BLACK SABBATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosturr
zaczyna szaleć

Re: BLACK SABBATH

19-04-2013, 09:01

Kawałek świetny, właśnie tego się po nich spodziewałem, straaaaasznie czekam na tą płytę!!! Można nawet powiedzieć, że nowa płyta Black Sabbath w składzie z Ozzym to był mój mokry sen :D
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

19-04-2013, 09:02

A mnie bardzo pasuje, że to jest taki nieradiowy numer. Nie poszli na łatwiznę, poza tym w dalszej części wałka jest dynamiczniej. Znakomity kawałek.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

19-04-2013, 09:59

Swietny numer. Za pierwszym razem twierdziłem, ze jest za długi ale po kilku odsłuchach jest idealnie. Zajebiscie brzmi ten basik choc szkoda, ze dopiero Butler "rozpedza" sie z gra w tym szybszym patencie. Bedzie dobrze.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

19-04-2013, 10:42

Mort pisze:
Dragazes pisze:Aż mi serce zabiło szybciej jak klikałem play :D
Mi też. Numer jest 3 razy za długi. Można było zostawić ostatnie 3 minuty i byłby bardzo fajny kawałek ze słabym wokalem i skompresowanym, ale cieżkim brzmieniem. W koncowce słychać Vol. 4, Sabotage. Płytę i tak kupię, nie czekając na promocję.
Wreszcie głos rozsądku.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-04-2013, 11:49

Numer nie jest za długi. Jest zajebisty w takiej formie jakiej jest. Świetna atmosfera. Bas rozpłaszcza. Super melodia i trans. Czekam bardzo na płytę.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-04-2013, 13:16

Kurwa mać, a ja dopiero teraz to zauważyłem. Galoty mam pełne. Kiedy to będzie w jakiejś promocji poniżej kolan?
support music, not rumors
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

19-04-2013, 15:17

Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
Ok, ale bez specjalnych oczekiwań podchodzę do tego krążka.
That's what she said !
atr
postuje jak opętany!

19-04-2013, 15:29

trochę rozwleczony kawałek, ale dobry. riff od 6.25 palce lizać
Hjertet mitt slår i mørket
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-04-2013, 15:51

Fakt, że mogłoby być więcej zmian tempa, blastów i solówek, ale w końcu to tylko Black Sabbath...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

19-04-2013, 16:22

Tylko nie "tylko"! ;)

Poza tym jest dobrze. Oby tak dalej.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-04-2013, 16:23

ryszard pisze:Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
Prawie dziewięciominutowy, surowy, doomujący walec zachowawczy ? ;d
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

19-04-2013, 16:56

Nerwowy pisze:
ryszard pisze:Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
Czyt. nic, czego byśmy się nie spodziewali. Zebrał się stary skład, przywodzący na myśl konretny okres twórczości Black Sabbath, więc i dostarczają to, czego fani oczekują od zaistniałej sytuacji.
Podobnie jak "The devil you know" Heaven and Hell - dobra płyta, ale zero zaskoczenia.
That's what she said !
Barbapapa
rozkręca się

19-04-2013, 16:57

jak wcześniej nie czułem żadnej podniety na myśl o tym, że nagrywają płytę, tak po przesłuchaniu tego fragmentu jestem już mocno podjarany, wygląda na to, że będzie dobrze
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-04-2013, 17:49

ryszard pisze:
Nerwowy pisze:
Czyt. nic, czego byśmy się nie spodziewali. Zebrał się stary skład, przywodzący na myśl konretny okres twórczości Black Sabbath, więc i dostarczają to, czego fani oczekują od zaistniałej sytuacji.
Podobnie jak "The devil you know" Heaven and Hell - dobra płyta, ale zero zaskoczenia.
Ale czego oczekiwałeś od Black Sabbath, że zagrają drone (to akurat byłoby super) albo prog rocka ? Jak na singiel to pojechali z tym kawałkiem naprawdę ostro - ciężar, surowizna, długość niestrawna dla ludzi z muzycznym ADHD (i nie chodzi tu bynajmniej o nadmiar słuchanych płyt, co raczej nieumiejętność skoncentrowania się na muzyce dłużej niż 3-4 minuty - czyt. zdecydowana większość społeczeństwa) . No kurwa.
Mort
rasowy masterfulowicz

19-04-2013, 18:16

Od dawna wiadomo, że płyta ma być powrotem do najwcześniejszych lat Black Sabbath. Spodziewałem się czegoś podobnego do tego co usłyszałem, tyle że, sam nie wiem dlaczego, lepszego.
I AM MORBID
Mort
rasowy masterfulowicz

19-04-2013, 18:37

Na wersji delux znajdą się 3 bonusowe numery.
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188949
I AM MORBID
Agony
postuje jak opętany!

19-04-2013, 19:02

Nie chciałbym być złym prorokiem, ale skoro producentem płyty jest Rick Rubin, to może okazać się, że kompaktowa edycja albumu będzie skompresowana do poziomu przesterowania, tak jak ostatnie dokonania Metalliki i RHChP. Obym się mylił, bowiem na płytach skompresowanych do -4 dB praktycznie nic nie słychać z obecnego na oryginalnych Master Tapes bogactwa dźwięków, a przesterowania uniemożliwiają odsłuchy na wysokich poziomach głośności. Ja już zrezygnowałem z zakupów tak skompresowanych płyt chyba, że są w promocjach poniżej pasa. Jeszcze raz podkreślę: obym się mylił i żeby pan Rubin zostawił nam chociaż te -9dB. Tak czy owak, winylowa edycja powinna być zrealizowana dobrze, podobnie jak bezstratne pliki z Internetu.
In God We Trust
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

19-04-2013, 19:23

Nerwowy pisze:
Ale czego oczekiwałeś od Black Sabbath, że zagrają drone (to akurat byłoby super) albo prog rocka ? Jak na singiel to pojechali z tym kawałkiem naprawdę ostro - ciężar, surowizna, długość niestrawna dla ludzi z muzycznym ADHD (i nie chodzi tu bynajmniej o nadmiar słuchanych płyt, co raczej nieumiejętność skoncentrowania się na muzyce dłużej niż 3-4 minuty - czyt. zdecydowana większość społeczeństwa) . No kurwa.
Nic z tych rzeczy, jak już napisałem, oczekiwałem właśnie czegoś takiego, co dostałem, stąd brak emocji.
Problem w tym, że oni nie kierują tego do "zdecydowanej większości społeczeństwa", tylko do konretnego grona odbiorców tj. fanów (starego) Black Sabbath, więc forma kawałka nie jest niczym zaskakującym. Dla jasności, nie twierdzę, że to zły numer, ot poprawny, dobrze zagrany utwór na rozbudzenie wyboraźni fanów i utwierdzenie ich w wierze, że dostaną klasyczne Sabbath.
That's what she said !
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

19-04-2013, 21:40

ryszard pisze: Nic z tych rzeczy, jak już napisałem, oczekiwałem właśnie czegoś takiego, co dostałem, stąd brak emocji.
Problem w tym, że oni nie kierują tego do "zdecydowanej większości społeczeństwa", tylko do konretnego grona odbiorców tj. fanów (starego) Black Sabbath, więc forma kawałka nie jest niczym zaskakującym. Dla jasności, nie twierdzę, że to zły numer, ot poprawny, dobrze zagrany utwór na rozbudzenie wyboraźni fanów i utwierdzenie ich w wierze, że dostaną klasyczne Sabbath.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

20-04-2013, 10:04

bieda
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