WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: WATAIN

05-08-2008, 17:52

vulture pisze:Morph,dbam o płyty bardziej niż ktokolwiek inny :wink: To wydanie o którym gadamy z Marią naprawde jest chuja warte.
Wydanie nie jest zle, jest zle spasowane.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
COFFIN

05-08-2008, 19:31

Nie wiem jak to skośnookie wydanie, ale wypust SOM jest zajebisty. Obok Malign z NED, chyba najlepiej wydane digi, jakie widziałem. Trzymam w folii i nic mu sie jeszcze nie stało, trzymałem też na półce bez i było ok.
'Come the Blessed Madness'
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

06-08-2008, 15:17

Obecnie sytuacja wygląda tak:
CL=RDC>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Sworn..

Gdzieś uleciała cała wulgarność ich muzyki, nudzi mnie ta płyta niemiłosiernie.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

06-08-2008, 15:31

Pan_Kimono pisze:Obecnie sytuacja wygląda tak:
CL=RDC>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Sworn..

Gdzieś uleciała cała wulgarność ich muzyki, nudzi mnie ta płyta niemiłosiernie.
Z Watain jak z Anaal Nathrakh - spadek jakosci, nierównia pochyla o roznym stopniu upadku.
RDC >> CL >>>>SttD
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

06-08-2008, 17:31

Morph pisze: Z Watain jak z Anaal Nathrakh - spadek jakosci, nierównia pochyla o roznym stopniu upadku.
RDC >> CL >>>>SttD
Święta prawda. A ostatnio stwierdziłem, że powyższa klasyfikacja płyt Watain jest prawidłowa.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

06-08-2008, 21:28

A mi się Sworn To The Dark podoba. Taka...heavymetalowa płyta ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
COFFIN

06-08-2008, 21:47

Morph pisze:
To celebrate the ten cursed years of madness and magic that have passed since Swedish Black Metal tyrants WATAIN crawled out of their molten caskets, Season of Mist is now releasing their first two full length albums, "Casus Luciferi" and "Rabid Death's Curse" on digipack CD's, respectively on next October 13th and 27th.

Both albums have been remastered in Necromorbus Studio were they were originally recorded, and will also feature two rare bonus-tracks, one being the title-track from the bands debut 7" EP "The Essence of Black Purity" and the other an unreleased live-version of the VON anthem, "Watain". Both releases will also include extensive liner notes from the band along with additional photos and illustrations.

"WATAIN's first two albums have both been hailed as monumental and groundbreaking within the underground for their undeniably magical content and fanatic intensity, yet they are also considered collectors items which to this day are still hard to come by" , leader Erik states. "As WATAIN never wanted their divine art to be something restricted for collectors and rich eBay kids only, we have now chosen to reveal to all of the world our dark and fiery past. A past that came to shape one of the most terrible abominations ever to stalk the Metal scene!"
He he, ob

:lol:
Obstawiałem raczej wydanie jakiegoś mcd, którego notabene ten zespól nigdy jeszcze nie wydał, ale teraz, gdy kariera nabrała rozpędu... :) Co nie zmienia faktu, że jak dla mnie "Sworn..." ma kilka naprawdę niezłych momentów. Czego chłopaki słuchali i z kim chlali browary nagrywając ten album, pisać nie trzeba :D I w sumie żałuję, że nie pojechałem, jak grali ponownie w PL, bo koncert za czasów CL, był zajebisty, więc :

Casus Luciferi-----> Sworn To The Dark----> Rabid Death's Curse
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

06-08-2008, 21:51

COFFIN pisze:. Czego chłopaki słuchali i z kim chlali browary nagrywając ten album, pisać nie trzeba :D
Masz na myśli zespół na D? :)
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
COFFIN

06-08-2008, 21:55

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
COFFIN pisze:. Czego chłopaki słuchali i z kim chlali browary nagrywając ten album, pisać nie trzeba :D
:D Raczej pana na J. :)
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

