Ale to pirat. Na razie nie ma oficjalnej rosyjskiej licencji.Pacjent pisze:Nie jest dobrze, ale ponoć Rosjanie mają to w pudełku.
UNLEASHED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Re: UNLEASHED
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szlachetny pirat jest lepszy od spedalonego marynarza :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Uważaj co piszesz. U nas na forum są wydawcy digipaków i jeszcze obrazisz ich uczucia.Pacjent pisze:Szlachetny pirat jest lepszy od spedalonego marynarza :)
-
Nie jestem przekonany, że ludzie wydający digipacki mają uczucia :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Są tacy, którzy jednak potrafią:-)knaar pisze:Uważaj co piszesz. U nas na forum są wydawcy digipaków i jeszcze obrazisz ich uczucia.Pacjent pisze:Szlachetny pirat jest lepszy od spedalonego marynarza :)
'Come the Blessed Madness'
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Nie porównuj sprawnego jeżdżenia na wózku inwalidzkim do zwykłego chodzenia.COFFIN pisze:Są tacy, którzy jednak potrafią:-)knaar pisze:Uważaj co piszesz. U nas na forum są wydawcy digipaków i jeszcze obrazisz ich uczucia.Pacjent pisze:Szlachetny pirat jest lepszy od spedalonego marynarza :)
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Nie porównuje, bo co dopiero o nartach by powiedzieć. Wiadomym jest, że to zło, jeśli chodzi o ten typ wydania, zresztą nie raz (milion kurwa?:-)) było o tym gadane, ale są wyjątki jednak. I tu należy się brawo.
'Come the Blessed Madness'
- zawlekacz
- w mackach Zła
-
Nasi przodkowie, jeśli mieli do czynienia z Wikingami to mniej więcej wiedzieli czego się po nich spodziewać. Ich wizyty raczej do przyjacielskich nie należały, a jeżeli się takowe trafiały, to północni sąsiedzi ochoczo częstowali ogniem i mieczem osady i miasta, które zaszczycili swoją obecnością. Na hasło "Wikingowie" ludzie pakowali swój dobytek, kobiety i dzieci zabierali ze sobą i czmychali czym prędzej i byle dalej. Od tamtych czasów sporo wody w Wiśle upłynęło, realia się zmieniły, ale potomkowie Wikingów zachowali w sobie jedną cechę - wiadomo, czego się po nich spodziewać. Tak więc na hasło "Unleashed", nie musimy uciekać w popłochu, bo nikt nas mieczem nie zamierza oćwiczyć, ale siedzący w temacie wiedzą co ich czeka. Orężem stała się muzyka, która od kilkunastu już lat jest właściwie można powiedzieć, taka sama. Każda płyta Johnyego i spółki to czysty gatunkowo death metal, bez karkołomnych popisów solowych gitarzystów, bez ultra szybkiej kanonady perkusji czy bulgocząco chrumkających wokali. Nie jest to też najbrutalniejszy wyziew z północy, więc nikt nie spodziewa się szatan wie jakich ekstremalnych utworów. Tu wszystko jest takie, jakie było na poczatku lat 90-tych, tyle że produkcja jest bardziej nowoczesna. Same kompozycje jednak sa osadzone w średnio szybkich tempach, utwory są przejrzyste, jest tu miejsce i na melodię, która nie jest zbyt nachalna, i na solówki, które też nie są zbyt przesłodzone. Muzyka ma pazur i nieodparty urok, bo idealnie pasuje do posłuchania gdzieś tak pomiędzy sesją ultra brutalnego death metalu a grind corem. Słuchając tej płyty można nabrać oddechu, jest mocno i siarczyście i w zasadzie nie ma się tam o co przyczepić. Nie jest to płyta nie wiadomo jak wymagająca skupienia, nie trzeba jej słuchać mega uważnie by nie stracić jakiejś wyjątkowo skomplikowanej zagrywki; po załączeniu tego krążka utwory same płyną, pięknie to wchodzi w ucho i człowiek może się odprężyć po całym dniu by w spokoju posłuchać muzyki. I o to właśnie chodzi.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Dobra recenzja. Kolejna już z resztą kolegi Nasuma.
- dzik
- zahartowany metalizator
-
- zaczyna szaleć
A tutaj znowu niby jak zwykle nic nowego, ale nóżka chodzi. W ich wykonaniu zaskoczenie in plus :)
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
-
Wrzucam jako ciekawostkę, bo przecież te tytuły to nie rary (no i chodzi o cd), ale do kanonu zespołu na U bardziej lub mniej należą - właśnie na dniach nakładem niemieckiego MDD ukazały się wznowienia "Shadows in the Deep" i "Victory". Niestety nie obyło się bez zbędnych bonusów koncertowych (Na "Shadows..." z Wiednia '93, na "Victory" z Katowic '95).
Przy okazji, czy mi się wydaje, że aktualnie za "Midvinterblot" trzeba bardziej wytężyć wzrok? Tak od ręki jakoś nie widzę.
A "Across..." robi sobie kolejne okrążenie.
Przy okazji, czy mi się wydaje, że aktualnie za "Midvinterblot" trzeba bardziej wytężyć wzrok? Tak od ręki jakoś nie widzę.
A "Across..." robi sobie kolejne okrążenie.
-
- w mackach Zła
A to jest świetny materiał. W ogóle okres od fenomenalnego Hell's Unleashed do Hammer Batalion jest najmocniejszy u Hedlunda. Prawdziwy hiciarski bujający death n'roll z krwi i kości.helpme pisze: Przy okazji, czy mi się wydaje, że aktualnie za "Midvinterblot" trzeba bardziej wytężyć wzrok? Tak od ręki jakoś nie widzę.
- sveneld
- zaczyna szaleć
Chętnie bym nabył Hell's Unleashed , tylko rzadko się pojawia. Może też wznowią.
Only dead fish flows with the stream...
-
No, ja właśnie nic powyżej "Victory" nie słyszałem, więc na pierwszy ogień pomyślałem o "Midvinterblot". W ogóle jakiś czas temu te późniejsze płyty były do kupienia, ale teraz widzę, że jak już coś znajdę/się pojawi to niestety ceny nie takie jak trzeba.
-
Pierwsze siedem płyt do Hell's unleashed wznowili na winylu. Cena jednak nie jest zbyt optymistyczna ze tak powiem, chociaż za winyle jak najbardziej oksveneld pisze:Chętnie bym nabył Hell's Unleashed , tylko rzadko się pojawia. Może też wznowią.
-
Zapomniałem dodać, że wszystko jest w takim zajebiscie dużym pudełku, wszystkie siedem na raz
-
Może z braku laku sprawdzę sobie "Dawn of the Nine", chociaż okładka nie nastraja optymistycznie, mimo iż jest taka w kolorze nadziei ;)
- sveneld
- zaczyna szaleć
+ ksiazka w zestawie.Nasum pisze:Zapomniałem dodać, że wszystko jest w takim zajebiscie dużym pudełku, wszystkie siedem na raz
Widziałem, rozważam.
Only dead fish flows with the stream...