EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: EMPEROR

02-08-2013, 20:43

Zenek pisze:ta, wizjonerstwo...

ja rozumiem, idee, ale szkoda Townsenda na taki projekcik...

Ciekawe czy blackmetalowcy będą palić płyty Emperora z powodu wokalisty System Of A Down ;)
Kurwaaaaaa. A. Może nawet bym zawiesił na tym ucho, ale nie zniesę tego pienia Tankiana i nic nie jest w stanie zrobić nawet mój ukochany Dev. A wypierdalaj, chuju, na stepy.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

02-08-2013, 20:49

Kurde, całkiem fajne p2p2, ja tam słyszę nawet trochę 'Murder Nature'. Teledysk też masa ok.
Yare Yare Daze
535

02-08-2013, 20:53

Riven pisze:ktos z Was widziale Emperor na zywo? to byl dobry zespol koncertowy?
W Krakowie była "ściana", no ale hala Towarzystwa Sportowego Wisła, znana jest z doskonałej akustyki. Dodatkowo, jak potem relacjonowano, jakas kurwa zadzwoniła, że podłożona została bomba, więc nie mogli dokończyć. Koncert wspominam mimo wszystko pozytywnie.

Ja pisałem parę tygodni temu, że właśnie nadchodzi czas na reaktywację Emperor. Zupełnie niepotrzebną. Zabawne. Dzisiaj ruszyłem czwarte solowe dzieło Maestro (Eremita) i ... da się tego słuchać. Całkiem przyjemny album. Jestem naprawdę zaskoczony. Może to dlatego, że trzeźwy byłem. Wracając do Emperor. Trochę talarów trzeba zarobić, chłopcy potrafią obsługiwać instrumenty, do żadnej innej roboty się nie nadają, więc mnie to nie dziwi.
Tarpaulin
w mackach Zła

02-08-2013, 21:14

Mol pisze:
But there will be no new music from EMPEROR, Ihsahn said.
No to jeszcze nie zdurnieli do reszty.
535

02-08-2013, 21:34

ramonoth pisze:
Zenek pisze:ta, wizjonerstwo...

ja rozumiem, idee, ale szkoda Townsenda na taki projekcik...

Ciekawe czy blackmetalowcy będą palić płyty Emperora z powodu wokalisty System Of A Down ;)
Kurwaaaaaa. A. Może nawet bym zawiesił na tym ucho, ale nie zniesę tego pienia Tankiana i nic nie jest w stanie zrobić nawet mój ukochany Dev. A wypierdalaj, chuju, na stepy.
Niestety, słysząc popisy wokalne tego mistrzunia, wszystko leci mi z rąk, a ziemniaki w piwnicy zaczynają gnić, mimo, że ani piwnicy, ani ziemniaków w niej, nie posiadam... Mało jest w muzyce rzeczy, które potrafią tak szybko wyprowadzić mnie z równowagi.
[V]

05-08-2013, 00:03

Drummer Bård Guldvik "Faust" Eithun has confirmed that he will be part of the reunited lineup of the Norwegian black metal band EMPEROR when they headline next year's edition of Wacken Open Air festival, set to take place July 31-August 2, 2014 in Wacken, Germany.

"Yes, I am gonna do the full set at Wacken," Eithun wrote in an online posting.

jeszcze Mortisa na bas i można ruszać w trase,kosić zielone :)

ale jakby w takim składzie zagrali w Polsce to sam bym poszedł hehe.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

05-08-2013, 00:26

[V] pisze:Drummer Bård Guldvik "Faust" Eithun has confirmed that he will be part of the reunited lineup of the Norwegian black metal band EMPEROR when they headline next year's edition of Wacken Open Air festival, set to take place July 31-August 2, 2014 in Wacken, Germany.

takoż, a jakby grali tylko IX Equilibrium, to już w ogóle bym nawet za bilet zapłacił ;]
Coś tam było! Człowiek!
535

Re:

05-08-2013, 00:29

Skaut pisze:
[V] pisze:Drummer Bård Guldvik "Faust" Eithun has confirmed that he will be part of the reunited lineup of the Norwegian black metal band EMPEROR when they headline next year's edition of Wacken Open Air festival, set to take place July 31-August 2, 2014 in Wacken, Germany.

takoż, a jakby grali tylko IX Equilibrium, to już w ogóle bym nawet za bilet zapłacił ;]
Posunę się jeszcze dalej. Cena biletu mogłaby przekraczać, magiczną barierę 17 złotych. I tak bym kupił.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

05-08-2013, 00:37

A Trymek to już nigdzie nie gra? Czekam na powrót Zyklon. Faustek ma rok czasu aby wyrobić kondycję na zagranie debiutu na żywo. Set z kompletną dziewiątką byłby zajebisty.
Ostatnio zmieniony 05-08-2013, 00:38 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

05-08-2013, 00:38

ostatnio często wracam do IX Equilibrium.doskonały metalowy krążek,idealnie zachowane są tam proporcje między brutalnością a tymi bardziej epickimi partiami do tego te cytaty z Bathory,Mercyful fate/King Diamond.uwielbiam po prostu,nawet oprawę graficzną,wszystko mi się na tej płycie podoba.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

