BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kosturr
- zaczyna szaleć
Re: BLACK SABBATH
Kawałek świetny, właśnie tego się po nich spodziewałem, straaaaasznie czekam na tą płytę!!! Można nawet powiedzieć, że nowa płyta Black Sabbath w składzie z Ozzym to był mój mokry sen :D
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A mnie bardzo pasuje, że to jest taki nieradiowy numer. Nie poszli na łatwiznę, poza tym w dalszej części wałka jest dynamiczniej. Znakomity kawałek.
- lucass
- weteran forumowych bitew
Swietny numer. Za pierwszym razem twierdziłem, ze jest za długi ale po kilku odsłuchach jest idealnie. Zajebiscie brzmi ten basik choc szkoda, ze dopiero Butler "rozpedza" sie z gra w tym szybszym patencie. Bedzie dobrze.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wreszcie głos rozsądku.Mort pisze:Mi też. Numer jest 3 razy za długi. Można było zostawić ostatnie 3 minuty i byłby bardzo fajny kawałek ze słabym wokalem i skompresowanym, ale cieżkim brzmieniem. W koncowce słychać Vol. 4, Sabotage. Płytę i tak kupię, nie czekając na promocję.Dragazes pisze:Aż mi serce zabiło szybciej jak klikałem play :D
The madness and the damage done.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Numer nie jest za długi. Jest zajebisty w takiej formie jakiej jest. Świetna atmosfera. Bas rozpłaszcza. Super melodia i trans. Czekam bardzo na płytę.
all the monsters will break your heart
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Kurwa mać, a ja dopiero teraz to zauważyłem. Galoty mam pełne. Kiedy to będzie w jakiejś promocji poniżej kolan?
support music, not rumors
- ryszard
- postuje jak opętany!
Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
Ok, ale bez specjalnych oczekiwań podchodzę do tego krążka.
That's what she said !
-
- postuje jak opętany!
trochę rozwleczony kawałek, ale dobry. riff od 6.25 palce lizać
Hjertet mitt slår i mørket
- Nerwowy
Fakt, że mogłoby być więcej zmian tempa, blastów i solówek, ale w końcu to tylko Black Sabbath...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Castor
- weteran forumowych bitew
- Nerwowy
Prawie dziewięciominutowy, surowy, doomujący walec zachowawczy ? ;dryszard pisze:Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
- ryszard
- postuje jak opętany!
Czyt. nic, czego byśmy się nie spodziewali. Zebrał się stary skład, przywodzący na myśl konretny okres twórczości Black Sabbath, więc i dostarczają to, czego fani oczekują od zaistniałej sytuacji.Nerwowy pisze:Prawie dziewięciominutowy, surowy, doomujący walec zachowawczy ? ;dryszard pisze:Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
Podobnie jak "The devil you know" Heaven and Hell - dobra płyta, ale zero zaskoczenia.
That's what she said !
-
- rozkręca się
jak wcześniej nie czułem żadnej podniety na myśl o tym, że nagrywają płytę, tak po przesłuchaniu tego fragmentu jestem już mocno podjarany, wygląda na to, że będzie dobrze
- Nerwowy
Ale czego oczekiwałeś od Black Sabbath, że zagrają drone (to akurat byłoby super) albo prog rocka ? Jak na singiel to pojechali z tym kawałkiem naprawdę ostro - ciężar, surowizna, długość niestrawna dla ludzi z muzycznym ADHD (i nie chodzi tu bynajmniej o nadmiar słuchanych płyt, co raczej nieumiejętność skoncentrowania się na muzyce dłużej niż 3-4 minuty - czyt. zdecydowana większość społeczeństwa) . No kurwa.ryszard pisze:Czyt. nic, czego byśmy się nie spodziewali. Zebrał się stary skład, przywodzący na myśl konretny okres twórczości Black Sabbath, więc i dostarczają to, czego fani oczekują od zaistniałej sytuacji.Nerwowy pisze:Prawie dziewięciominutowy, surowy, doomujący walec zachowawczy ? ;dryszard pisze:Taki trochę zachowawczy ten numer, ale w sumie tego można się było spodziewać.
Podobnie jak "The devil you know" Heaven and Hell - dobra płyta, ale zero zaskoczenia.
-
- rasowy masterfulowicz
Od dawna wiadomo, że płyta ma być powrotem do najwcześniejszych lat Black Sabbath. Spodziewałem się czegoś podobnego do tego co usłyszałem, tyle że, sam nie wiem dlaczego, lepszego.
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
Na wersji delux znajdą się 3 bonusowe numery.
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188949
http://blabbermouth.net/news.aspx?mode= ... mID=188949
I AM MORBID
-
- postuje jak opętany!
Nie chciałbym być złym prorokiem, ale skoro producentem płyty jest Rick Rubin, to może okazać się, że kompaktowa edycja albumu będzie skompresowana do poziomu przesterowania, tak jak ostatnie dokonania Metalliki i RHChP. Obym się mylił, bowiem na płytach skompresowanych do -4 dB praktycznie nic nie słychać z obecnego na oryginalnych Master Tapes bogactwa dźwięków, a przesterowania uniemożliwiają odsłuchy na wysokich poziomach głośności. Ja już zrezygnowałem z zakupów tak skompresowanych płyt chyba, że są w promocjach poniżej pasa. Jeszcze raz podkreślę: obym się mylił i żeby pan Rubin zostawił nam chociaż te -9dB. Tak czy owak, winylowa edycja powinna być zrealizowana dobrze, podobnie jak bezstratne pliki z Internetu.
In God We Trust
- ryszard
- postuje jak opętany!
Nic z tych rzeczy, jak już napisałem, oczekiwałem właśnie czegoś takiego, co dostałem, stąd brak emocji.Nerwowy pisze:
Ale czego oczekiwałeś od Black Sabbath, że zagrają drone (to akurat byłoby super) albo prog rocka ? Jak na singiel to pojechali z tym kawałkiem naprawdę ostro - ciężar, surowizna, długość niestrawna dla ludzi z muzycznym ADHD (i nie chodzi tu bynajmniej o nadmiar słuchanych płyt, co raczej nieumiejętność skoncentrowania się na muzyce dłużej niż 3-4 minuty - czyt. zdecydowana większość społeczeństwa) . No kurwa.
Problem w tym, że oni nie kierują tego do "zdecydowanej większości społeczeństwa", tylko do konretnego grona odbiorców tj. fanów (starego) Black Sabbath, więc forma kawałka nie jest niczym zaskakującym. Dla jasności, nie twierdzę, że to zły numer, ot poprawny, dobrze zagrany utwór na rozbudzenie wyboraźni fanów i utwierdzenie ich w wierze, że dostaną klasyczne Sabbath.
That's what she said !
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
ryszard pisze: Nic z tych rzeczy, jak już napisałem, oczekiwałem właśnie czegoś takiego, co dostałem, stąd brak emocji.
Problem w tym, że oni nie kierują tego do "zdecydowanej większości społeczeństwa", tylko do konretnego grona odbiorców tj. fanów (starego) Black Sabbath, więc forma kawałka nie jest niczym zaskakującym. Dla jasności, nie twierdzę, że to zły numer, ot poprawny, dobrze zagrany utwór na rozbudzenie wyboraźni fanów i utwierdzenie ich w wierze, że dostaną klasyczne Sabbath.

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: