ODRAZA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ODRAZA
Nie za bardzo rozumiem zarzuty kolegów, bo moim zdaniem od czasów Furii nie było bardziej wyrazistego zespołu na polskiej Ziemi. Dla mnie debiut roku i zdecydowanie jedna z najlepszych płyt 2014. I jeszcze raz powtarzam jeżeli komuś nie podobają się teksty (np. Wielki Mizogin to jest poezja kurwa) to znaczy, że nie rozumie Młodej Polski i był słaby z języka polskiego. I ogólnie niech spierdala. :-))))
all the monsters will break your heart
-
- weteran forumowych bitew
Ja rozumiem, że Młoda Polska fajna, ale jak ktoś porównuje tekst do "Wielkiego Mizogina" z twórczością poetów tej epoki to nie tyle był słaby z polskiego, co kurwa, chyba chodził na matematykę zamiast lekcje o rodzimym języku. Bez jaj. Żeby wyjaśnić od razu, Odraza ma bardzo fajne teksty :) Tylko dlaczego, jak coś jest fajne to się metaluchom zapala światełko "Młoda Polska"?nicram pisze:Nie za bardzo rozumiem zarzuty kolegów, bo moim zdaniem od czasów Furii nie było bardziej wyrazistego zespołu na polskiej Ziemi. Dla mnie debiut roku i zdecydowanie jedna z najlepszych płyt 2014. I jeszcze raz powtarzam jeżeli komuś nie podobają się teksty (np. Wielki Mizogin to jest poezja kurwa) to znaczy, że nie rozumie Młodej Polski i był słaby z języka polskiego. I ogólnie niech spierdala. :-))))
Grrrówno!
- nicram
-
- nicram
Nie. Zapomniałem się wylogować i manieczki wszedł na moje konto. Skurczybyk jeden! :-)
all the monsters will break your heart
-
- nicram
- Biały
- w mackach Zła
właśnie wydaje mi się, że takie zespoły pokroju Odraza czy Licho chciałyby być taką Furią; niby z założenia ma to być coś bardziej oryginalnego niż kolejna płyta ze współczesnym bm ale w gruncie rzeczy jest to pogoń za czymś co ktoś już lepiej uchwycił.nicram pisze:Nie za bardzo rozumiem zarzuty kolegów, bo moim zdaniem od czasów Furii nie było bardziej wyrazistego zespołu na polskiej Ziemi.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Kto na przykład?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Biały
- w mackach Zła
myślę, że wyraźnie to zaznaczyłem w poście wyżej
- morbid
- rasowy masterfulowicz
no to ja spierdalam w podskokach....:)nicram pisze:Nie za bardzo rozumiem zarzuty kolegów, bo moim zdaniem od czasów Furii nie było bardziej wyrazistego zespołu na polskiej Ziemi. Dla mnie debiut roku i zdecydowanie jedna z najlepszych płyt 2014. I jeszcze raz powtarzam jeżeli komuś nie podobają się teksty (np. Wielki Mizogin to jest poezja kurwa) to znaczy, że nie rozumie Młodej Polski i był słaby z języka polskiego. I ogólnie niech spierdala. :-))))
- pr0metheus
No to wiadomo ze to nie mial byc brutalny album bo po prostu taki nie jest . Proste. Chodzi mi o to ze te mocniejsze partie wyszly duzo lepiej ("gorycz") ,a wolniejsze nie buduja pozadanego klimatuNihilSubSole pisze:
Poza tym odnoszę wrażenie, że to absolutnie nie miał być album, na którym muzycy mieli konkretnie przypierdolić. Sova polecał słuchać "Enemy of Man", ale to właśnie "Esperalem Tkane" - z oczywistych względów - jest do tego przeznaczone. Z drobnymi wyjątkami, większość albumu to podkrążone oczy, suchy język nie mieszczący się w pysku, pulsujące skronie i perspektywa jutra, która ma powoli dobić i rozpuścić, aniżeli zrobić nagłe kuku.
Czołgami i pociskami nuklearnymi muzyka zabijała mnie już tysiące razy. Fajnie, że ktoś poznęcał się przywołując obraz skacowanego poranka na brzegu cuchnącego cygaretami i potem łóżka.
Po prostu tu nie ma tej meliny o ktorej tak wszyscy pierdolita. Lekko zadymiona knajpka to jest max.
Dla mnie alkoholizm zarejestrowany w dzwiekach to jest tu
" onclick="window.open(this.href);return false;
A z metalowej stylistyki pierwszy z brzegu kawalek doom metalowy ma wiecej z zatracenia w wódce niz taka ballada ogniskowa jaka jest tytulowe esperalem tkane.
niech to miejsce niebawem zniknie
- WaszJudasz
Szajninjg lepiej uchwycił polski alkoholizm niż Odraza?Biały pisze:myślę, że wyraźnie to zaznaczyłem w poście wyżej
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ultravox
Mnie się nie podobają. Ale od strony muzycznej bardzo fajna płyta, jedna z lepszych jakie słyszałem w tym roku.nicram pisze:I jeszcze raz powtarzam jeżeli komuś nie podobają się teksty (np. Wielki Mizogin to jest poezja kurwa) to znaczy, że nie rozumie Młodej Polski i był słaby z języka polskiego. I ogólnie niech spierdala. :-))))
-
No, Licho to takie Furia wannabe, że jajebie :D Odraza zresztą też. Zestawianie, czy mieszanie tych dwóch pełnograjów jest pomysłem poronionym, to, że ukazały się "blisko" siebie to jeszcze nic nie znaczy, to o niczym nie świadczy.Biały pisze:właśnie wydaje mi się, że takie zespoły pokroju Odraza czy Licho chciałyby być taką Furią; niby z założenia ma to być coś bardziej oryginalnego niż kolejna płyta ze współczesnym bm ale w gruncie rzeczy jest to pogoń za czymś co ktoś już lepiej uchwycił.nicram pisze:Nie za bardzo rozumiem zarzuty kolegów, bo moim zdaniem od czasów Furii nie było bardziej wyrazistego zespołu na polskiej Ziemi.
Grrrówno!
- krz63
25 stron. Nieźle namachaliście jak na hord z jedną płytą, ktora ukazała się niecałe cztery miesiące temu :-)
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- manieczki
bo ja zalozylem temate
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
Przecież połowa postów w temacie jest Twojego autorstwa ;) Dobra płyta, wyrazisty zespół, nie ma się co dziwić.krz63 pisze:25 stron. Nieźle namachaliście jak na hord z jedną płytą, ktora ukazała się niecałe cztery miesiące temu :-)
- manieczki
a co panicz PLASTEK sądzi o debiucie odraz?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Block69