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-04-2014, 00:05

COFFIN pisze:Tyle, że ja nadal nie mówię o tym...;) Raczej o otoczce, którą przez lata sobie wyrabiał - jak to nie lubię niemieckich pudli, jak to nienawidzę festiwali i koncertów itd, itd i przykładów z minionych lat byłoby zapewne w chuj więcej. Po czym jedziesz na festiwal, a tam kto?:D Wchodzisz do knajpy w Oslo, i kto tam daje autografy wycieczce 'fanów' Dimmu Borgir z Niemiec?:D
Nie no, hańba i zdrada podziemia. Nie wiem jak mogłem być ślepy na fakty do tej pory... Dziękuję, że otworzyłeś mi oczy.
[V]

17-04-2014, 00:05

Kurt pisze:
[V] pisze:
COFFIN pisze:A niech tam sobie grają. Śmieszy mnie po prostu robienie od jakiegoś czasu świętej krowy z Fenriza. Bo wcale nie jest tak, jak to on sam czasem gada, szczególnie o sobie samym. No, ale - internet wie lepiej.
robienie świętej krowy z kogokolwiek jest śmieszne.Fenriz czasem pierdoli od rzeczy i promuje chuja warte zespoły,to prawda. Ale i tak go lubię,może dlatego,że jest taki przerysowany, pełen sprzeczności,trochę jak postać z kreskówki;)
I zdarzy mu się przy tym jeszcze napisać niezły kawałek ;)
geniusz.jak METALLICA

;D
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-04-2014, 00:06

[V] pisze: geniusz.jak METALLICA

;D
Nie popadajmy w skrajności ;)
raphi
zaczyna szaleć

17-04-2014, 00:07

Bloodcult pisze:NOWY ALBUM !

We have been working with band related things this Winter. This coming Autumn, some songs will appear from the Depths, ready to take true form.
Zajebiście.
Awatar użytkownika
Marcin
postuje jak opętany!

17-04-2014, 02:16

Fenriz...
My Polacy zabardzo wszystko bierzemy do siebie.
Norwegowie maja dystans do siebie...
Gylve miałem okazje poznac zeszłego roku. Nie, nie doręczał ,mnie listu hehehe
Norwegowie to specyficzny naród. Tutaj tkwi pewien szkopuł. Dumni, trochę zapatrzeni w Germanie..A nas ze wschpdniej Europy maja za trzeci Swiat. Oni bogaci, samowystarczalni, szczęśliwi...
Z tad wiec kładą LACHE na wszystko i wszystkich na całym swiecie - z reszta !
Swietnie się bawiąc tym, od nikogo nic nie potrzebując.
Niestety fani biora pewne jego zachowania na serio. To błąd.
On nic nie musi...pierdoli wszystko. Za to szanuje jego i to srodowisko.
Koles nagral wiecej dobrych kawałków niż pare kapel razem wziętych. Kurwa miał chyba ze 20 lat wtedy...
Muzyka jest jego pasja a nie chlebem !
Powoli staram się ich zrozumieć....
...i zaczynam rozumieć ze w tak małym kraju powstało takie zatrzęsienie bandów BM i okolicy.
Oczywiście nie tylko dlatego ze w średniowieczu pokazali ,, srodkowy palec ,, Watykanowi !

Pominmy terazniejszego Satyra ( Szacunek IMO za Storm i Wongraven ) i Dimmu B.
535

17-04-2014, 07:57

Piszesz chyba o sytuacji obecnej. Weź pod uwagę, że dumą i zabawą nie zawsze można wytłumaczyć to co kiedyś wygadywała Hanka. Ludzie pamiętają i ja się wcale nie dziwię, że reagują niechęcią. Sam Gylve zasłania się niepamięcią, utrzymując, że po trzech litrach piwa urywa mu się film. Znalazł wygodne rozwiązanie z niewygodnej sytuacji. Tamto z dystansem do siebie, nie miało wiele wspólnego. Nazwałbym to raczej wybrykami rozwydrzonego nastolatka, któremu opiekunowie zmienili dietę, upierdoliwszy uprzednio kieszonkowe. Prawda jak zwykle leży gdzieś po środku. Być może nawet za paznokciem serdecznego palca. Każde objawienie należy traktować ze wspomnianym wcześniej dystansem. Bez względu na to, czy autor jest Norwegiem, Niemcem, anonimowym użytkownikiem forum, księdzem, radnym, babą w mięsnym, czy też pasażerem latającego talerza.

edit
No nie. Z tym ostatnim przesadziłem. Tych należy traktować śmiertelnie poważnie.