06-08-2008, 21:58

COFFIN pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
:D Raczej pana na J. :)
Hehe, tak jak myślałem ;)
W ogóle na Sworn jest dużo odniesień do tego zespołu. Czuć ten klimat. Jakby kontynuację najlepszych czasów ;)
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
COFFIN

06-08-2008, 22:05

Daleki jestem od zmieszania tej płyty z błotem, bo swego czasu dużo bardziej sceptycznie podchodziłem do "Reinkaos", a teraz to jedna z najczęściej słuchanych przeze mnie płyt... :roll: No i w sumie jestem ciekawy, co będzie na następnej płycie....Oby nie zaczęli grać za dużo koncertów w Niemczech, bo płyta może okazać się jakimś tak chujowym hejwi metalem dla podstarzałych helmutów :)
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

06-08-2008, 22:09

COFFIN pisze:Oby nie zaczęli grać za dużo koncertów w Niemczech, bo płyta może okazać się jakimś tak chujowym hejwi metalem dla podstarzałych helmutów :)
Hehe. Coś w tym jest. Akurat na tym albumie sam rodzaj heavymetalu jest bardzo przyjemny, przypomina mi Mercyful Fate/Kinga Diamonda (chyba bardziej ten drugi zespół), no i całe pokłady Dissection oczywiście. W porównaniu z takim Salvation autorstwa Funeral Mist to Sworn... brzmi jak plastikowa zabawka dla dzieci (no może przesadzam...), ale i tak miło się tego słucha.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

06-08-2008, 22:14

Alfa.
I. Dissection jest tylko jedno.
II. Reinkaos jest arcydzielem nie do podrobienia.
III. Proba inspiracji tym cudem nie wyszla Watain na dobre.
IV. Po poltora roku pozycja SttD u mnie nie poprawila sie ani troche
V. (Raz jeszcze) RDC>CL>SttD
Omega.

Rzeklem.
Heretyk

07-08-2008, 19:40

STTD jest niezłą płytą, tylko z tym małym zastrzeżeniem, że w zestawieniu z Reinkaos praktycznie nie istnieje :)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

07-08-2008, 19:41

Heretyk pisze:STTD jest niezłą płytą, tylko z tym małym zastrzeżeniem, że w zestawieniu z Reinkaos praktycznie nie istnieje :)
Drugi glos rozsadku :D
Heretyk

07-08-2008, 19:47

Tylko że ja nie jestem obiektywny, w zasadzie dałbym się pokroić za ten zespół :)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

07-08-2008, 19:50

Heretyk pisze:Tylko że ja nie jestem obiektywny, w zasadzie dałbym się pokroić za ten zespół :)
Bo to Bogi ;)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

07-08-2008, 23:46

Watainy tez bogi ;) . U mnie wyglada to tak CL>RDC>SttD z tym ,ze SttD uwazam za plyte wysmienita. Kiedys napisalbym ze wybitna ale no coz....przejadla sie troche juz nie ma tych ciar i spustow. RDC lubie do snu sobie posluchac jest takie relaksujace :mrgreen: . Ponadto i 1 i 2 (z naciskiem na 2) maja brzmienie idealne jesli chodzi o BM. UWIELBIAM :)
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-08-2008, 13:22

Obrazek

Coś czuję, że NED i/lub Orphika szykuje jakieś fajne wydawnictwa na koniec roku.
aryman
postuje jak opętany!

24-08-2008, 12:27

Za chwilę zostanę posądzony o zbyt częste przebywanie na słońcu, ale nic nie poradzę na wewnętrzną pewność, że Watain gra cholernie przewidywalną, przeciętną i na dłuższą metę nudną muzykę. Da się tego posłuchać, ale tak grających kapel jest sporo i niewiele przemawia na korzyść Watain, ot, poprawny black metal.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
ODPOWIEDZ