CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CRYPTOPSY
Na wcześniejszych filmikach można zauważyć że Flo ma mikrofon, więc porykiwał sobie już wczesniej .
-
- mistrz forumowej ceremonii
Flo chyba na kazdej płycie coś tam porykuje.
- Sybir
Nie wi(e)działem ;) Później może sobie przekopię yt, w każdym razie sam fakt Flo na wokalach jest dla mnie jakimś tam zaskoczeniem, ale to pewnie wynika z tego, że Cryptopsy ostatni raz słuchałem lata świetlne temu i wypadł zwyczajnie z orbity moich zainteresowań, stąd pewnie ta moja niewiedza.
@est: nie dobijaj, proszę ;)
@est: nie dobijaj, proszę ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
We wkładkach stoi jak byk:)
-
Chyba tak, ale nigdy jeszcze nie zajął się wokalami w całości, a na najnowszej wszystko na to wskazuje. Ciekawe jak rozwiążą to na koncertach - pojedyncze ryki podczas odgrywania tych wszystkich ultra szybkich partii perkusji jeszcze można jako tako z siebie wydusić, ale wyryczeć cały tekst, to chyba zbyt dużo. Coś musi ucierpieć, albo wokale, albo perkusja.est pisze:Flo chyba na kazdej płycie coś tam porykuje.
- Sybir
:(((est pisze:We wkładkach stoi jak byk:)
W każdym razie, dobrze wiedzieć. I może w końcu zapoluję na cedeczki, bo się do tego zbieram jak ropa.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Okładki do "Whispers..." i "And Then..." jakoś też nie powalały, a muzyka niszczyła, co do wokalu to mam podobne zdanie, szkoda, że Mike już z nimi nie jest. Jego wokal idealnie pasował do muzyki Kanadyjczyków, czekam na rehabilitację za poprzednią padakę, którą nagrali.Nasum pisze:Najnowsza okładka jakoś nie powala, chociaż do kiczu jej daleko. Co do samej muzyki - mam nadzieje że będzie zdecydowanie mniej śpiewanych wokali, jeśli już miałyby być to na zasadzie jakiegoś urozmaicenia, wtrętu, główną barwą głosu wokalisty musi być ryk. Zobaczymy co wysmażą na tej nowej płycie - jeśli mieliby wrócić do czasów "And then you'll beg" nie miałbym nic przeciwko.
In a world of compromise...some don't
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Chujowe były :). Ta do ATYB to już na pewno.KAKAESIAK pisze:okładki do "Whispers..." i "And Then..." jakoś też nie powalały
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
Rozwalała mnie interpretacja tej okładki przez muzyków - że koleś który klęczy na tych torach tak w zasadzie to błaga nie tyle o litość, bo wie że w zderzeniu z pociągiem nie ma szans, ale o muzykę Cryptopsy, bo ona jest jak pociag, szybka, bezlitosna, ciężka....tak to jakos leciało;-)
-
Oni zawsze się trochę napinali i opowiadali bzdury. A jak się obrazili na Kataklysm za podziękowania na Epic to była już przesada.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
:D
W sumie to bym się nie czepiał takiej koncepcji okładki gdyby była dobrze wykonana ale ta grafika jest po prostu koszmarna :)
W sumie to bym się nie czepiał takiej koncepcji okładki gdyby była dobrze wykonana ale ta grafika jest po prostu koszmarna :)
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
Wystarczy jak nagrają płytę andaluzyjską. Nie musi być od razu tektoniczna.
-
O, tej akcji nie kojarzę. O co chodziło?est pisze:Oni zawsze się trochę napinali i opowiadali bzdury. A jak się obrazili na Kataklysm za podziękowania na Epic to była już przesada.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Re:
Mam nadzieję że się srogo zawiedziesz :)Skaut pisze:Mam nadzieję, że będzie to coś na miarę jednej z najlepszych płyt zeszłej dekady "The Unspoken King".
Liczę na zapierający dech chaos, jaki mieli w zwyczaju generować do 4-ki włącznie.
-
Kolesie z Kataklysm umieścili Cryptopsy w podziękowaniach we wkładce do Epic jako "najlepszą kapelę z Kanady nie licząc Kataklysm". I o to poszło. :) W sumie dowiedziałem się tego z wywiadu z Kataklysm, ale rozbawiło mnie to totalnie.Nasum pisze:O, tej akcji nie kojarzę. O co chodziło?est pisze:Oni zawsze się trochę napinali i opowiadali bzdury. A jak się obrazili na Kataklysm za podziękowania na Epic to była już przesada.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
-
Hehehe, rzeczywiście brak dystansu do siebie, megalomania i brak poczucia humoru tworzą takie sytuacje. Nie wiedziałem że aż tak mocno chodzą w chmurach, nieprzychylne recenzje ostatniej płyty musiały być czymś w rodzaju zimnego prysznica.est pisze:Kolesie z Kataklysm umieścili Cryptopsy w podziękowaniach we wkładce do Epic jako "najlepszą kapelę z Kanady nie licząc Kataklysm". I o to poszło :) W sumie dowiedziałem się tego z wywiadu z Kataklysm, ale rozbawiło mnie to totalnie.Nasum pisze:O, tej akcji nie kojarzę. O co chodziło?est pisze:Oni zawsze się trochę napinali i opowiadali bzdury. A jak się obrazili na Kataklysm za podziękowania na Epic to była już przesada.
- twoja_stara_trotzky
widzę wybili sobie z głowy te nieudane eksperymenty.
- nicram
piękny nakurw! :-)KAKAESIAK pisze:pozostając w klimacie nowej płyty :
all the monsters will break your heart