05-08-2013, 00:39

[V] pisze:ostatnio często wracam do IX Equilibrium.doskonały metalowy krążek,idealnie zachowane są tam proporcje między brutalnością a tymi bardziej epickimi partiami do tego te cytaty z Bathory,Mercyful fate/King Diamond.uwielbiam po prostu,nawet oprawę graficzną,wszystko mi się na tej płycie podoba.
Tak właśnie, cała płyta jako jedyna przetrwała próbę czasu i praktycznie nie ma tam słabego punktu. Też uwielbiam.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

05-08-2013, 18:01

Zakochałem się w "IX..." jak wyszło, do dziś mam sentyment, choć mi trochę wychłódło. Brzmienie jednak się zestarzało, słychać trochę, że klimaty podpierane komputerem. Co samo w sobie nie musi być złe, ale mam jednak wrażenie, że "nie taki był cel manewrów".
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

05-08-2013, 18:11

83koper83 pisze:Zakochałem się w "IX...".
Ja sie nie zakochałem, tylko zawiodłem, bo uwielbiałem "Anthems...." (zresztą uwielbiam do dziś) i spodziewałem się czegoś podobnego, a tu jakieś hewi-metale wyszły. Nie jest to oczywiście zła płyta, ale wracać do niej mi sie nie chce. "Prometheus" to już w ogóle odlot w kierunkach, których nie lubię, więc kompletnie mi ten album nie podszedł, ani wtedy ani dziś. Ciężko go wysłuchać w całości.
Oczywiście baaardzo lubię "Emperor" i "in the nigstide..." i szczerze mnie pierdoli czy ta muzyka się zestarzała, czy nie. W dupie mam takie rozkminy.
Awatar użytkownika
Bloodcult

Re:

05-08-2013, 18:45

Skaut pisze:
[V] pisze:ostatnio często wracam do IX Equilibrium.doskonały metalowy krążek,idealnie zachowane są tam proporcje między brutalnością a tymi bardziej epickimi partiami do tego te cytaty z Bathory,Mercyful fate/King Diamond.uwielbiam po prostu,nawet oprawę graficzną,wszystko mi się na tej płycie podoba.
Tak właśnie, cała płyta jako jedyna przetrwała próbę czasu i praktycznie nie ma tam słabego punktu. Też uwielbiam.
+1
+1
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

05-08-2013, 18:49

ja do dzisiaj uwielbiam ich płyty...wiekszośc uważa "in the nightside...." za jarmarczna muzykę ....dla mnie to kanon !!!
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

05-08-2013, 19:50

morbid pisze:ja do dzisiaj uwielbiam ich płyty...wiekszośc uważa "in the nightside...." za jarmarczna muzykę ....dla mnie to kanon !!!
No bo to kanon takiego jarmarku ;) Tez lubie jedynke, ale to jednak nie to, co IX Equilibrium
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-08-2013, 19:53

Slucham tego IX Equilibrium i jest naprawde ok - masa swietnych riffow, zarowno tych dosc ostrych jak i "klimatycznych" (np. Elegy of Icaros pod tym wzgledem zarzadza), doskonale, zroznicowane wokale i ogolnie wszystko fajnie. Tylko dwa "ale" - hujowa produkcja (ale to idzie przezyc, w koncu black metal) i przede wszystkim jednak te nieszczesne klawisze. W niektorych momentach sa jak najbardziej na miejscu, ale nie obrazilbym sie gdyby ten album wyszedl w alternatywnej wersji bez sciezek keyboardow -- prawdopodobnie bylaby to ZNACZNIE lepsza plyta. miejscami to casio brzmi po prostu tragicznie i psuje wrazenia z ogolnie fajnych numerow.

Nie mniej zakreci sie jeszcze nie raz - takie numery jak Curse you all men czy Sworn bronia sie mimo tego parapetowego plumkania
this is a land of wolves now
DCI Hunt

05-08-2013, 20:03

morbid pisze:ja do dzisiaj uwielbiam ich płyty...wiekszośc uważa "in the nightside...." za jarmarczna muzykę ....dla mnie to kanon !!!
Renewal tez jest dużo bardziej dojrzały niż Endless Pain...i chuj z tego :) Na IX nie ma już tej nawiedzonej atmosfery tylko bardzo dobra muzyka metalowa. Oczywiście też lubię, ale wolę In The Nightside Eclipse.
Awatar użytkownika
Drone

05-08-2013, 20:52

Riven pisze:
[V] pisze:
Riven pisze:Obrazek
ostatnio wałkowałem non stop.na digi jest ciosowy remiks Sworn autorstwa Ulver.
nie sluchalem jej x lat. pameitam,ze robilem kilka podejsc i w zasadzie nigdy mi nie zaskoczyla. licze, ze tym razem bedzie inaczej, zwlaszcza, ze ciezko jest mi dzis sluchac pozostalych albumow Emperor...
Nejlepszy EMPEROR i rzeczywiście jedyny aktualny. Reszta - muzeum. Nie wyrzucamy, nie sprzedajemy, ale słuchamy w filcowych kapciach zza szyby.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

05-08-2013, 20:54

a dla mnie anthems nadal brzmi ciekawie. tam są najlepsze ryfy tego zespołu.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
ODPOWIEDZ