Nawiasem mówiąc, mam nadzieję, że tym razem panowie muzykanci, odważniej rozwiną wątek War and Pain i RRROOOAAARRR, a jeszcze chętniej przyjąłbym nawiązanie do Soulside Journey. Autopsy Death Metal, wstrząśnięty niezmieszany z nieco zmrożonym brzmieniem. To byłoby coś.
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
COFFIN

17-04-2014, 08:11

[V] pisze:Ale wytykasz tutaj pewną niekonsekwencję a pomijasz (jakze ważny) aspekt humorystyczny.
Bo nie o tym mówiłem;)
535 pisze:Ludzie pamiętają i ja się wcale nie dziwię, że reagują niechęcią.
No właśnie.
'Come the Blessed Madness'
Heretyk

17-04-2014, 11:11

[V] pisze: Ale wytykasz tutaj pewną niekonsekwencję a pomijasz (jakze ważny) aspekt humorystyczny..Gylve uwielbiał pojawiać sie w Elm Street wystrojony np w różówe dżinsy i ramoneske, miał niezłą bekę obserwujac rekacje przesiadujących tam ludzi którzy starali się być tak bardzo evil aż im szła para z tyłka..nie zapominajmy,że można przecież być jednocześnie introwertycznym skurwysynem który popierdala ciemnym lasem gadając z drzewami i gościem który ma do tego wszystkiego dystans i uwielbia wodzić ludzi za nos obserwując ich reakcje.
no proste. o czymś podobnym mowił w wywiadach Trey z Morbidów. np mocno go bawi, że niektórzy ludzie mają wielkie "pretensje" o to, że już się nie tnie na scenie i nie chodzi w skórzanych gaciach, obwieszony odwróconymi krzyżami, że już nie jest grim and evil itp. a bywa przecież tak, że z pewnych rzeczy się po prostu wyrasta.
est

17-04-2014, 11:32

np. z kucyków Pony :D
Heretyk

17-04-2014, 11:33

:D

to że mu narkotyki trochę wyżarły mózg, to inna sprawa
Awatar użytkownika
Marcin
postuje jak opętany!

18-04-2014, 01:46

Heretyk pisze:
[V] pisze: Ale wytykasz tutaj pewną niekonsekwencję a pomijasz (jakze ważny) aspekt humorystyczny..Gylve uwielbiał pojawiać sie w Elm Street wystrojony np w różówe dżinsy i ramoneske, miał niezłą bekę obserwujac rekacje przesiadujących tam ludzi którzy starali się być tak bardzo evil aż im szła para z tyłka..nie zapominajmy,że można przecież być jednocześnie introwertycznym skurwysynem który popierdala ciemnym lasem gadając z drzewami i gościem który ma do tego wszystkiego dystans i uwielbia wodzić ludzi za nos obserwując ich reakcje.
no proste. o czymś podobnym mowił w wywiadach Trey z Morbidów. np mocno go bawi, że niektórzy ludzie mają wielkie "pretensje" o to, że już się nie tnie na scenie i nie chodzi w skórzanych gaciach, obwieszony odwróconymi krzyżami, że już nie jest grim and evil itp. a bywa przecież tak, że z pewnych rzeczy się po prostu wyrasta.
Dokładnie. Chciałbys jeden z drugim 20 lat stać przy tasmie montażowej np. w byłym FSO i klepac to samo !!!
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

18-04-2014, 11:32

Mnie podoba się idea nowego albumu. UR był bardzo udany.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-04-2014, 18:37

Niedługo te pedałki będą wysrewać te swoje giej-kabarety co 3 miesiące.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

18-04-2014, 19:02

Plastek pisze:Niedługo te pedałki będą wysrewać te swoje giej-kabarety co 3 miesiące.
rzekł pedałek - trolololo
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

18-04-2014, 19:35

Marcin pisze: Norwegowie to specyficzny naród. Tutaj tkwi pewien szkopuł. Dumni, trochę zapatrzeni w Germanie..A nas ze wschpdniej Europy maja za trzeci Swiat.
Tylko tak się składa, że to Polacy przez tysiac lat prali się z ich idolami Germanami, w ub. stuleciu zresztą na kilku kontynentach. Wieśniacy i rybacy na górzystych peryferiach Europy mogli co najwyżej poczytać o tym w prasie lub posłuchać z opowiadań, no i wystawić bohaterów narodowych typu Quisling.
Co do trzeciego świata, to widocznie znajomość dorobku polskiej kultury szwankuje. To akurat typowe dla szkolnictwa zachodniej Europy.
Marcin pisze: Niestety fani biora pewne jego zachowania na serio. To błąd.
Zgadzam się, od paru lat traktowanie Fenriza na serio to błąd.
Awatar użytkownika
Skaut

18-04-2014, 19:39

Kingu pisze:
Marcin pisze: Norwegowie to specyficzny naród. Tutaj tkwi pewien szkopuł. Dumni, trochę zapatrzeni w Germanie..A nas ze wschpdniej Europy maja za trzeci Swiat.
Tylko tak się składa, że to Polacy przez tysiac lat prali się z ich idolami Germanami, w ub. stuleciu zresztą na kilku kontynentach. Wieśniacy i rybacy na górzystych peryferiach Europy mogli co najwyżej poczytać o tym w prasie lub posłuchać z opowiadań, no i wystawić bohaterów narodowych typu Quisling.
Co do trzeciego świata, to widocznie znajomość dorobku polskiej kultury szwankuje. To akurat typowe dla szkolnictwa zachodniej Europy.
Nie no faktycznie "chłop potęgą jest i basta", a większość w Europie traktuje nas jak potęgę gospodarczą.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